Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kiderült hogy terhes vagyok,...

Kiderült hogy terhes vagyok, jó ötlet megtartani ebben a helyzetben? 20/L

Figyelt kérdés

Mire megszületne már bőven 21 lennék, párom 24 éves jelenleg. Több mint 2 éve együtt vagyunk. De mindketten külön a szülőkkel élünk még.

Ő dolgozik már 5 éve, én viszont 1 hete fejeztem be végleg az iskoláimat. (érettségi+ okj tanfolyam)

2012. márc. 21. 11:28
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
86%

Hát alaposan végig kell gondolnod, de neked kell tudnod. Én ennyi idősen vállalnám, de csak mert félnék, hogy később esetleg nem lehetne gyermekem, és már nem vagyok annyira fiatal hozzá. (mondjuk 16 évesen evidens lenne az abortusz)

Főleg azt a részét mérlegeld: mennyire áll biztos alapokon a kapcsolatod. Én főleg ettől félnék, az egyedülálló anyaságtól.

2012. márc. 21. 11:48
 12/38 anonim ***** válasza:
90%

Nehéz dolog ez.Ha már együtt élnétek egy ideje akkor azt mondom hajrá,de igy kissé necces.Nem tudjátok együtt tudtok-e élni,plusz még rögtön jön a gyerek.

(én nem tudnám elvetetni,de ez én vagyok,20 voltam mikor volt téves risztás,rendesen bepánikoltunk de megtartottuk volna)

2012. márc. 21. 11:50
 13/38 anonim ***** válasza:
100%
Ne kapkodjátok el ezt a döntést tényleg. teljesen megváltoztatja az életeteket és ez örökre szól!:) Egy gyerek gyönyörű ajándék lehet, de tényleg abban az esetben, ha minden körülmény adott! Ha egymásban biztosak vagytok, elfogadjátok egymást 100%-ig, ha biztos munkahely van, saját tér és nem utolsó sorban szellemi érettség! De mit kell ezen lovagolnom, gondolom ezt tudod te is!:) Lényeg, tényleg komolyan vedd ezt a dolgot, mert nagy mértékben fog függeni tőletek a kicsi!:)
2012. márc. 21. 11:50
 14/38 anonim ***** válasza:
29%
A gyereket mindenképpen szüld meg, addig még bőven van idő gondolkodni rajta, még tanácsadásokra is eljárhatsz, aztán ha nem fekszik a téma, akkor meg örökbe adhatod, és mindenki boldog lesz (a helyzethez képest).
2012. márc. 21. 11:51
 15/38 anonim ***** válasza:
93%

Hát ezt sajnos tényleg csak ti tudjátok eldönteni.

De az a lényeg, hogy itt akármilyen válaszokat kapsz, ne befolyásoljon a döntésben! Se az abortuszt ellenzők riasztgató szövegei, se azok, akik szerint gyerek vagy még!

Nektek kell tudni, végiggondolni, ebbe senki más nem szólhat bele. (Illetve, azért a szüleitek érveit is érdemes meghallgatni, hiszen, ha jól értem, akármi is lesz, eléggé a segítségükre lesztek szorulva.)

2012. márc. 21. 11:54
 16/38 anonim ***** válasza:
52%
Megtartanám. Ez nem kérdés.
2012. márc. 21. 12:02
 17/38 anonim ***** válasza:
85%
Szeretnéd, eléggé éretnek érzed magad arra hogy felnevelj egy gyermeket? Meg tudod adni neki azt amire szüksége van, van megfelelő anyagi háttered? A szüleid, párod párod szülei segítenek, támogatnak? Ha ezekre a válasz igen, akkor tarsd meg mert egy gyermek csodás ajándék, igaz nagy felellőség de csodás ajándék. De ha ezek nincsenek meg akkor jól gondold át, mert egy gyermek élete a tét.
2012. márc. 21. 12:03
 18/38 anonim ***** válasza:
94%

"A gyereket mindenképpen szüld meg, addig még bőven van idő gondolkodni rajta, még tanácsadásokra is eljárhatsz, aztán ha nem fekszik a téma, akkor meg örökbe adhatod, és mindenki boldog lesz (a helyzethez képest)."

Oh, persze, mert lemondani a gyerekről olyan kis játszi könnyedség! Hányszor is tetted meg? Kicsit sem ugyanaz, mint egy pár perces beavatkozás, lelkileg sem ugyanaz megélni.

2012. márc. 21. 12:08
 19/38 anonim ***** válasza:
50%
én is megtartanám:)
2012. márc. 21. 12:14
 20/38 anonim ***** válasza:
34%

Oh, persze, mert lemondani a gyerekről olyan kis játszi könnyedség! Hányszor is tetted meg? Kicsit sem ugyanaz, mint egy pár perces beavatkozás, lelkileg sem ugyanaz megélni.

Honnan tudod kinek mi a megrázóbb lelkileg?

2012. márc. 21. 12:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!