Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felelőtlenség a harmadik gyerek?

Felelőtlenség a harmadik gyerek?

Figyelt kérdés

Adott egy nő, aki a harmadik gyermekét várja. A másik kettő ovis, illetve iskoláskorú (+van egy gyerek, aki után az apa gyt-t fizet). Egy nem túl jó állapotú 2szobás házuk van, hitel is van még rajta. Mindenki azt hitte, tervezetlen a baba és a nő anyjának a kérdésére azt felelték, becsúszott, de végül is szerettek volna még egyet. A férjnek nem bejelentett munkája van évek óta. A nőnek hol volt, hol nem munkája, mióta anya (9 év). Magyarokról van szó.

Mit gondolsz erről? Te ilyen helyzetben mennyi gyereket vállalnál? Könnyelműség azt mondani, ahol elfér kettő, elfér 3 is? Vagy igaz?

2012. márc. 19. 17:13
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
30%

3 gyerekkel manapság könyebb.Rengeteg támogatás,meg ingyen ebéd,meg mit tudom én mi jár.

És ha valaki szereti a nagy családot??? Miért ne?? Ha mindenki 1 gyerekben gondolkodna,akkor kihalnánk.

2012. márc. 19. 17:56
 12/52 anonim ***** válasza:
51%

Hm.. Hát, egyet értek az előttem szólókkal! Igazából csak ők tudják, hogy bevállalhatnak e egy 3. bébit, vagy sem. Illetve ez teljes mértékben az Ő dolguk!

Engem ez a téma kicsit feldühít, mert hasonló cipőben járok. A 3. babánkat várjuk, és lépten- nyomon megkapom, hogy mennyire felelőtlenek vagyunk, hogy bevállaltuk a 3.-at.

Először is azért, mert én nem dolgozom. Viszont a férjem jól keres, igazából megvan mindenünk. Tény, hogy a babának eleinte nem lesz külön szobácskája, mert a házunk csak 2 szobás +nappalis, de majd idővel, ha lesz több pénzünk, megcsináljuk neki a tetőteret..

Nem érzem azt, hogy toprongyosak vagyunk, vagy hogy annyira "csóróknak" látszanánk, hogy ki kelljen akadniuk az embereknek a 3. gyereken.

Egyszerűen bele sem látnak az életünkbe.. Fogalmuk sincs, hogy mennyit keres a férjem, vagy hogy mennyi pénzt tudunk félretenni.

Elnézést, hogy kiakadtam :)

Az az igazság, hogy nekem a "2 szobás, nem túl jó állapotú ház, hitel, nem bejelentett munkahely" nem mond semmit. Ez a pár valószínűleg tudja, hogy bevállalhatják e ezt a babát, vagy sem... s ha valóban tervezett volt, akkor nem gondolom, hogy a hatalmas gyomorba vállalnának tudatosan még egy babát.

Ahol kettő elfér, elfér 3 is? Hááát... ez is sok mindentől függ :) Ha kettő nyomorog, akkor 3. nem fér el. De ha kettő nagyon jól él, s megvan mindenük, akkor tényleg elfér egy 3. gyerkőc is.

2012. márc. 19. 18:04
 13/52 anonim ***** válasza:
41%

Ha konkrét bevétel-kiadásokat írnál, könnyebb lenne válaszolnunk anyagi oldalról.

Én alig várom, hogy a 3. babánk megfoganjon:)

1 és 3 éves gyerekek anyukája

2012. márc. 19. 18:23
 14/52 A kérdező kommentje:
Hát nem állnak valami jól pénzileg, mert sokszor kértek ők is kölcsön rokonoktól. Az apának idényjellegű munkája van, mivel építőipari munkás. Emellett, mint mondtam, van egy negyedik gyerek, aki után fizetnie kell. Az anya többet volt álláskeresésben, mint munkában, ha dolgozott, sem mindig kapott bért és szintén nem bejelentett munka. Ezt azért hangsúlyozom, mert úgy gyesre egyáltalán számíthat-e? Vagy gyed-re.
2012. márc. 19. 18:54
 15/52 anonim ***** válasza:
90%

Nem tudom mennyire számít az én véleményem, de én gyerekközpontúan gondolkoznék. Az egész kamaszkoromat végigszenvedtem, mert egy szobán osztoztunk az öcsémmel, állandó hangzavar, nulla magánélet, nulla nyugalom, mindig az ordibálás, semmi magánszfére, egy percre nem tudtam soha elvonulni semmi elől...

