Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Barátnőm párja meghalt miben...

Barátnőm párja meghalt miben tudok neki segíteni?

Figyelt kérdés

Szerda délután öngyilkos lett a legjobb gyerekkori barátnőm párja.(Ő is nagyon jó barátom volt rendszeres közös programjaink voltak) 2 kicsi gyereket hagyott maga után.Ők még nem is tudják az egészet.Úgy tudják,hogy apa vidéken dolgozik (ami szerintem nem jó)

Én a tegnapi napot velük töltöttem,ma este elhozom az egyik gyereket,hogy nálunk aludjon.Próbáltam tanácsot adni,hogy ne ő hanem egy szakember mondja el a gyerekeknek apa halálhírét.(mindkét gyerek jár pszichológushoz fejlesztésre,úgyhogy még kapcsolat is van)

Nagyon aggódom értük és nem tudom mi az az út amivel a legjobban tudnék segíteni,de még nem tolakodó.

Segítenétek?Ötletek?

2009. jún. 12. 12:55
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Igen ettől félek.

Szerintem még másnap el kellett volna mondani nekik!!!!!!!!

De hiába mondtam a barátnőmnek,hogy ez előbb vagy utóbb úgyis kiderül és a gyerekek becsapva fogják magukat érezni.

NEM TUDOM.Most nem tudok elég okos lenni,ezért kérdeztem itt,hátha a kívülállók tudnak tippeket adni.

2009. jún. 12. 13:31
 12/19 A kérdező kommentje:
13.27-es mi az mit kell tudni róla?
2009. jún. 12. 13:32
 13/19 anonim ***** válasza:
84%

Írj a megjelölt e-mail hivatkozásra nekem és szívesen segítek.

13-27-es

2009. jún. 12. 13:47
 14/19 anonim ***** válasza:
95%

Nekem nagybátyám ölte meg magát szilveszter éjszaka,szíven lőtte magát.Haragszom rá,mert két fiát hagyta itt,akik nagyon szerették és megszenvedik a hiányát.Attól,hogy a szülők elváltak,vagy már nincsenek jóban,neki még nincs joga a gyerekek vállára ekkora terhet tenni.Nekik rosszabb volt mert megtudták,hogy öngyilkos lett,hiszen akkor már 13 ill 16 évesek voltak.A nagyobb aznap este házibuliban volt és megérezte,hogy a nagybátyám meghalt.

Amit ebben az esetben tenni lehet,az az,hogy támogatod a családot maximálisan lelkileg.A gyerekeknek pedig meg kell mondani,hogy apa meghalt,nem kell részletezni,csak annyi,hogy meghalt.Most még úgysem értenék meg,hogy mi történt,ezzel ráérnek,hazudni felesleges,mert az később visszaüt.

2009. jún. 12. 14:17
 15/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat!Ha valakinek még valami eszébe jutna akkor azt szívesen venném.

Köszönöm.

2009. jún. 12. 14:45
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

szia

pontosan így tudsz neki segíteni, ahogyan most teszed

legyél nagyon-nagyon sokat vele

ha tudsz, vegyél ki szabadságot

főzésre, háztartásra ne legyen gondja

és az is tök jó, hogy a gyerekét elviszed.

akár oda is költözhetnél pár napra, vagy ők hozzád, bár tudom, ez nem mindig kivitelezhető....

ne hagyd egyedül!

2009. jún. 12. 15:35
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm!!

Most megyek és megnézem mi van velük.A gyereket meg majd meglátom elhozom-e vagy sem.

Sajnos folyamatosan nem tudok ott lenni,mert van egy 11évesés egy 5 hónapos babám.Őket meg nem akarom elhanyagolni.És nem biztos,hogy jó ha mindennap odaviszem a kicsit.De ma muszáj.:(

Szurkoljatok!!!

2009. jún. 12. 15:40
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a helyzetben tényleg sokat segít ha a gyerekekkel sokat foglalkozol, és ami fontos sokat beszéljetek és hallgasd meg. Nehogy beforduljon. És én biztos beszélnék a szüleivel, tesójával valami stratégia felállítása miatt, mert ez komoly krízis a barátnődnek, kell h érezze mindenkire számíthat és szeretik.
2009. jún. 12. 15:41
 19/19 anonim ***** válasza:
58%
En is mindenkeppen azt ajanlom,h tenyleg fontosak neked, beszelj a baratnoddel,h azonnal mondja el a gyerekeknek,mert ha valahol meghalljak, vagy mastol tudjak meg az meg sok problemahoz vezethet. Egyebkent titkolozas, hazudozas, megha kegyes hazusag is, nagy port kavarhat,nem beszelve a kesobbi lelki problemakrol,amit a gyermekeinek okozhat. Neki most nagyon erosnek kell lennie es biztos,h nagy szuksege lesz rad,ugyhogy amennyire erod es idod engedi segits neki. Jobb nem egyedul hagyni,mert konnyen depresszioba eshet. A csaladjaval mi a helyzet?
2009. jún. 12. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!