Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért az az életcél nekik,...

Miért az az életcél nekik, hogy 14 évesen gyereket szüljenek?

Figyelt kérdés
Szóval röviden összefoglalva : Nem egy olyan lány járt abba az iskolába ahova én,akik már 8. osztályban terhesek voltak.Nagy pocakkal ballagtak. Illetve ha jól vagyok informálva most még egy 7. osztályos kismama is van. Véleményeket várok Tőletek,hogy ki mit gondol az ilyenről... Előre is köszönöm.16L
2012. márc. 19. 16:00
1 2 3
 11/23 tetro ***** válasza:
100%
Gondolom ezek a lányok csak romák voltak, és még véletlenül sem létminimum alatt élő családokból származtak. Bizonyára a korai szülés egy népcsoporthoz köthető, és nem társadalmi réteghez...
2012. márc. 19. 16:22
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

És én naívan a 10es terheseket szapultam. Igazából nekem 16 évesen is korai nem hogy 12-13 évesen. Megáll az ész. Amúgy kedves kérdező figyelj. Nálunk egy 10es osztályba 3 terhes lány van. Mind magyar!!!! Az egyik tervezte, hogy ők gyereket akar. A másiknak egy buszsofőr azt ígérte, hogy majd eltartja és hogy mindig szeretni fogja így ágyba bújt vele és becsúszott. A csaj még meg se szült de a buszsofőr már felcsinált egy másik lányt is... A harmadiknak meg teljesen véletlen. Fiatalok és nem tudják hogy mi lenne a helyes.

17/L

2012. márc. 19. 16:23
 13/23 anonim ***** válasza:
81%

Mert az ő felfogásuk a családról, gyerekről más. Náluk fontos a nagy család, összetartás. ( Bár nagyon szaporák de magánügyüknek tartják hisz még sose láttam csókolózó roma párt vagy hogy akárcsak kézenfogva járjanak!)

Ahol 10nek van étel ott 11nek is szerintük s mivel az életminőségük is sokaknak jóval kisebb fokon áll így elfogadják ezt.(Hisz mindig van kinőtt gyerekruha, kiságy, esetleg szoptató rokon ha tejhiány lenne) Nem mindenkinek jelenti a nyomor ugyanazt a fogalmat, a hihetetlen de ahoz képest milyen összetartóak na pl: a nevelést nem tartják olyan fontosnak vagy nagy ügynek, csak elvannak a gyerekek, szabályozni, felelősségre tanítani, célokat kitűzni na ilyen nics. (tisztelet kivételnek).

Ezt támasztja alá, hogy lehet pasizni, lehet későig kószálni meg szexelni, s bizony ha 14 évesen szült nagyi, 14 anyuka s a lányai is ilyenkorban lettek terhesek hát melyikük foglya mégis abortuszra küldeni vagy akár leüvölteni őt amiért nem gondolkodott? Senki.

Szeretik a gyerekeket s mivel az ő körülményeik se jók, ebben éltek esetleg generációik, nem fogják tudni meglátni amit külső szemmel mást meglát, az esetleges nyomort.

Lehet családi hagyomány, vallásosság.

Az, hogy ha korán teherbe esnek kimaradnak a suliból, esetleg be se fejeznek s csak minimális %uk fog felsőoktatásban továbbtanúlni így az értelmi háttér is hiányzik, hogy felfogják a dolgokat, ez a korlátoltság. Minnél több generációnál van ez jelen annál nagyobb lessz ez a bűvös kör mivel így az idősebbek ha akarnának se tudnának biztosítani pl egy drága tandíjat.

Szerintem mindenképp érdekes(és szomorú is), hogy a hagyományaik szerint a nőknek még megvannak a régi dolguk, a nő legyen nőies öltözködésben is, ahol lehet ne válaljon munkát s othon maradjon a háztartás s gyereknevelés az ő dolguk s minnél több a gyerek annál jobban teljesíti ezt a kötelességét.

