Külföldi magyarok! Mi volt a legnehezebb, legmacerásabb, mikor kiköltöztél? Hol élsz ma?
Az egész szitu nehéz volt és macerás, pasi miatt költöztem ki, nehéz volt otthagyni a munkahelyemet, a lakásomat, a barátaimat és persze a szüleimet.
Ez volt 12 éve, azóta férjhez mentem és gyerekeket nevelek itt, Portugáliában.
Most nyáron családostul készülünk átköltözni az egyik Benelux államba, egyrészt könnyebb, mert van már rutinom és tapasztalatom az ilyesmiben, másrészt gyerekekkel sokkal nehezebb, azt sem tudom, hol áll a fejem.
36N
A legnehezebb a nyelv volt :) mert angolul beszélek és tanulnom kellett/kell a németet!
Más nehézségem nem volt!
Ausztriában élünk!
A legnehezebb a macskám kiköltöztetése volt, kocsival hoztuk. Hiába kapott az otthoni álladokitól nyugtatót, lesunyta a fejét, mellé ment a szer, ráragadt a szőrére. Később, amikor itt megnyugodott, macskamód körbetisztálkodta magát, és folyton bealudt, amíg csak tartott a szerből.
Haverok költöztettek ki, a srácot, aki szegény vezetett, úgy megutálta a macskám, hogy soha többé nem állt vele szóba. Rajta kívül nincs ember, akit utálna. Egyébként kb. 10 órán át "nyakra gyúrt" szegénykém, nem volt hajlandó aludni, rettegett, és minden bal kanyarban iszonyatosan nyávogott. 10 órán át ez nagyon sok volt mindannyiunknak.
Ez volt a legnehezebb. Egyébként Németországban élünk.
A legnehezebb volt otthon hagyni a barataimat, es beilleszkedni az uj suliba, minden nyelvtudas nelkul.
Azota szerencsere mar osszejott a dolog, ma meglett a nyelvvizsgam. :)
Ez volt 2 es fel eve.
Angliaban elek.
16/l
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!