Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elengednétek a 16 éves lányoto...

Elengednétek a 16 éves lányotokat a barátnőivel Balaton Soundra?

Figyelt kérdés
2012. márc. 18. 07:27
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
57%
Nem!!!
2012. márc. 23. 09:03
 32/43 anonim ***** válasza:
Szigorú feltételekkel igen (felnőtt kísérő, pontos helymeghatározás (pontosan hol van felállítva a sátruk, stb.), rendszeres hazatelefonálás - nem sms, nem lerészegedés - amit úgyis észreveszel, ha rendszeresen beszélsz vele telefonon), amiket ha nem tart be, azonnal megyünk érte és hazahozzuk, akkor is ha égő neki. Ezenkívül még a buli előtt elküldeném egy női önvédelmi tanfolyamra (ez később sem árt, ha még el akar járni bulizni, és néhány hét alatt megtanítják az alap védelmi technikára illetve arra, hogy mire kell figyelni, mik lehetnek a támadás jelei. Emellett még ellátnám valami védekezőeszközzel (gázspray vagy sokkoló vagy valami hasonló). Ezenkívül elkérném az összes barátjának + barátja szüleinek a telefonszámát. Egy 18-20 éves lányt ugyanúgy érhet baj egy ilyen helyen, a részeg vagy drogos erőszakoskodóknak szerintem tök mindegy, hogy 16 vagy 19 éves lányt zaklatnak (sokszor nem is látszik a korkülönbség rajtuk).
2012. márc. 23. 09:28
 33/43 anonim ***** válasza:
71%

09.28 folytatása: ezenkívül betaníttatnám vele a bulizás alapszabályait, úgy hogy ha álmából felébresztik, akkor is tudja:

- csak olyan italból igyon, amit előtte bontanak fel

- idegenekkel csak zsúfolt helyen álljon szóba

- mindig beszéljenek meg egy közös találkozási pontot a barátaival, ha elvesztenék egymást

- ha alkoholt akar inni, előtte egyen rendesen

- nappal, vagy amikor nem bulizik, aludjon rendesen

- más által otthagyott piát/cigit/csokit/akármit ne egyen-igyon meg

- pénztárcáját, iratait, telefonját ne adja oda másnak, mindig legyenek nála

- ha fürödni/wc-re megy, álljanak egymással őrt a barátnőivel az ajtó előtt

- ami még eszedbe jut

2012. márc. 23. 09:39
 34/43 anonim ***** válasza:
55%
NEM! túl fiatal
2012. márc. 23. 09:46
 35/43 anonim ***** válasza:
52%
Én elengedném! Engedd el! Már várják!
2012. márc. 23. 10:34
 36/43 anonim ***** válasza:
56%

Én voltam anno 16 évesen Szigeten, nagyobb társasággal, pár napra. Nem drogoztam, jó, ha két sört megittam, nem pasiztam, mivel koncert miatt mentem oda.

Mondjuk arra emlékszem, hogy amikor nem volt engem érdeklő koncert, fellépő, akkor unatkoztam.

Szerintem egy jobb társasággal-megbízható emberekkel el lehet engedni. Pár napra, ne egy hétre. Várom a lepontozást.

2012. márc. 23. 12:19
 37/43 anonim ***** válasza:
51%

Tyűűh, hát minden tiszteletem az itt repkedő szenteknek,

akik kalodába zárnák az összes fiatal lányt.

Határozott tiltás, másikba vetett bizalom, kommunikáció teljes hiánya...ez tényleg egy jó gyermek-szülő kapcsolat.

Érdekes, én mindent meg tudtam beszélni a szüleimmel,

el is engedtek sok helyre, még sem jutott eszembe se drogozni, se széttenni a lábamat.

2012. márc. 23. 12:26
 38/43 anonim ***** válasza:
76%
14 voltam amikor a szintén 14 éves barátnőmmel és bátyámmal, aki akkor volt 27 valamint a barátnőjével aki pedig 24 éves volt elmentünk a Soundra. Későn kaptunk észbe, bérlet már nem volt, így csak 2 napra mentünk. A lánynak nyaralója volt Zamárdiban, így a szállás is meg volt oldva. Következő évben szintén bátyámmal és barátnőmmel mentem, akkor már viszont nem volt együtt a barátnőjével de kerestünk szállást és már végig ott voltunk, bérletet vettünk. Utána következő évben, azaz 16 véesen már csak barátokkal voltunk lent, 10 fős baráti társaság, 16-25-ig fiúk lányok vegyesen, egy több szobás házat vettünk ki a bejárattól nem messze, szintén bérletünk volt. Tavaly már nem mentem, mert nem volt olyan fellépő akiért lementem volna, a hangulatért meg nem akartam 100 ezer forintot fizetni, így Siófokra mentünk nyaralni 5 barátnőmmel akik 17-20 évesek voltak. A szüleim nem tartottak attól, hogy drogozok, vagy elk*rvulok, 15 éves korom óta van barátom, őt pedig nem fogom megcsalni, pláne nem egy ilyen helyen. Amúgy még mielőtt kérdezné valaki, ő azért nem jött velem ezekre a helyekre, mert nem szereti a baráti körömet, így nem érezte volna jól magát velünk. Drogot sosem próbáltam, a cigit igen, de nem jött be, inni szoktam, de mértékkel, mert undorodom azoktól a lánytársaimtól akiknek fogni kell a hajukat miközben a bokor tövébe hánynak, így nem akarnék úgy kinézni soha. Mivel a szüleimmel őszinte a kapcsolatunk így ezekről ők is tudtak, azt is tudták, ha ittam egy buliba és be voltam csípve, de azt látták, hogy a sárga föld alá sosem ittam le magam. Ezeket tudva elengedtek a szüleim mindenhova, bár eleinte messzebbre ugye csak bátyám kíséretében. Itthon bárhova mehettem. Idén pedig már nem kell az engedélyüket kérnem - 18 lettem. Ja igen, és nem züllöttem el attól, hogy fesztiválra jártam. Én a zenéért mentem oda, nem pedig azért, hogy a szülőktől távol a hányásomba fetrenghessek, vagy épp naponta 5 különböző pasit sz*pjak le, mert tudom, hogy sokan vannak olyanok is, sajnos láttam is ilyet nem egyet, de ha ismered a lányod és tudod róla, hogy megbízható, akkor szerintem engedd el. Bár menjenek velük inkább barátok is, akik esetleg nagykorúak. Én nem is éreztem volna jól magam, ha csak kettesbe megyünk, az a jó, ha többen vannak, vigyázni is jobban tudnak egymásra.
2012. márc. 23. 13:06
 39/43 anonim ***** válasza:
Nem.
2012. márc. 23. 13:57
 40/43 anonim ***** válasza:

12:19

Még ezt a sztorit is lepontozta a sok frusztrált lény.

Ennyi, valaki leírja személyes élményeit, de a sok szemellenzős erkölcs hőse már ettől is kikészül...Szánalmas.

2012. márc. 23. 15:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!