Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha a tesóm...

Mit csináljak ha a tesóm fenyeget?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok, tesóm szintén, én nem dolgozok mert még tanulok, ő viszont dolgozik és elég jól keres. FEnyeget és szarol enegm hogy ha nem takarítok ki rendesen meg nem csinálom amit mond,akkor nem ad nekem pénzt.( Igért nekem egy kisebb összeget így nyár elejére) Nagyon rendmániás, pl olyanokért kiaakd,mert a fürődkádból nem veszem ki a vízgyüjtő vödröt,mikor végeztem...eleve miért vegyem ki ha amikor ő is fürdik, kb 15perc múlva, vissza kell tennie oda ( eddig kivettem csak 1 szer felejtettem el ), meg hogy a wc tartóban 3 db wc papir lehet de kb 5 db is simán elfér és hozzám vágja ha 3 nál több van ott, és még sorolhatnám,ilyen hülyeségeken akad ki.Én legszivesebben fejbevágnám.......mert már terror amit csinál. És hogy ne értsétek félre, nem ez a 2 dolog a fő dolog, csak hosszú lenne sajnos sorolni.

2012. márc. 19. 19:18
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk gazdagok,örülünk ha tanulni tudok, a szüleim azért nem tudnak adni annyit.Dolgozni csak egyetem után tudok.
2012. márc. 19. 19:36
 12/25 anonim ***** válasza:
83%

A 12 éves szint nem a testvéred miatt van, hanem belőled jön. Úgy be vagy tojva egy azonos korú embertől, mintha az lenne maga az Atyaisten. Pedig, ha jól értem, akkor csak az ikertestvéred.

Csak azt lehet terrorizálni, aki hagyja.

Te pedig nyavalygosz, hogy nincs munka? Lehet, hogy otthon most nincs, vagy azon a környéken nincs, ahol laksz, de könyörgöm 24 éves vagy! Fiatal ember, aki előtt ott az egész élet! Halassz egy évet, menj ki külföldre dolgozni, és a pénzt tedd félre. Meglesz a nyelvvizsga is, a gyakrolat is, megtapasztalod, hogy meg tudsz állni a saját lábaidon és nem utolsó sorban megszabadulsz egy zsarnokoskodó testvértől.

2012. márc. 19. 19:36
 13/25 A kérdező kommentje:
Csak hogy a kapcsolataimba is belekavar....
2012. márc. 19. 19:37
 14/25 A kérdező kommentje:
Nem tudom megtenni,hogy külföldre menjek. És nem nem az ikertestvérem.És miért vagyok gyerekes? Hogy nem tudok innen kitörni? Nem tudok kimenni külföldre, már leírtam, egyáltalán nem olyanok a körülményeink!
2012. márc. 19. 19:39
 15/25 anonim ***** válasza:
63%
Ha magad nem akarsz változtatni a helyzeteden, csak sírsz és nyavalyogsz, akkor nem fog helyetted senki sem cselekedni. Senkit sem lehet megmenteni akarata ellenére.
2012. márc. 19. 19:39
 16/25 anonim ***** válasza:

" munka, az nem menne.Igen, ez lehet 12 éves szint, de ilyen a testvérem."

Nem a testvéredet néztük 12-nek, hanem téged. Különben 1000 % ig igaza van. Tudod, ha nem segíted, legalább ne akadályozd.

2012. márc. 19. 19:43
 17/25 anonim ***** válasza:
A tesód is 24 éves és nem vagytok ikrek?
2012. márc. 19. 19:48
 18/25 anonim ***** válasza:

Nekem a történetben inkább az az abszúrd, hogy a testvéredtől pénzt kapsz "így nyár elejére".

Ha meg már így van, ráadásul nála is élsz, akkor szerintem jogos, hogy cserébe elvár valamit.

2012. márc. 19. 19:50
 19/25 anonim ***** válasza:

Ez hogy van?

"24 éves vagyok, tesóm szintén,"

2012. márc. 19. 19:51
 20/25 anonim ***** válasza:

Tudod, hogy milyen iszonyú mélyről ki lehet törni, ha az ember AKAR? Elmesélhetném neked, de a felénél sikítva húznád a fejedre a takarót.

Azért írtam, hogy ikertestvéred, mert azt írtad, hogy 24 éves vagy, a tesód szintén. Én nem tudhatom, de nem is számít.

Túlkontrollál, olyan dolgokba mászik bele, amihez semmi köze. Miért nem fordulsz a szüleidhez segítségért? Miért nem jutott eszedbe pszichiáterhez fordulni? Mivel 24 éves vagy, az ingyenes ifjúsági neked már éppencsakhogy elérhető.

Azért vagy gyerekes, mert csak panaszkodsz, nyavalyogsz, és meg sem kísérelsz a magad lábára állni, hanem bedőlsz egy zsarnokodkodó testvérnek. Mondd, milyen jogon atyáskodik és terrorizál ő téged? Milyen jogon lép bele a kapcsolataidba?

Megmondjam? Azon a jogon, hogy nem végtad még jól képen, akár verbálisan, akár valóságosan. Miért nem kérsz a szüleidtől segítséget? Mert nyílván nem támogatnak téged lelkileg. Akkor mi mit tehetünk ellenük és érted?

Először is neked kell AKARNI befejezni a sulim és elhúzni onnan. Nézd, ha ennyire függésben tart, ennyire terrorizál, akkor egy út van - az okos ember útja: befogod a szád, és látszólag meghajolsz neki, megteszel mindent, amuit parancsol és kér, ÉS eközben ezerrel tanulsz és mindent megteszel azért, hogy szakmád és munkád lehessen.

AZTÁN, amikor megvan a papír, úgy húzol el a f.rancba, minél messzebb, mint a vöcsök. Keresel egy pszichológust vagy egy pszichiátert, amikor már lesz rá pénzed, kivakarattod magad a családi szennyből (higy ne tudjanak visszarángatni), és keresel magadnek egy társat.

És élsz boldogan.

Vagy: hagyod, hogy terrorizáljak és nyavalyogsz tovább.

Rajtad múlik minden.

2012. márc. 19. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!