Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Barátnőm párja meghalt miben...

Barátnőm párja meghalt miben tudok neki segíteni?

Figyelt kérdés

Szerda délután öngyilkos lett a legjobb gyerekkori barátnőm párja.(Ő is nagyon jó barátom volt rendszeres közös programjaink voltak) 2 kicsi gyereket hagyott maga után.Ők még nem is tudják az egészet.Úgy tudják,hogy apa vidéken dolgozik (ami szerintem nem jó)

Én a tegnapi napot velük töltöttem,ma este elhozom az egyik gyereket,hogy nálunk aludjon.Próbáltam tanácsot adni,hogy ne ő hanem egy szakember mondja el a gyerekeknek apa halálhírét.(mindkét gyerek jár pszichológushoz fejlesztésre,úgyhogy még kapcsolat is van)

Nagyon aggódom értük és nem tudom mi az az út amivel a legjobban tudnék segíteni,de még nem tolakodó.

Segítenétek?Ötletek?

2009. jún. 12. 12:55
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Szija! Először is őszinte részvérem:S

Szerintem jól csinálod eddig, legyél minél többet az anyukával ne hagyd h. elzülljön:S Próbálj neki mindenben segíteni elintézni egy két dolgot. Ha egy két nap magányra vágyik vagy egy két órára akkor vigyázz a gyerekekre, próbáld buzdítani h. ide menjetek oda, stb, ennyi jutott eszembe. És talán a barátnődnek is könnyebb lenne ha pszichológushoz ő is elmenne, mert lehet h. ezt nem szakértői segítséggel, nem tudja feldolgozni:S Én legalábbis nem tudnám:S

A gyerekeknek meg szerintem is jó ötlet ha doki előtt mondja el, szóval legyen ott az orvos is, de az anyuka mondja el a gyermekeknek, és lehet h. nem kellene tudniuk h. apa öngyilkos lett:S Tudom őszinteség meg minden, de ez nagy teher két -gondolom kis- gyerek számára:S

Sok erőt és kitartást kívánok az anyukának és neked is, próbálj mindenben kiállni mellette és ne hagyd magára ha szüksége van rád

Sok erőt!!

2009. jún. 12. 13:02
 2/19 anonim ***** válasza:
96%

Őszinte részvétem!

Csatlakozom az előttem szólóhoz, de azért azt megkérdezhetem, hogy a férfi miért lett öngyilkos? Veszekedtek? Vagy nem mentek jól a dolgai??

2009. jún. 12. 13:04
 3/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Nem mondja meg,hogy öngyilkos lett apa.Azt mondja,hogy baleset történt.

Az egyik gyerek 3 a másik 9 éves.

2009. jún. 12. 13:06
 4/19 anonim ***** válasza:
91%

Részvétem!

Teljesen azt tudnám írni amit az első.

A gyerekek mennyi idősek és lányok fiúk?

2009. jún. 12. 13:07
 5/19 A kérdező kommentje:
Igazából kb 6hónapja nem jönnek ki úgy mint eddig.De nem volt nagyobb vita vagy tányértörés.
2009. jún. 12. 13:08
 6/19 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem elöször is ha a család balesetnek nyilvánítja ezt, akkor felejtsd el az öngyilkoságot és kezeld balesetként. Az öngyilkossági hajlam családban meg van és jobb az a gyerekeknek is ha abban nönek fel, hogy baleset volt és késsz.

Nekem az a furi, hogy a 9 éves gyerek semmit nem vesz észre? Nálunk a 3 éves gyerek már azt észre veszi, ha kisebb probléma van nem hogy egy olyan komoly dolog ahol mindenki sír és szomorú.

´Szerintem meg anyukának kellene elmondania és tudatosítani bennük, hogy ö ott van nekik. Te sokat nem tehetsz. max annyit hogy lefoglalod a gyerekeket, a barátnödnek meg egy vállat nyújtasz.

2009. jún. 12. 13:15
 7/19 anonim ***** válasza:
94%
Nem tudom, hogy jó ötlet-e a baleset. Ilyenkor mindig van egy-két jóakaró, aki felvilágosítja a gyerekeket. Vagy a gyerekek az oviban, iskolában, akik hallottak valamit otthon. Akkor sokkal nagyobb lesz a törés bennük, mint ha óvatosan, de az igazat. Például apa beteg volt, depressziós. Nem érezte jól magát velünk, de ezért nem ti vagytok a hibásak. Vagy valami hasonló...
2009. jún. 12. 13:17
 8/19 A kérdező kommentje:

Hála az égnek nem otthon csinálta!!

Ja azt nem írtam,hogy azt mondta a fiúknak,hogy apa most lement vidékre dolgozni.A kicsi tudomásul vette,de a nagy szerintem gyanít valamit,mert már nekem is monda,hogy próbálta hívni apát,de nem ceszi fel a telefont.(Nagyon rossz volt hazudni neki,de most muszáj volt.)És ráadásul megjegyezte,hogy " csak nem baleset érte?"A szívem szakadt meg érte,inkább eltereltem a szót.

2009. jún. 12. 13:22
 9/19 anonim ***** válasza:
92%
Hát gondlom a 9éves megy hozzátok, nem biztos hogy jó ötlet, mert ahogy írtad sejti, nem hülye és mindent meghall. ès tuti hogy tudja, de nem meri megkérdezni. Na most te ha elviszed este akkor tuti nálad rákérdez. ès te meg csak hazúdsz neki. Semmi értelme. Inkább parancsolj rá a barátnödre hogy mondja el a gyerekeknek.
2009. jún. 12. 13:26
 10/19 anonim ***** válasza:
97%
Az öngyilkosság nagyon nehéz sors, ezzel a gyerekeknek még lesz dolguk. Ha nem tudják meg az igazságot, akkor rosszabb lesz nekik. Azt javaslom anyukának - ahogy tud, menjen el Hellinger családállításra.
2009. jún. 12. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!