Felelőtlenség a harmadik gyerek?
Adott egy nő, aki a harmadik gyermekét várja. A másik kettő ovis, illetve iskoláskorú (+van egy gyerek, aki után az apa gyt-t fizet). Egy nem túl jó állapotú 2szobás házuk van, hitel is van még rajta. Mindenki azt hitte, tervezetlen a baba és a nő anyjának a kérdésére azt felelték, becsúszott, de végül is szerettek volna még egyet. A férjnek nem bejelentett munkája van évek óta. A nőnek hol volt, hol nem munkája, mióta anya (9 év). Magyarokról van szó.
Mit gondolsz erről? Te ilyen helyzetben mennyi gyereket vállalnál? Könnyelműség azt mondani, ahol elfér kettő, elfér 3 is? Vagy igaz?
Ebben a hiteles dologban egyet értek és sok embertől hallom. Tulajdonképp az albérlet praktikusabb, ahol van munka, oda költözik az ember. Bár nekünk valamivel körülményesebb, mert mi bútorozatlanban lakunk, szóval vinnünk kell a pakkot is.
Csak épp apám azt mondta, mikor albérletbe mentem, hogy az kidobott pénz. Mostanság a párom is ezt hajtogatja. Ugyanakkor hitelt felvenni nem fogunk ebben a helyzetben. Igazából nem tudom, mire várunk, max a csodára, mert annyit nem tudunk soha így félrerakni, amiből házunk lesz, ez tény. (havi 20-30ezer, mi az?) Lehet, hogy kicsit irigylem a sógornőt? Igen, annyiban, hogy ő az én koromban megtehette, hogy teherbe esett az első gyermekével. Én nem tehetem meg még jó ideig. A második és harmadik gyerekét nem irigylem már. Kicsit könnyebbség lenne, ha nem csak az én általam lévő megtakarítás volna, hanem a párom is hozott volna valami pénzt a kapcsolatba annyi év munkaviszony után. De nem. Mert a nagy családi összetartásuk egy hierarchikus rendszer, ő volt a fejőstehén, akit a szülők otthon tartottak volna jövedelemkiegészítésnek. Elmondhatom azt is, volt, amikor a szülei az ő pénzét ajánlották fel a nővérének. Ha vonakodott, meggyőzték: neked nincs családod fiam, a nővéredéknél meg ott a két gyerek, ez így helyes...
Arra nem gondoltak, hogy egyszer talán ő is szeretne családot, szerintem azt hitték, agglegény marad és nekik ez meg is felelt volna.
Hello. Szerintem egeszen egyszeru a dolog, leszogezed h te nem bank vagy, nem kersz kolcson de nem is adsz kolcson. es sajnalod h nincs penzuk es nem az ezresrol van szo, mert tenyleg jelentektelen osszeg, hanem elvi kerdes. Hidd el elobb utobb megtanuljak.
Egyebkent a mai modern gazdasagban van hitelkartya amit igaz kicsi kerettel, ha vki nem keres jol, de odaadnak. es ha megszorul a sogornod vasaroljon hitelkartyara majd aztan fizesse vissza a kovetkezo honapban ha meg nem sikerul, akkor fizet kamatot a banknak.
A baj, ha egyszer adsz akkor a kov honapban is lesz vmi amiert meg egyszer adni fogsz es elinditasz egy lavinat.
Haz/lakas kerdese... hidd el a mai vilagban mindenki igy kezdi. Kulfoldon (en ott elek) ez megszokott. Igen alladoan ott lebeg a fejed folott mi van ha... de ha nem tulkoltekezel, hanem ugy veszed fel h egy fizetesre akkor barmi tortenik az egyik fellel a masik fizubol meg fizeted. Mire osszesporolod a penzt, ugye az ertekteeedik kozben akkor sosem lesz sajatod, es albi az egy kidobott penz, masnak a hitelet fizeted. Inkabb indulj egy kicsivel es rondabbal, nem egy exclusive kornyeken. azt is lehet szepitgetni, ujjaepiteni, renovalni, es majd idovel lesz szebb, jobb, nagyobb.
Nekunk is van hitelunk, de ha arra vartam volna h osszegyujtom a penzt, sosem lett volna hazam. Igy belevagtam es rizikoztam... Torlesztek, igaz tobb mint az albi, de az enyem es van ertelme miert. es megtanultam evvel egyutt elni...
Nem feltétlen tudja minden szülő, hogy be tudja - e vállalni az x-edik gyereket vagy sem. Párom rokonai a következőképp élnek: albérletből albérletbe, illetve anyaotthonba mennek. Mindenhol addig maradnak, míg ki nem rakják őket (természetesen albérletet nem fizetik). Dolgozni nem akarnak, de már a 4. gyerek is megszületett, mert apuka "szexmániás". Rokon kérdésére, hogy akkor miért nem húz óvszert, az volt a válasz, hogy az drága.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki így él, csupán annyit, hogy nem mindenki tudja helyesen felmérni, hogy el tud - e tartani +1 gyereket vagy sem. Szóval, véleményem szerint, igen, felelőtlenség volt, egy eladósodott és nem stabil hátterű családba bevállalni a 3. gyereket.
Megint én:)
A hiteles lakás jó lenne, csakhogy 100 eft/hó.
Míg az albérlet 50 eft.
Ennyi a különbség.
Nálunk is van már örökség, párom és én is örököltem immár 30 éve, de ugye a szüleinket nem rakhatjuk ki a lakásból, nem is tennénk, de eleve haszonélvezet van rajta.
Sajnos igen, akkor lesz saját lakásunk, ha elhunynak. Ez szörnyű, de ez van.
Hiába keres a párom nagyon jól és nekem is jó állásom volt, nem kockáztathatunk egy hiteles lakást, mert ott nincs kegyelem, ha az ember esetleg megszorul.
Na ezért a jobbik rossz az albérlet. Sajnos.
Ezt a páromnak kell mondani. Otthon gyerekként kezelték, akinek van fizetése, annak is érzi magát, elmondása szerint. Ő még nem gondol gyerekre, fél tőle. Ahogy minden komoly lépéstől az életben.
Szóval ezért kell várnunk.
Ha 25 felettiek vagytok, akkor komolyabban elbeszélgetnék vele, hogy ő hogy gondolja ezt az egészet.
Ha alatta vagytok, akkor belefér.
Szerintem.
Most megyek, kiviszem a gyerekeket játszótérre.
Egyébként 1 gyerek nem akkora kiadás, hosszútávon sem, kettő már jóval többe kerül, a 3. azért kevesebb, mert akkor hirtelen megnőnek a támogatások, ami a jelenlegi rendszerben vannak.
Én szeretnék nagycsaládod. Remélem sikerül.
És tényleg nem átkoztalak el:)
Remélem lesz nemsokára babátok nektek is!!!!
Vállaljanak, persze, majd eltartja őket a társadalom. Azaz mi.
Aki ezer forintokat kéreget, kvázi a semmibe szül (ahogy többen írták a támogatásért), az nagyon bátor, vagy valami más...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!