5éve csaltam meg a férjemet, azóta 3 éve házasok vagyunk és van egy gyerekünk is. Viszont iszonyatosan szétvet a bűntudat. Mit csináljak? Hallgassak örökké vagy elmondjam?
6 éve vagyunk együtt,volt egyetlen egy éjszakás kalandom egy volt osztálytársammal,akivel azelőtt jártunk is gimi alatt..
2 éves a gyerkőc,tökéletesen harmonikus életünk van,de nem tudom "feldolgozni".
Képzeld magad a férjed helyébe.Te örülnél neki, ha elmondaná a férjed,hogy megcsalt x éve,naná,hogy nem.Mert már nincs jelentősége.
Jobb a boldog tudatlanság.Vedd úgy,hogy ez a bűntudat a vezeklésed.De életed végéig csak nem vezekelhetsz.
Kerdezö, ne vallj, csak összetörned lelkileg.
Ha tenyleg annyira jo es hüseges ember, akkor nem erdemli meg, hogy abban a tudatban eljen, hogy gyermekenek anyja anno, mikor együtt jartatok, megcsalta valakivel. Ez a te terhed, nem a hazassagode! Anno nem kellett volna megtenned, de ami törtent, megtörtent, csak felejteni is tudni kell.
Én sem mondanám el ennyi idő után. Rosszabb lenne, ha elmondanád.
Egyszer megtörtént, a bűntudat is jelzi, hogy nagyon megbántad. Többször nem fog előfordulni, az a lényeg.
Biztos,hogy nem.Azt az esetet is szörnyen bánom,sok mindent megtennék,hogy visszamehessek az időben akkora,nem is döntés volt,hanem egy nem is tudom,rosszul sikerült találkozás=/
köszönöm "A"-nak a levelet,segített abban,hogy biztos legyek abban,hogy ne mondjam el.
Ez a te hibád, és a te terhed, tehát cipeld egyedül.
Ne akard megosztani vele.
Amiről nem tud az nem fáj.
Itt látszólag könnyűnek tűnik a döntés ugyanakkor egy dolgot csak te tudhatsz. Hogy ki tud-e ez derülni!
Barátomék nem voltak házasok és gyerekük sem volt. 4 éve jártak amikor hirtelen feltünt egy fiú akivel mint kiderült kapcsolata volt a csajnak a kapcsolatuk legelején. Összefutottak és a csákó rájött hogy neki kell a csaj és elmondta a pasijának az esetet.
Ők spec ezután szétmentek.
Nem mondom hogy a tökéletes pár voltak de a pasi nem tudott megbocsátani mert a csaj hazudott neki és mint beszéltük vele, ugyan honnan tudhatná hogy nem volt több is amiket titkol vagy hogy ez nem folyamatosan történt/történik a háta mögött...
Vagyis ha garantáltan soha nem derül ki akkor nem érdemes elmondanod.
Ugyanakkor valljuk be, ha a pasi mondaná el a férjednek a férjed agyán biztos át fog futni hogy "baker ez hányszor történhetett meg eddig a tudtom nélkül?".
Vagyis biztosnak kell lenned benne hogy a volt osztálytársad nem mondja el soha a dolgot!!
Mérlegelj: mitől lenne nagyobb bűntudatod? attól, hogy tudod milyen jó ember a férjed, és hogy amit a múltban tettél, nem érdemelte meg vagy pedig hogy ha elmondanád neki és elválnátok, a gyereket totál megviselné és a végére mindenki egy roncs lenne?
nem gratulálok a dologhoz, de ha őszintén megbántad a dolgot, akkor próbáld meg feldolgozni és lépj túl rajta. az önmarcangolásnak pont ez a lényege, hogy a negatív gondolatból tálálkozik, és felemészti az egyént. Nem akarom az ördögöt a falra festnei de mint tudjuk, lelki gondokból komoly betegségek is kilakulhatnak évek alatt, szerintem de nyomd el, hanem bocsásd meg magadnak ha kell szakemberrel oldd fel ezt az egészet, és engedd el.
Nem tudsz ezen már változtanti és ha tényleg ennyire oké minden, ne rontsd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!