Most is csak azért jobb, mert lett barátom, és időm 90%-ban nála vagyok. Én biztos nem vállalnék be több gyereket annál, mint amennyinek kényelmes életet tudok biztosítani. Szép és jó, hogy szeretjük a gyereket, meg szerelem, és bevállaljuk, de iszonyú frusztráló magánélet nélkül felnőni... Csak gondolom ezt minden szülő olyan full mellékes tényként kezeli.

20L

2012. márc. 19. 20:39
 16/52 A kérdező kommentje:
Na igen, a magánélet... A két nagyobb gyerkőc ellenkező nemű, az idősebb a fiú. Ők eleve már gondban lesznek pár év múlva, mikor a srác tini lesz. Ott lesz mellette a hugi... Akkor még pluszban a pici tesó is? Vagy ha a szülőkkel lenne a pici, az meg a házasságnak nem tesz jót.
2012. márc. 19. 21:11
 17/52 anonim ***** válasza:
69%
Felelőtlenség. Egyet sem. Igen. Nem igaz.
2012. márc. 19. 23:56
 18/52 anonim ***** válasza:
24%

Baromság más pénztárájéba turkálni.

Ha nem élsz velük nem tudhatod mire mennyi pénz megy el ill. hogyan tudják azt beosztani.

Mi egy megyeszékhelyű városból kisvárosba költöztünk és itt mindenkinek 3 vagy még több gyereke is van.

A fura nekem az, hogy egyszer a szomszéd kitálalt mennyi pénzből élnek és mikor végig gondoltam kicsit leakadtam, hogy mi is ennyi pénzből élünk, csak mi 2 autót tartunk fent amivel rendszeresen járunk mindketten nekik meg semmijük nincs szinte és még az anyjáék is segítik.

Mi most várjuk a 3. babát úgyhogy kezd sejtésem lenni a mindenből 3 kell dologról.

Baromság ez az ingyen kaja is. Igaz így van de van ahol 50%-os kedvezményt adnak és gondoljatok már bele mindenből 3-at kell venni. Ok hogy örökölnek a gyerekek egymástól, de pl nekem az első gyerekem augusztusi a másik májusi. Mindkettő lány, de egyszerűen azt a méretete a kicsire nem

lehetett ráadni, mert pl tél volt.

Szóval nem tudhatod, hogy ennek a párnak mi jár a fejében, hogy 3. gyereket bevállalták. Van aki ennél megakad, hogy gyerekszülés=gyes és otthon jól elvagyunk. Vannak ilyen nők és kész.

2012. márc. 20. 15:31
 19/52 A kérdező kommentje:
Viszonylag ismerem az anyagi helyzetüket s miegymást, mivel hogy családtagokról van szó, csak nem akartam személyeskedni.
2012. márc. 20. 16:58
 20/52 anonim ***** válasza:
75%
Igen, felelőtlenség. Főleg, ha már van egy 4. is. hogy a fenébe fogják őket iskoláztatni, hogyan lesz lakásuk?! Van egy embertípus, akit ez nem foglalkoztat, majd ha felnőve züllenek a gyerekek,mert semmire nincs lehetőségük, panaszkodnak,hogy na, ezért neveltem? Nem 50 éve élünk, ma már kell annak a gyereknek több nyelvvizsga, diploma, lakáshoz önerő, mert nem ad a tanács,és nem elég egy érettségi.
2012. márc. 27. 10:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!