Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mekkora eséllyel lesz személyi...

Mekkora eséllyel lesz személyiségzavaros az a gyerek, aki?

Figyelt kérdés

akinek kiskorában folyamatosan azt mondogatják, hogy ilyen meg olyan hülye vagy, meg nem vagy képes semmire, meg buta és lusta és ehhez hasonló dolgokat.

Nem csak személyiségzavaros, esetleg önbizalom hiányos. Befolyásolják ezek a dolgok a személyiségfejlődést negatív irányban?

2012. márc. 20. 10:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

pfffff.... Agyon vágnám azt aki egy gyereknek ilyet mondd..... már ne is haragudj..... Debil népség, hogy lehet egy kisgyermeket ilyen jelzőkkel illetni.. felháborító.

De őszinte leszek. Van egy lány ismerősöm, dettó ugyanez volt vele ugyanis van egy fiu tesója (idősebb) meg egy lány ikertestvére (3-5 perccel idősebb) Elvolt nyomva de szószerint.

Hogy is kezdjem a lényeg az, hogy tömeg iszonyos, nem szereti az embereket, fél az újtól, Nem tudja rendesen kifejezni magát hiába áll össze a kép fejben egyszerűen nem megy neki. Tanulás botrányos. Gyűlöli ha fényképezi, sosincs megelégedve magával. Megfelelési kényszer. Nagy empáti és együttérző képesség. Sokan kihasználták. De ránézésre abszolúlt normális gyönyörű mint egy hétköznapi lány! Csak ezt a példát tudtam felhozni. Az illető most lesz 22 éves és még mindig megvannak ezek a dolgok benne. Viszont 20 éves kora óta sokat fejlődött már nem annyira visszafogott, határozottab és életrevalóbb.

ennyit tudtam mondani. Bár ez lehet mindenkinél más ez csak egy tapasztalatom!

2012. márc. 20. 10:24
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp. Szerintem negatívan befolyásolja a személyiséget. Azt nem lehet megsaccolni, hogy milyen mértékben. Attól függ, milyen az alaptermészete. De ha mondjuk erős egyéniség, lehet, h látszólag nem sérül, csak aztán ő lesz olyan, mint az, akitől ezt kapta (kegyetlen, szadista).
2012. márc. 20. 10:26
 3/11 A kérdező kommentje:

igen, az illetőről ugyanezeket tudnám elmondani, a tömegiszony és a megfelelési kényszer is igaz rá, meg ez a kifejezési zavar is.

az elnyomás is részben. elég szomorú, h egyébként lenne egy teljesen normális épeszű ember, akit ilyenekkel el lehet deformálni:Sés végén viselkedési zavaros felnőtt lesz belőle. csak szerettem volna tudni, h ez mennyire áll összefüggésben..de elég komoly az összefüggés..

2012. márc. 20. 10:33
 4/11 anonim ***** válasza:
Hozzá teszem, és nem szégyellem :P mert itt van mellettem és nem akarta, hogy róla írjak :D De ő a barátnőm. én 24 vagyok ő 22 és nagyban segített az, hogy van mellette valaki igaz lassan 4 éve nincs egy normális közös képünk. szóval nem bánja ha ezzel segítünk másoknak. Ő azt mondja nehéz volt megszabadulni pár dologtól. Hamar megnyílni mások előtt és felszabadulni, de másvalakivel aki ott van mellette és biztonságba érzi magát vele sokkal könnyebb. Csak támogatás kell. Vannak barátai és nagyon szeretik. De tény kihatott rá, hogy így álltak hozzá gyerekkorában. Sőt magán iskolába járt blablabla... tehát sokat foglalkoztak még utána vele, szerintem hatásos volt. Mostmár sokkal nyitottabb. viszont ha bárki újjal beszélek akit nem ismer. Akkor attól tart, félt engem hiába ismerem 10 éve. Nehezére esik bármit is egyedül csinálni. Viszont néha jobb szeret egyedül lenni. De ha meg egyszer felszabadul :D le se lehet lőni.
2012. márc. 20. 10:39
 5/11 A kérdező kommentje:
na hát igen. amúgy nem titok, hogy magamról beszélek, és szerintem erre csak a környezetváltozás lenne a jó semmi több..
2012. márc. 20. 11:01
 6/11 Nanamia ***** válasza:
100%

Teljes mértékben hatással van ez a gyerekre.

Pl a hangsúly se mindegy, ahogy mondod.

2012. márc. 20. 11:08
 7/11 anonim ***** válasza:

Általában megoldás ha nem félsz az újtól. Hozzán barátnőmm az elején hónapokig nem mert eljönni. Az utca elején meglátott két embert a kocsinál és nem mert bemenni, mert mit gondolnak róla mit keres ott :D azután megtört a jég. mellesleg a két ember anyukám és apukám volt de ő ezt nem tudta XD.... A lényeg nem minden esetben jelent a környezetváltozás pozitívumot. Attól függ. Hova, mikor, helyzeted.

