Apás szülés: csodálatos vagy riasztó élmény?
60
Látom itt senkinek nem jutott el az agyáig, amit irtam.
Nekem semmi bajom a babák piros buksijával, sőt imádom a kicsiket, rengetegszer vigyázom is babákra. Emellett sok szülést néztem végig (igaz, videón/TVben), mert érdekesnek tartom és egyáltalán nem találom undoritónak, sőt, nagyon szép dolognak tartom.
Itt most nem erről van szó.
Leirtam az ÉN véleményem, én nem szeretném, ha a párom benn lenne és nem a baba kinézete, vagy egyebek miatt, hanem magam miatt.
Nem értem, hogy értelmes (legalábbis magukat annak mondó/gondoló) emberek hogy nem fogják fel, hogy vannak különböző álláspontok és nem mindenki gondolkodik egyformán.
Mindenki eszetlenül nyomkodja a piros kezet, csak mert neki más az véleménye.
Én senkit nem pontoztam le, csak mert másként gondolja a dolgot.
Ahogy már leirtam az előző kommentemben is: én a kérdésre válaszoltam, az, hogy másként gondolom, mint itt sokan, egy dolog, a piros kéz NEM vélemény nyilvánitásra szolgál, hanem a kérdés hasznosságának megitélésére.
Az én válaszom hasznos volt, ugyanis pontosan a kérdésre válaszoltam, leirtam, hogy ÉN nem szeretném, ha a párom bent lenne. Ennyi.
Mások meg szeretnék, szivük joga. Most akkor menjek végig én is minden olyan válaszon, ami ellenkezik az én álláspontommal és nyomkodjam a negativokat?
Úgy tűnik ezt a nagyon "bonyolult" dolgot sokaknak nem sikerült feldolgozniuk...
L/25
Bár még nincs gyermekem, de amióta az eszemet tudom, biztos vagyok benne, hogy nem lesz benn az apuka a szülésnél. Jöhetnek a lepontozások, de én sokkal hiúbb vagyok annál minthogy lássa, hogy szenvedek, izzadok, fáj, sikítok, van olyan, hogy el is ájul pár pillanatra a nő stb. Arról nem beszélve, hogy hiába kap vki beöntést, attól még ugyanúgy elhgyhatja bizonyos hang a nő szervezetét.
Én szeretnék megmaradni úgy ahogy éveken át látott engem a párom. Arról nem beszélve, hogy nem tud segíteni nekem fizikailag, a fájdalmaimat nem tudja enyhíteni, a szülést nem tudná felgyorsítani. Ott állna, fogná a kezem, és nem tudna segíteni. Szerintem ez őt is frusztrálná.
A másik meg, hogy én ilyen szempontból régimódi vagyok. Én azt szeretném, hogy várjon, izguljon a folyosón. Nincs annál szebb, mint mikor kijön a nővérke, hogy gratulálok apuka, egészséges kislánya/kisfia született. :)
mielőtt érzéketlennek tartanátok, azzal viszont nincs semmi bajom ha pl. a nővérem jönne be. Ő jöhet. Sőt beszéltem is már vele erről, szívesen bejönne velem.
Tehát nekem nem azzal van bajom, hogy bárki is benn legyen, hanem azt nem szeretném, hogy a párom legyen benn.
Szép napot
Szerintem ez a férfitől függ. Van, aki irtózik a gondolattól, és van, akinek a legnagyobb vágya, hogy elvágja a köldökzsinórt. Bátyám mindkét gyereke születésénél bent volt a párja mellett. Ő vágta el a köldökzsinórt is. Az első gyerek az előző feleségétől van, akitől elvált, de nem a szülés látványa miatt.
Az én Párom még egyelőre nem szeretne gyereket, lehet, hogy ez majd változni fog, de ő nem az a típus, aki bírja az ilyen "nyers" dolgokat. Úgyhogy szerintem, ha gyerekvállalásra kerül sor, megbeszélem vele, hogy nyugodtan maradjon kint, ha nem akar bejönni, semmi baj, nem fogom keresztben lenyelni emiatt. :D Legfeljebb amikor már megtisztogatták és bepólyálták a babát, engem pedig "rendbe szedtek" az orvosok és nővérek, akkor bejön. :D
Persze az is lehet, hogy addigra meggondolja magát és szeretne bent lenni velem. :)
Egyszer egy női magazinban olvastam, hogy egy nővel bent volt a férje, amikor a gyereküket szülte. Nem lett rosszul, nem ájult el stb., de amikor a gyermekágyas időszak letelt és lehetett újra szexelni, a pasi nem volt hajlandó lefeküdni vele. A nő szerint kb. fél év után történt meg az első együttlét, de csak análisan volt hajlandó csinálni a férje. Azóta egyszer nem kényeztette orálisan és kézzel is csak ritkán...bár ez végletes eset, azért nem árt számításba venni szerintem. Egy a lényeg: senki nem kényszerítse a párját, hogy bemenjen vele, ne zsarolja, hadd döntse el ezt az apuka.
27/L
kedves válaszolók. igen, a kérdés meglehetősen szubjektív, ezért is vártam különféle véleményeket, nézőpontokat, legfőképp személyes tapasztalatok alapján. ehhez képest össznépi egymás torkának esés lett belőle jó sok lepontozással, de ezt hagyjuk is. azért akadt számomra hasznos válasz is, bár ezeket a két kezemen meg tudnám számolni. nekik köszönöm. a többieknek pedig: "live and let live". nem ellenség, aki vmiről másképp gondolkodik - hacsak nem vállalhatatlan stílusban.
köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!