2012. márc. 19. 16:43
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert nem látnak a közvetlen környezetükben, ahol laknak stb. embereket életcéllal... valószínűleg nem is tudják elképzelni, hogy van más a környezetükben látott családmodellen/női életen kívül. Valószínűleg nem lettek rendesen felvilágosítva vagy épp az a normális nekik, mert az összes rokonuk ilyen idős korában már szült (akár az anyjuk)... bele sem gondolnak, hogy létezhet más életforma is, vagy ha igen, az idegen/más nekik. Ugyanúgy, mint az arab családi hierarchia, ott az elnyomottabb nőknek eszébe sem jutna talán, hogy lehetnének jogaik, nekünk meg az a világ a furcsa.
2012. márc. 19. 16:52
 15/23 anonim ***** válasza:
91%

Én laktam együtt kollégiumban roma lánnyal. Más világban élnek. Más a társadalmuk, szokásaik, a családképük.

Van az az afrikai törzs akik nőtagjai karikákat raknak a nyakukba, így nyújtva azt. Egyszer utánanéztek, hogy mi is történik a nő testével. Hát, borzasztó. Számunkra. náluk csupán hagyomány.

2012. márc. 19. 16:52
 16/23 anonim ***** válasza:
70%

...ne szapoljuk most a ciganysagot, mivel gyermekekrol van szo, tehat arrol, hogy miert kerult ebbe a helyzetbe?

Ez a gyermek nem tehet arrol, hogy oda szuletett, tehat a szuloket lehet okolni, hiszen nagyon sok csaladban nincsennek a gyermekek nevelne, s kivetelel vannak normalis csaladok is, de megtalalhato a feher emberek kozott is, hiszen elkell latogatni egy "anyaotthonban", ahova a feher nepseg rejteni szokta a gyereket, ami azt jelenti, hogy megszuli, aztan hazater, mintha egy nyaralason lett volna tul, ezt nekem konkretan az egyik kislany igy meselte el!

Onhibajan kivul lett terhes, ezt a modjat valasztottak a szulok, mivel megalazo lett volna a kornyezetukben, igy elrejtettek ezt igy, viszont a kislanyt egy eletre tettek tonkre! A gyermeket term.allami gondozasba adtak. Mar itt a cigany kulonb, mivel nem fogja ezt megtenni a sajat gyermekevel, mivel igy a gyermekenek a szivebol egy darabot tepett ki, amikor egy ur keletkezik, amit soha nem tud kitoleteni, mivel a gyermeket soha nem fogja efelejteni, akit gyermek fejjel szult, a szuloi kenyszer hatasara adta azt allami gondozasba, ahol majd orokbe fogjak adni!

Fogjuk mar fel vegre, hogy barmilyen szine legyen, az a szulonek a hibaja, viszont a cigany legalabb neveli,s nem dobja el, mivel egy allat sem dobna el, de nagyon sok feher, jo modban elo, buszke, ontelt ember ezt megteszi!

Bocsanat a hangnemert, de a sajat tapasztalatom, mivel a munkam miatt jartam ott, tehat elbeszelgettem azokkal a ffiatal lanyokkal, es szanni tudom azokat a szuloket, akik erre a lepesre kepesek, majd egyutt elni tovabb, es latni a sajat gyermekenek a szemebe nezni, akire igy kenyszeritettek egy olyan cselekedett, ami mar nem mondhato emberinek.

