Felelőtlenség a harmadik gyerek?
Adott egy nő, aki a harmadik gyermekét várja. A másik kettő ovis, illetve iskoláskorú (+van egy gyerek, aki után az apa gyt-t fizet). Egy nem túl jó állapotú 2szobás házuk van, hitel is van még rajta. Mindenki azt hitte, tervezetlen a baba és a nő anyjának a kérdésére azt felelték, becsúszott, de végül is szerettek volna még egyet. A férjnek nem bejelentett munkája van évek óta. A nőnek hol volt, hol nem munkája, mióta anya (9 év). Magyarokról van szó.
Mit gondolsz erről? Te ilyen helyzetben mennyi gyereket vállalnál? Könnyelműség azt mondani, ahol elfér kettő, elfér 3 is? Vagy igaz?
Jaj hagyjuk már fizetésig, ami nekem holnap után lesz, 400 forintom van. És jóval a magyar átlag felett kapok. Ez a hónap egyszerűen így alakult. Én is mentem anyámhoz, hogy adjon már egy ezrest macskaalomra, mert kajám még van két napra, most azért nem akarok mínuszba menni. Honnan tudod, nekik miért kell?
Meg ez most megint egy olyan kérdés, hogy a kérdésben leírt sztorira jött reakciók nem felelnek meg és akkor megint hirtelen a semmiből elkezdi a kérdező bővíteni olyan dolgokkal, ami miatt aztán hátha mindenki szidja majd a családot.
Akkor mi a problémád? szüleid örömmel pénzelik őket IS!
vagy az a gond, hogy csórók????
A primitívségedet mutatja az is, hogy lepontozol egyfolytában, csak azért, mert nem egyezik a véleményünk. Aki nem a te seggedet nyalja, az úgy látszik rossz.
Primitív vagy kisanyám.
Remélem nem szülsz gyereket, de 3-at semmiképp, önző embernek nem való.
Nem kibővítem a sztorit, ez az igazság. A sógornő kölcsönkérése most volt, ma délelőtt.
Mint mondtam: nekem aztán holt mindegy, miből tartják el a gyereket, ha nem azt hiszik, majd ha mégsem jönnek ki a pénzükből, akkor mi pótoljuk ki nekik a kasszát. És volt okom feltételezni, mivel évek óta ezt csinálják, párom már sokszor adott nekik kölcsön, amit sosem látott viszont. Plusz a szülei is gombolták. Ha én nem vagyok, máig egy fityingje sem lenne, akkor tudott megtakarítani, mikor a lelkére beszéltem, ne hagyja magát érzelmileg zsarolni.
Én sosem kértem kölcsön semmit a szüleimtől, mint már írtam. Úgyhogy ne hangsúlyozd nekem, hogy majd őket IS pénzelik a szüleim. A kutya nem kéri tőlük, hozzák, én meg majd biztos rájuk üvöltök, hogy vigyék haza. Szépen már kértem őket rá, ne tegyék, megoldjuk. Ők megtehetik, hogy adjanak, nem azért, mert gazdagok, hanem tudnak bánni a pénzzel és be is tudják osztani. Megértem, hogy párom családja nem tud adni, nem is kell, de ne is vigyen el! Épp elég, hogy több évnyi fizetését a páromnak TELJESEN lenyúlták és egyszer még hitelt is akartak a nevére vetetni, aztán mikor nem akarta, majdhogynem kijelentették, hogy akkor mehet, ahova akar... És nem most találom ki ezeket, csak mivel nem tartozik a témához, felesleges lett volna eddig leírnom. Most is az, lényegében.
Én nem pontoztam le senkit, ezt másoktól kaptad, bocsesz. Ja és már ott tartunk, nekem gyerekem sem legyen ezért... Hát igen, megszoktam az effajta átkokat itt gyik-en, mindenkinek ezt írják, kedves válaszadó. Nem is tudom, ki a primitív akkor. Nem vagyok önző, de balek sem.
Mi egy gyermeket szeretnénk, és rendezett anyagi körülmények közé. És épp eléggé hátráltattak a közös életünkben eddig is a párom rokonai, röhej, hogy még most is ezt teszik.
Te pontozol le, hiszen 4 oldalnyi válaszból csupán 1-2 írta, hogy így nem vállalna. Ők miért pontoznának le? Nem is olvassák már talán vissza. És hirtelen pontozol le, nem órákkal később.
Ne nézz hülyének.
