Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felelőtlenség a harmadik gyerek?

Felelőtlenség a harmadik gyerek?

Figyelt kérdés

Adott egy nő, aki a harmadik gyermekét várja. A másik kettő ovis, illetve iskoláskorú (+van egy gyerek, aki után az apa gyt-t fizet). Egy nem túl jó állapotú 2szobás házuk van, hitel is van még rajta. Mindenki azt hitte, tervezetlen a baba és a nő anyjának a kérdésére azt felelték, becsúszott, de végül is szerettek volna még egyet. A férjnek nem bejelentett munkája van évek óta. A nőnek hol volt, hol nem munkája, mióta anya (9 év). Magyarokról van szó.

Mit gondolsz erről? Te ilyen helyzetben mennyi gyereket vállalnál? Könnyelműség azt mondani, ahol elfér kettő, elfér 3 is? Vagy igaz?

2012. márc. 19. 17:13
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem igaz. Viszont ha már a kettő is nyomorog, akkor nem célszerű bővíteni a családot. De most már úgyis mindegy.
2012. márc. 19. 17:18
 2/52 anonim ***** válasza:
100%
Csak ők tudhatják honnan, milyen segítségben bízhatnak. Külső szemlélőként felelőtlenségnek is tűnhet, ám ahhoz, hogy ezt ki lehessen jelenteni, minden körülményt ismernünk kellene.
2012. márc. 19. 17:20
 3/52 anonim ***** válasza:
85%
Csak azt felejtik el, hogy nem mindig marad pólyás a gyerek. Azt iskoláztatni, ruháztatni, etetni, igényeit kielégíteni kell, és el kell indítani az életbe.
2012. márc. 19. 17:22
 4/52 anonim ***** válasza:
54%

Én nem vállalnék 3 gyereket,de nem az anyagiak miatt.Ha milliomos lennék,nekem akkor is elég lenne max 2.

Azt nem tudom,hogy mennyire felelőtlenség,szerintem ha akarták a babát,akkor csak meg tudják oldani valahogy a dolgot,ha felelősségteljes szülőkről van szó.Nekem még csak egy gyerekem van,22 évesen szültem.Nagyon sok körülmény nem volt még adott a gyerekneveléshez,akkor amikor terhes lettem és be kell vallanom,hogy nagyon kétségbe voltam esve.Anyukám nagyon sokat beszélt nekem és végül sikerült megnyugtatnia.Neki is az volt az álláspontja,hogy ha arra várunk,hogy minden körülmény tökéletes legyen,akkor soha nem lesz gyerekünk.Végül beláttam,hogy igaza van és belenyugodtam a dologba!Nagyon sok nehézség adódott a baba születése után,de mindig mindent megoldottunk valahogy és a kicsinek mindig megadtuk amire szüksége volt.Ezek után én nem tudom elitélni azokat,akik a szívükre hallgatnak és bevállalnak mondjuk 3 gyereket,mert idővel úgyis megoldódnak a problémák és az ember egyébként is mindig arra törekszik,hogy a gyerekének mindene meglegyen!

2012. márc. 19. 17:23
 5/52 A kérdező kommentje:
Segítségre nem számíthatnak, a nő szülei el vannak adósodva, sokszor a nő támogatta őket anyagilag. A férfi családjával meg nem olyan a viszony, hogy segítsenek.
2012. márc. 19. 17:24
 6/52 anonim ***** válasza:
18%

Sztem is ahol 2 elfér ott elfér 3 is.

Ráadásul ők jobban tisztában vannak a helyzetükkel mint egy külső szemlélő, ha szerintük belefér egy 3. akkor annyira nem lehet tragikus a helyzet.

2012. márc. 19. 17:24
 7/52 anonim ***** válasza:
79%

Nekem két testvérem van.

Egy másfél szobás házban nőttünk fel. Nem volt sok pénzünk, de megéltünk. Annyi volt csupán a különbség, hogy míg a többi gyereknek a szülei fizették a nyaralást, esetleg külföldi utat, mi tudtuk, hogy csak tanulmányi vagy egyéb versenyek kapcsán utazhatunk, úgyhogy tanultunk, mint a kis güzü :D

Biztos, hogy nem ölném meg a gyerekem csupán azért, mert ő is hasonló életre számíthat.

2012. márc. 19. 17:25
 8/52 anonim ***** válasza:
82%
VAnnak igenytelen emberek, tehat elitelni nem lehet,mivel ez az eletmod nekik megfelel, s nem tudni, hogy valosagban, hogy lett terhes a holgy, hiszen nem tudod azt, hogy milyen az eletfelfogasa, tehat nem erezz felelosseget, ezert nem is agyal ezen annyit, mint te, vagy egy masik ember, mivel a jelenben, a manak el, mint latod, hogy a keresetuk is olyan, hogy ma van, holnap nincs! TEhat nagyon sok ember megis vallal igy gyermeket, sot mint latod, hogy igy elni tudnak, tehat ez nekik igy megfelel!
2012. márc. 19. 17:26
 9/52 A kérdező kommentje:

Kicsit vicces, de épp az idősebb gyermekük jelentette ki, hogy nem tudja, hova akarják anyáék tenni a kistesót. :)

Amúgy elmondom, mi hárman voltunk testvérek, és nem tervezetten fogant a húgom. Volt hova tenni, nagy volt a ház, de: anyu elvesztette emiatt az állását, és többé nem tudott visszakerülni oda. Mikor a kérdésben szereplőkről meséltem neki, azt mondta, felelőtlenség ebben a világban. Kiéreztem belőle, ha újra lehetne, nem vállalna három gyereket.

2012. márc. 19. 17:30
 10/52 anonim ***** válasza:
73%
A kérdésre alapjaiban nem tudnék határozott igen-t, vagy nem-et mondani. Mindig a körülményektől függ, jelen esetben például jómagam nem vállalnék gyereket, hiszen a család mindennapi élete sem áll sziklaszilárd alapokon.
2012. márc. 19. 17:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!