Felelőtlenség a harmadik gyerek?
Adott egy nő, aki a harmadik gyermekét várja. A másik kettő ovis, illetve iskoláskorú (+van egy gyerek, aki után az apa gyt-t fizet). Egy nem túl jó állapotú 2szobás házuk van, hitel is van még rajta. Mindenki azt hitte, tervezetlen a baba és a nő anyjának a kérdésére azt felelték, becsúszott, de végül is szerettek volna még egyet. A férjnek nem bejelentett munkája van évek óta. A nőnek hol volt, hol nem munkája, mióta anya (9 év). Magyarokról van szó.
Mit gondolsz erről? Te ilyen helyzetben mennyi gyereket vállalnál? Könnyelműség azt mondani, ahol elfér kettő, elfér 3 is? Vagy igaz?
Ne gonoszkodj, ők tudják, hogy mit vállalnak. Ha jól keresnek, akkor egy csomó adókedvezményt fognak kapni, akár 100 eft-ot havonta.
Magaddal foglalkozzál, ez az ő életük. És bármi miatt elfogyhatott hó végére a pénzük.
Inkább segítsd őket, amiben tudod. Akár majd a babára is vigyázhatsz.
"Érdekes, az én szüleim egy csomó mindennel támogatnak minket"
ezek szerint te sem élsz meg a pénzedből.
Hát minket senki nem támogat, egyik nagyszülőt sem érdeklik a gyerekeink, így is lehet, segítség nélkül.
Ha nem kapnál a szüleidtől semmi segítséget, akkor sem lehetne egy szavad sem. De ezek szerint te is pumpolod őket.
Mi meg tudunk élni a saját pénzünkből, tartalékunk is van. A szüleim nem azért adnak, mert nem jövünk ki a pénzből. Eleve nem is pénzt adnak, hanem mivel nekik otthon nagy földjük van, zöldséget szoktak hozni, krumplit pl. És nem kértük, maguktól adják, mert ilyenek, segítenek, ahogy tudnak. De volt már, hogy apu be is vásárolt, szintén nem kérte senki sem, kijönnénk a fizetésből simán.
Úgyhogy egy marhára nem pumpolás, soha nem kértem tőlük semmit és nem egyszer mondtam, hogy ne hozzanak dolgokat, megoldjuk mi is. De megsértődnek.
Ezt a példa kedvéért mondtam, hogy az én szüleim segítő szándékkal jönnek, míg párom szülei meg a nővére legombolni. Nem elég, hogy míg otthon lakott, hol az egyik, hol a másik fejte róla le a pénzét. A mi családunkban mindenki addig nyújtózik, míg a takarója ér.
Azt mondta, fizetéskor adja vissza, az meg nem 3-a. Egyszerűen az a gondom, hogy mi az, hogy nincs 1000 forint. Biztos, hogy van, hisz ha csak harmadikáig is kéne, az is még 1 hét, 1 hétre 4 főnek elég 1000 forint kajára?
Bevallom, elegem van az egész családból, még 1 hónapja sincs, hogy após idetelefonál, hogy 15ezer forint kéne, mikor meg kérdezte a párom, mire, hebegett-habogott. És kiderült, anyós nem is tudott erről az akcióról. Az is valami hülyeségre kellett volna, sunyiban zsebpénznek, a nyakamat rá...
Barátnőm szülei egy két szobás lakásba, nem is házba vállaltak összesen négy gyereket. Aztán egy kis házba költöztek már öt gyerek van. Imádják egymást a tesók, nagyon boldogok, bár nem veti fel őket a pénz nyaralásra meg szép ruhára.
Az ő dolguk. Lehet, hogy te azt látod, hogy nem jó állapotú ház, lehet nekik megfelel stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!