Nem átkoztalak, csak azt írtam, hogy önző ember nem vállaljon gyereket, de a legutóbbi kommentedből ki is derült, hogy valóban az vagy. 1 gyereket vállalsz majd, jó körülmények közé.
Jesszus. Kinek mi a jó. És ha holnap nem lesz jó, akkor örökbe adod?
Az ilyenek nem szülnek még 40 évesen sem, mert a csodát várják.
Várjad.........
Tudod én úgy vállaltam a párommal gyereket, hogy igaz, hogy nincs saját házunk, ellenben az említett sógornőddel, hogy mindketten diplomásak vagyunk, tizenév munkaviszonnyal. És tudom, hogyha visszamegyek dolgozni, akkor el fogom magam tudni adni, mert a hátam mögött ott a tudás és gyakorlat.
Párom jelenleg igen jól keres, de amikor a gyereket vállaltuk, az elsőt, egyetemista volt, de tudtuk, hogy nemsokára végez és akkor dolgozni fog a szakmájában. 30-ok vagyunk, hittünk, bíztunk magunkban és az idő minket igazol.
Én max gyedet kapok, párom 420 eft bruttót, és béreljük a lakást. DE ha eljön az ideje, veszünk sajátot is, de nem most. És nem gondolom, hogy csak luxusba lehet gyereket vállalni.
Mondom ezt úgy, hogy next és h&m ruhákba járatom őket és mindent megkapnak. DE nem mindenki egyforma. El kell fogadnod, hogy ők azon a szinten élnek.
Nem akartok adni pénzt, rázzátok le őket, de ne foglalkozz az ő életükkel, mert megkeseredett ember leszel.
Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy nem szavaztalak le. Sajnálom, hogy ekkora lelki terhet okoz, hogy nem 100%-on állsz, ha gondolod, nyomok mindegyikre egy pluszt, ha úgy jobb lesz kicsit.
Igen, egy gyereket vállalok. Ha egyáltalán megadatik ilyen jókívánságok mellett. És mi ezzel a gond? Kötelező 2 vagy több gyereket vállalni? Egy gyerek nem gyerek? És miért baj, ha albérletbe, olyan munkahely mellett, ami lehet, hogy holnap megszűnik, nem akarok egyelőre gyereket? Mi nem keressük agyon magunkat, és rohadtul spórolunk, mindenen, így van megtakarításunk. Tudnánk könnyebben is élni, de akkor felélnénk a fizetést, akkor meg mikor jutunk egyről a kettőre? Én nem azt akarom, mint a párom szülei, hogy albérletbe vállaltak gyereket, aztán itt vannak 60 évesen, mögöttük 40 év munkaviszonnyal, egy romos házzal és csurig adósságokkal. Én a szüleim példáját követem.
Rendben, nem foglalkozom az életükkel, talán most koppant akkorát, hogy nem keres többé minket pénzzel. Meg a szülők sem. Ez van, pénzügyekben nincs se család, se barátság. Ha tudnám, hogy megbízhatók, de nem.
Mivel manapság vagy albérlet van, vagy hitel 40-50 éves korodig, (hagyjuk ki a ritka szerencséseket akiknek adnak ajándékba, vagy megöröklik a házat) ezért elmondom neked, hogy albérletbe jobb vállalni, mint a hitelre. Feltéve, ha nem negyvenévesen akarsz. Ha nem tudod fizetni az albérletet fogod magad és odébb állsz, egy kisebbe, ami olcsóbb. Ha nem tudod fizetni a hitelt, mit csinálsz? Semmit. AZ egyetlen lehetőséged az, hogy megpróbálod eladni. De manapság van, akinek egy év alatt sikerül nagy nehezen eladni. Addig meg hát már kb. vitte a bank, te meg a Duna parton ülhetsz. Az albérletbe szülő ostobák meg szépen átköltöztek egy olcsóbba. De hülyék, ugye?
A macska almot okos válaszoló meg azért emlegettem, mert sose tudhatod, hogy miért kellet neki az az ezres, mire ment el a többi. Mivel most én is kértem egy ezrest, mert nem volt, holott többet keresek, mint anyámék együtt, csak most vettem ezt-azt, és nem volt pénz a következő fizetésig. Az, hogy valakinek kell egy ezres nem jelenti feltétlen azt, hogy éhen fog halni.
Apukának évek óta nem bejelentett állása van? Legalább van neki évek óta állása. mire garancia, ha bejelentik? Semmire. Megszűnhet az is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!