2012. márc. 19. 17:01
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
...nem beszelve az eletkorulmenyekrol, amiben nagyon sok ffiatal lany nevelkedik. A szulok elvaltak, az anyukanak szeretoje, akivel a szomszed szobaban alszanak, tehat itt mar a gyermeknek a figyelmet ez felkelti, aztan jon a lathatas, ahol apuka a baratnovel, ahol hasonlo a helyzet, es a TV, ahol szinten sok mindent lehet elsajatitani, megtanulni, tehat mindenhol talal ezzel kapcsolatos temet, a szulonek a feladata, hogy ne adjon erre lehetoseget, es figyeljen erre! Tapasztalatbol beszelek, tehat neveltem, nalam 8-9-kor fekves volt, egyutt neztunk TV-t, de nem mindent neztunk meg, mivel inkabb programot szerveztem, hogy elcsabitsam onnan a gyereket, nem pedig hagyom, hogy nezze pl. Ha nem voltam, akkor tanulniuk kellett, t ehat zsinor, a csomagtartoba, viszont mindig volt feladatuk, sport, tanulas, stb. tehat fontos, hogy a szulo gondoskodjon a gyermekenek a programjarol! Nincs olyan, hogy nehez, mivel felelosseget vallalt azzal, hogy eletet adott neki, tehat megszulte, azt fel kell nevelni! Ezert nem leeht soha elitelni egy gyermeket, vannak akiket nehez nevelni, de lehetetlen nincs, mindenre van megoldas, e z pedig a szulonek a feladatkorebe tartozik!
2012. márc. 19. 17:19
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer leírta itt egy roma nő (Kultúra-topikban volt, az volt a kérdése, hogy ki mit szeretne tudni a cigányokkal kapcsolatban) Én pont erre kérdeztem rá, olyasmit válaszolt, hogy a kultúrájukra nem jellemző a védekezés, úgy vannak vele, hogy miért ne szülhetne a lány - ahogy fölöttem írták, elfér a gyerek a többi közt. Olyannyira nem veszik számba a fogamzásgátlást mint opciót, hogy a nagymamámék szomszédjában az okos, továbbtanulni akaró középiskolás cigánylányt úgy próbálta védeni az anyja, hogy szabályosan elzavarta mellőle a fiúkat, még a sima barátokat is. Nem jött be. Az eü. szakközépiskolás (!) lány az utolsó évben terhes lett, így - az ő kultúrájukban lefektetett szokások szerint - főiskolai álmainak mindenképpen lőttek.
2012. márc. 19. 17:25
 19/23 anonim ***** válasza:
77%
Az biztos, hogy el nem dobják a gyereküket, de a nevelését se viszik túlzásba... (Tiszt. kiv.) Jártam gyakorlaton kimondott cigány iskolában, a gyerekek 70-80%-ának nincs házija, nem kapott reggelit, vagy fürdött, vagy nem, a szülő azt se ellenőrzi, hogy az iskolába elmenjen egyáltalán... A tanárok próbálják őket áldozatos munkával és sok szeretettel rendre szoktatni, a gyerekek elég nagy része szót is fogad. Van aki annyira megszereti a tanárait, hogy később elviszi megmutatni a gyerekét - de sajnos ritka és emlékezetes történetként emlegették azt a lányt, aki 20 évesen szült egyet (az első gyerekét), és azt mondta, elég is neki ez az egy, őt akarja inkább rendesen felnevelni.
2012. márc. 19. 17:31
 20/23 anonim ***** válasza:

Hm, én azzal az eggyel nem értek egyet, hogy a 14 éves korosztálynak nincs elég ismerete, de szexelni akarnak.

Van egy lány ismerősöm, 13 éves és 1 éve él nemi életet.. alkalmi partnerekkel. Hozzá kell tennem, hogy nem cigány.

Nemrég elbeszélgettem vele, és igazából elmesélte nekem, hogy nem védekezett a pasival, akivel mostanság össze-összejárogatnak. Pedig tudjam, hogy kéne, meg hogy teherbe eshet, meg mennyi betegséget elkaphat, mégis úgy érzi, hogy megúszhatja terhesség nélkül.

Vagy hogy értettétek azt, hogy nincs hozzá elég ismerete? Mert én úgy vettem ki a szavaiból, hogy nagyon is tudja a dolgokat, csak inkább tojik rá, hisz anyukája is ezt csinálta és csinálja a mai napig is, meg a nővére is.

Elég kiborító, hogy egy 12-13-14 éves lány már össze vissza szexel, mert azt gondolja, hogy ettől ő már felnőtt.

Mi a fene van ezekkel a kislányokkal? Jó lenne, ha valaki észhez térítené őket.. Mondjuk a szüleik. Mert a fent említett lány anyukája abszolút nem tudja, hogy a lánya az éjszakát nem is a barátnőjénél tölti, hanem 4 17-18 éves kanos fiú társaságában.

2012. márc. 19. 18:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!