Amikor nincsen célotok, mi visz előre titeket?
Amikor ilyen helyzetben voltam, akkor elővettem az egyik egyetemi jegyzetemet, amit annak idején csak annyira tanultam meg, hogy sikerüljön az aláírás és a vizsga, nekiálltam megtanulni. Akkor érthetetlennek, nehéznek és megtanulhatatlannak tartottam, most pedig örömmel veszem elő minden este és rágom át magam az egyes anyagrészeken. Apró dolog, de csodát tud művelni.
A másik: nagy életmódváltásba kezdtem, többek között minden este tornázom, így értelmet nyertek az esték, mert ott lebeg előttem a cél, hogy leadok pl. 20 kg-ot.
Magyarul amikor nincs célom, kitalálok magamnak valamit, hogy legyen (igen, engem sem elégít ki az, hogy van egy állásom, mert hiába töltök be ott kulcsfontosságú szerepet és dolgozom ott gyakornok korom óta, és nekem sem az anyaság az életcélom).
26/N
Kicsit szabadjára engedem a fantáziámat: nagyon szívesen elvonulnék egy buddhista kolostorba.
Utazási célom nincsen, de nagyon szívesen itt hagynám Magyarországot. A sport még, ami nagyon érdekel (majd vissza jön az életembe). Szeretek gyerekekkel foglalkozni, érdekel a pszichológia. Ez mind-mind nagyon sok pénzbe kerülne, ha suliba jelentkeznék. Közben jár nekem is az agyam. De hát csak van valami kis kapu, amit még én, egy egyszerű ember is meg tudom nyitni.
Nem fejeztem be a mondat első felét, bocs.
Hiába töltök be kulcsfontosságú szerepet és dolgozom ott gyakornok korom óta, már nem az igazi, már nem örömmel megyek, ott már hiányzik a kihívás, s emiatt biztosan váltani is fogok, esetleg lelépek tanulni, és nekem sem az anyaság az életcélom.
Valami ilyesmi akart lenni a mondat.
26/N
Köszönöm :)
Igazándiból nem is személyre szabottan kérek tanácsokat, hanem kíváncsi vagyok, hogy ki hogyan oldja meg, ahogy 6-os kommentelő leírta :)
Mindig kitűzök valami apró célt magam elé. Most éppen a munkahelyem bővülni fog egy új irodával, az a célom, hogy a haverokkal, jó fej munkatársakkal megint együtt dolgozhassak. Távolabbi célom (tavasz, nyár eleje) hogy eladjam a lakást, és másikba költözzek. Vagy legalább albérletbe.
De még erre az évre az is célom, hogy elkezdjek angolul tanulni, és a jogosítványt lerakjam.
De minden napra van valami apró célom, amire előrevisz. Nekem az nem segít, hogy a már elért céljaimon csücsüljek. Az kevés. De az elkövetkező évekre is van célom, a külföldre költözés, édesanyám segítése anyagilag.
Szerintem nem árt néha "megállni", és egyszerűen csak élvezni az életet.
Az ilyen cél nélküli időszakok pont jók erre.
...és amikor vidámabban nézel az életre, olyankor az érdeklődési köröd is kitágul.
Tehát jön az újabb cél. Lényegében szinte magától.
Ezek az apró célokkal kapcsolatosak.
Persze vannak a nagy célok, az embernek az életében a lépések. Gondolok itt ha már házas vagy,de még nincs lakásotok, akkor cél a lakás vásárlása, ha van lakás, akkor cél annak szépítése, arra a pénz gyűjtése, vagy egy utazásra történő gyűjtés, vagy kocsira...Tehát hosszú távú célja mindig van az embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!