Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felelőtlenség a harmadik gyerek?

Felelőtlenség a harmadik gyerek?

Figyelt kérdés

Adott egy nő, aki a harmadik gyermekét várja. A másik kettő ovis, illetve iskoláskorú (+van egy gyerek, aki után az apa gyt-t fizet). Egy nem túl jó állapotú 2szobás házuk van, hitel is van még rajta. Mindenki azt hitte, tervezetlen a baba és a nő anyjának a kérdésére azt felelték, becsúszott, de végül is szerettek volna még egyet. A férjnek nem bejelentett munkája van évek óta. A nőnek hol volt, hol nem munkája, mióta anya (9 év). Magyarokról van szó.

Mit gondolsz erről? Te ilyen helyzetben mennyi gyereket vállalnál? Könnyelműség azt mondani, ahol elfér kettő, elfér 3 is? Vagy igaz?

2012. márc. 19. 17:13
1 2 3 4 5 6
 21/52 A kérdező kommentje:
Szóval a sógornőmékről van szó. És hogy érdekesebb legyen: nemrég tőlünk akart pénzt kérni fizetésig. Valahogy felfoghatatlan számomra, hogy lehet az, hogy fizetésig ennek a hamarosan bővülő családnak nincs 1000 forintja. Szóval ha ezt megkapták volna, akkor minden oké addig? Nem nagy pénz, tudtunk volna adni, de nem hagytam, mert ha ilyen ügyesek, hogy állítólag a harmadik gyerek nyugodtan bevállalható nekik, akkor ezt simán meg kell tudniuk oldani. Most még mindketten dolgoznak, mi lesz, ha ő már gyesen lesz? Majd akkor is másoktól kéregetnek? (bocsánat, ha esetleg ékezetgond van az írásomban, telefonról írok)
2012. márc. 27. 10:49
 22/52 anonim ***** válasza:
3%

Ne gonoszkodj, ők tudják, hogy mit vállalnak. Ha jól keresnek, akkor egy csomó adókedvezményt fognak kapni, akár 100 eft-ot havonta.

Magaddal foglalkozzál, ez az ő életük. És bármi miatt elfogyhatott hó végére a pénzük.

Inkább segítsd őket, amiben tudod. Akár majd a babára is vigyázhatsz.

2012. márc. 27. 11:08
 23/52 A kérdező kommentje:
Nem tudsz olvasni? Ezer forintról van szó. Annyiból kihúzzák tizedikéig? az érdekes lenne. Én segítsem őket? hát hogyne... ha ilyen jól megy, oldják meg. Érdekes, az én szüleim egy csomó mindennel támogatnak minket, párom családja csak kölcsön ügyben talál meg minket. Megvan a magunk baja, én is tojnék rá, hány gyereket vállalnak, ha aztán nem ide jönnének pénzért. Bele ne szóljak, ahhoz nincs közöm, de pénzt adjak? Hasznos tanács...
2012. márc. 27. 11:24
 24/52 anonim ***** válasza:
37%
Tanácsot kértél? Azt hittem véleményt. Jó, a véleményem, hogy SEMMI KÖZÖD HOZZÁJUK. Ne adj pénzt, és ne törődj velük, mert semmi közöd hozzá.
2012. márc. 27. 11:33
 25/52 anonim ***** válasza:
44%

"Érdekes, az én szüleim egy csomó mindennel támogatnak minket"

ezek szerint te sem élsz meg a pénzedből.

Hát minket senki nem támogat, egyik nagyszülőt sem érdeklik a gyerekeink, így is lehet, segítség nélkül.

Ha nem kapnál a szüleidtől semmi segítséget, akkor sem lehetne egy szavad sem. De ezek szerint te is pumpolod őket.

2012. márc. 27. 11:38
 26/52 A kérdező kommentje:

Mi meg tudunk élni a saját pénzünkből, tartalékunk is van. A szüleim nem azért adnak, mert nem jövünk ki a pénzből. Eleve nem is pénzt adnak, hanem mivel nekik otthon nagy földjük van, zöldséget szoktak hozni, krumplit pl. És nem kértük, maguktól adják, mert ilyenek, segítenek, ahogy tudnak. De volt már, hogy apu be is vásárolt, szintén nem kérte senki sem, kijönnénk a fizetésből simán.

Úgyhogy egy marhára nem pumpolás, soha nem kértem tőlük semmit és nem egyszer mondtam, hogy ne hozzanak dolgokat, megoldjuk mi is. De megsértődnek.

Ezt a példa kedvéért mondtam, hogy az én szüleim segítő szándékkal jönnek, míg párom szülei meg a nővére legombolni. Nem elég, hogy míg otthon lakott, hol az egyik, hol a másik fejte róla le a pénzét. A mi családunkban mindenki addig nyújtózik, míg a takarója ér.

2012. márc. 27. 11:43
 27/52 A kérdező kommentje:
*egy=ez
2012. márc. 27. 11:43
 28/52 anonim ***** válasza:
85%
Ha számlára érkezik a családi, akkor már 3-án lesz pénzük, 26 e ft.
2012. márc. 27. 11:45
 29/52 A kérdező kommentje:

Azt mondta, fizetéskor adja vissza, az meg nem 3-a. Egyszerűen az a gondom, hogy mi az, hogy nincs 1000 forint. Biztos, hogy van, hisz ha csak harmadikáig is kéne, az is még 1 hét, 1 hétre 4 főnek elég 1000 forint kajára?

Bevallom, elegem van az egész családból, még 1 hónapja sincs, hogy após idetelefonál, hogy 15ezer forint kéne, mikor meg kérdezte a párom, mire, hebegett-habogott. És kiderült, anyós nem is tudott erről az akcióról. Az is valami hülyeségre kellett volna, sunyiban zsebpénznek, a nyakamat rá...

2012. márc. 27. 11:53
 30/52 anonim ***** válasza:
58%

Barátnőm szülei egy két szobás lakásba, nem is házba vállaltak összesen négy gyereket. Aztán egy kis házba költöztek már öt gyerek van. Imádják egymást a tesók, nagyon boldogok, bár nem veti fel őket a pénz nyaralásra meg szép ruhára.

Az ő dolguk. Lehet, hogy te azt látod, hogy nem jó állapotú ház, lehet nekik megfelel stb.

2012. márc. 27. 12:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!