Melyiket válasszam? Párom, vagy munka?
sziasztok!
a történetem a következő: februárban diplomáztam, 22 éves vagyok. Mesterképzéses diploma, úgy gondoltam itt megállok és munkát keresek. Már diploma előtt is bőszen kerestem az állásokat, nem nagyon találtam. Tegnapelőtt jött egy telefon az egyik ismerősömtől, hogy ő tud nekem egy munkát, épp keresnek oda egy ilyen végzettségű embert, és több mint valószínű hogy felvennének állandóra is. Nagyon örültem neki, egy ilyen lehetőség nem adódik egy hónappal a diplomaosztó után és a fizetés sem utolsó. A bökkenő az, hogy 150 km-re arrébb van ez a munkalehetőség.
A barátommal már beszéltünk erről, ám ő nem akar innen elmenni, neki itt a munkahelye, élete, családja és barátai. Mi egy keleti kisvárosban lakunk, de nem élünk együtt, 2 éve vagyunk együtt. Én pedig már szeretnék elmenni dolgozni, így a szüleim válláról is levenném a súlyt. De a barátom nem mozdulna innen, neki jó itt.
A pénz viszont 150 km-rel arrébb elég jónak mondható, nem utolsósorban szeretném megalapozni a jövőmet is. És nem akarom azt, hogy még a szüleim tartsanak el....
Ti melyiket választanátok?
Egy kétségbeesett lány
Borsod környéke? Az exem odavalósi, pontosan tudom mi a helyzet arrafele, ő 230 km-re költözött a szüleitől, családjától, barátaitól és neki akkor senkije sem volt, egymaga csinálta.
Nagyon sokáig mondta, ha lenne lehetősége rá, visszaköltözne, nézte a munkalehetőségeket, de 4 év alatt egy sem volt, ami a szakmájába vág, így végül úgy döntött, hogy letelepszik itt (Székesfehérvár).
Szabolcsban lakunk és Heves megyében lenne a munka... ha belevágnék, ott lennék egyedül, igaz lenne pénzem de nem ölel vissza és nem vigasztal meg. Ha pedig maradnék, azt érezném hogy a szüleimnek kell még mindig eltartania, életképtelen lennék, nem tudnék saját lábra állni.
Szerelmes vagyok a barátomba, csak nem értem miért ilyen földhözragadt, hisz a munkája is megengedné a költözést. Szerinte önző vagyok, hogy magammal vinném egy idegen helyre, szerintem pedig erről szól egy kapcsolat: jóban-rosszban...
A párod téved: nem te vagy az önző, hanem ő. Nem akarja, hogy dolgozz, nem akarja, hogy pénzed legyen, hogy a szüleidről leválj, maga mellett akar tartani mindenféle mondvacsinált okkal, mint egy kisgyerek az anyját, eltartott státuszban, holott egy diplomás, okos, értelems ember vagy! Ezért tanultál?
Ha én a te helyedben lehetnék...ó, istenem! Két kézzel ragadnám fülön a szerencsét, amit a Jó sorsom elém rak!
Új élet, új munka, új szerelem. Totális váltás. Van, amikor nagyon sokat tud segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!