Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyiket válasszam? Feketemunk...

Melyiket válasszam? Feketemunka a lakhelyem városában vagy bejelentett munka vidéken?

Figyelt kérdés
Akinek az a válasza hogy döntsd el te meg hasonló, azt szépen megkérem ne írjon! Köszönöm
2009. júl. 21. 08:14
 1/3 anonim ***** válasza:
76%
Én is így voltam, az elsőt választottam, egy éve. Nekem annyi előnyöm volt, hogy a munkáltató most, vagyis egy év múlva bejelentett, ahogy ezt meg is beszéltük. Nem tudom neked erre a távlatokban lesz e esélyed. Ha azt mondja, soha nem fog bejelenteni akkor inkább a másikat választanám. Persze ne a nyugdíj miatt aggódj, az nekem nem lesz soha, de biztosításod azért nem árt ha van.
2009. júl. 21. 09:00
 2/3 anonim ***** válasza:
47%

Ha elkapnak, hogy feketén dolgozol, többet ártasz magadnak, mint amennyi előnyöd lehet belőle, bírság neked, és legalább félmilliós bírság a munkáltatónak, plusz nincs arra az időre TB-d, vagy fizeted, vagy nem kapsz alapellátáson felül semmit, ha bármi történik, illetve neked kell fizetned, nyugdíjjárulékot nem vonnak (honnan tudod, hogy nem éled meg, magánnyugdíjpénztárad ha van, abba se fizetnek így semmit, és a magánnyugdíjpénztár öröklődik, szóval az örökösödnek se lesz erre az időre, ha netán te nem élnéd meg), munkaügyi jogvita esetén nem vagy védve (az pedig komoly hátrány lehet), ez az idő nem számít munkaviszonynak, tehát ha munkanélküli leszel, elküldenek, akkor ennyivel kevesebbet számolnak, lehet, hogy emiatt fog úszni a munkanélküli ellátásod, míg újból munkát találnál, bármikor elküldhetnek, nem biztos, hogy megkapod a pénzed, nem biztos, hogy időben kapsz pénzt (emiatt akár a számláid csúszhatnak), nem biztos, hogy annyit kapsz, amennyit, a munkaidőddel úgy játszanak, ahogy nekik tetszik... folytassam?

Ha nem ismerős, rokon, akiről tudod, hogy megbízható, és tudod az okát, miért nem jelentene be, legfeljebb később, akkor vállald, de ha idegen, akkor NE! Ne legyél adócsaló!

2009. júl. 21. 14:45
 3/3 anonim ***** válasza:
47%
Ez függ attól hogy milyen munkát végzel. Ha leírnád a szakképesítést amiben dolgoznál az már nagy segítség lenne.
2009. júl. 21. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!