A barátnőm nagypapája meghalt, illik elmennem a temetésre?
Nem ismertem a nagypapáját.
Még 1 kérdés, mi a véleményetek arról, ha egy barátnő nem akar elmenni a temetésre? Mert teszem azt, nem szereti, vagy még nem volt, vagy nem akar, stb ?
Hát nekem jól esne, ha eljönne a barátnőm. Temetésre bárki elmehet, aki szeretné leróni a kegyeletét, részvétét kifejezni. Én pl. elmentem a West-Balkán-tragédia egyik áldozatának temetésére, mert bár nem ismertem, annyira megrázott az egész történet, hogy úgy éreztem, vinnem kell egy szál virágot.
Ha a barátnőt azt mondta, hogy jó lenne, akkor meg nem is kérdés, hogy elmenj-e.
Ha úgy érzed jól esne neki, akkor menj el. Ha nem mégy, akkor küldj neki egy részvétnyilvánító lapot legalább !
Másikra
Ezt nem illik csinálni. Megmerem kockáztatni, hogy senki nem szeret temetésre járni. Ez hagyomány, és illem kérdése.
Férjem nagyon nem szeret, úgy kellett rábeszéljem már kétszer mert munkatársa-barátja hunyt el. El is ment !
Ez egy úgymond elbúcsúzás, a halott persze nem tudja már (vagy ki tudja), de szerintem illendő !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!