Mire gondolsz környezetváltozás címen?

Értem úgy, hogy költözés, életmód váltás, vagy más egyéb?

2012. márc. 20. 11:09
 8/11 A kérdező kommentje:
dettó ugyanez, mindig h mit gondolnak rólam az emberek, mindig mindenki engem néz..környezetváltozás címén a költözést érteném, munkahely, új emberek, új minden..
2012. márc. 20. 11:10
 9/11 anonim ***** válasza:

egyébként... ez minden emberbe benne van, hogy miért néznek csak én pl azt nézem meg először hogy morzsás vagy maszatos vagyok e :D Barátnőm meg azt, hogy miért kell lesnie mit tettem vagy ki volt ez?!

A környezetváltozás... Hát igen barátnőm sokat (fejlődött ilyen téren) amikor elvittem más társaságba vagy kiültettem magam mellé amikor anyummal beszéltem. Vagy csak látta, hogy képes vagyok vadidegenekhez odamenni, hogy érdeklődjek valamiről. Csak egy megbízható társ kell aki segít és fogja a kezedet. Mindenből úgymond kilehet gyógyulni, ki lehet nőni. A személyiség változás gyakran ettől is van... megunsz valami majd más érdekel... Ne légy a múltad rabja... felejtsd el és élj... Láss ne csak nézz....

Szeress másokat, csodálj dolgokat. LÁSS NE CSAK NÉZZ!!!

Annyi öröm van az életedbe és hidd el te irányítasz, te tudod a legjobban neked mire van szükséged. Akkor cselekedj, ami olyan meg felejtsd el..De csak előrre nézz, hisz ha a múlton rágódsz megrontja a jelent. Hisz az adott boldogságodat is elronthatja egy múltbéli gondolat. Képzelj magadnak egy szebb világot... És azt éldd ne ami volt... Senkinek nincs már a múltjára szüksége, csak a jelenre meg jövőre.... Tudom nem tanácsot kérsz, hogyan élj nem is fogom megmondani...ez csak pár gondolat.... Én azt mondom ne menekülj el semmitől. Ha szereted amunkád a lakóhelyed és az életed itt. Akkor gyorsan megtalálod a helyed. Légy pozitív..... mások is azok lesznek hozzád.. Ne vonz negatívat. Lehet csak azért néznek mert szimpi vagy nekik :D ki tudhatja.

2012. márc. 20. 11:24
 10/11 anonim ***** válasza:

Hát bár én már szerencsére különélek a szüleimtől,még mindig rengeteg elnyomást kapok.Hetek múlva,mikor találkozom apámmal,úgy fogad, hogy "megint nagyon elhíztál".Anyám hazudozik,kitalál dolgokat kiskorom óta.Persze belémbeszélte ő is kiskoromban,hogy kövér vagyok stb.Fogyitáborba küldött,ahol én voltam a második legvékonyabb emberke!(mármint oké,vékony igazán az alkatom miatt sosem voltam,de az ottani kövérekhez képest nagyon is annak számítottam!

Mindig másokhoz hasonlítgattak,sosem voltak velem elégedettek,sosem beszélhettem velük őszintén,mert visszaélteka bizlamammal.Nem engedtek nagyon sokáig soha sehova.A telefont sem veszem fel este 7 után,nehogy anyám megtudja, hogy a lakásomon kívül vagyok és szórakozom jól érzem magam!25évesen is próbál 200km-ről tiltani mindentől.(este ne merjek utcára menni mert elrabolnak megerőszakolnak-ezt már 10éves koromtól kezdve mondogatja!)

A sok negatívumot súlykolták belém.Ebből kialakult, hogy nem tudok másokban megbízni.

Egy időben hánytattam magam,mert nem bírtam a feszültséget másként levezetni(és mert kikötötte, hogy gólyatáborig foggyjak le!).3hét alatt lement 10kiló,még mindig nem volt elég neki,azt mondta még legalább 10et le kellene adnom.Sosem lesznek büszkék rám,stb...Még gyűjtöm egyenlőre a pénzt, hogy elköltözzek mégmesszebbre,akkor talán nyugodtabb leszek.(tengerentúlra)Szerintem nem lettem személyiségzavaros,de a gimis éveimben nagyon szomorú,csalódott voltam.Most már megszoktam, hogy rájuk nem számítatok(max anyagilag,bár nem kérem azt sem,csak néha adnak érzelempótlásképp).Igazából kényszercselekvő vagyok és nagyon sokat cigizem.Ha sikerül végre túllépnem a dolgokon,akkor talán minden jobb lesz....

2012. márc. 20. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!