Engednéd a párodnak, hogy kutyát tartson? Részletek lent.
Szóval a szüleimnél van 2 kutya, ebből az egyik az enyém. Mikor összeköltöztünk a párommal, akartam magammal hozni, de láthatóan szenvedett a társa nélkül (fiú és lány kutya), viszont albérletben vagyunk, és a tulaj nem engedte meg a 2 kutyát. Így maradt az a verzió, hogy anyuéknál marad mindkét kutya, de anyagilag hozzájárulok a költségekhez és amilyen gyakran tudok hazamegyek sétáltatni őket. (2 házzal arrébb lakunk tőlük).
Nagyon szerettem volna kiscicát, párom kevésbé, de végül is hoztunk egyet.
Felmerült a gyerek téma (én kifejezettem korainak tartom 4-5 éven belül nem szeretnék), hogy ő szeretne egy kislányt. Mondtam, hogy napoljuk el a kérdést...
Tegnap azzal állított haza, hogy szeretne hazahozni egy kiskutyát. (Nem menhelyről, hanem fajtatiszta staffordot)
Mondtam neki, hogy ez szerintem nem jó ötlet....
Szerintetek?
Egyrészt így is már van macskánk, meg nekem otthon kutyám. Ha mondjuk 3-5 év múlva lenne gyerek, mit csinálnánk a kutyával? Arra nem kérhetem meg a szüleimet hogy az én kutyámat is sétáltassa, plusz tesómét aki ugye szintén ott van, ezen kívül segítsen be a baba körül, plusz a párom kutyáját is sétáltassa.
Párom szülei nem élnek, testvéreivel nem tartja
a kapcsolatot. Csak az én családomra számíthatunk.
Na igen, a staffi imádja a gyerekeket. Viszont az nagyon fontos, hogy ne szaporítótól vegyetek kutyát (ha megegyeztek a pároddal), mert könnyen kifoghattok egy ideggyenge példányt. Csak jó helyről, tenyésztőtől!
Egyébként a kutya alszik, amíg nincs otthon a gazdája, (persze ha lemozgatták előtte).
Mivel egy érző lényről van szó, nem egy játékról, igenis felelős gondolkozás szükséges hozzá.
Tudom azt, hogy reggeltől majdnem estig egyedül lenne a kutya (amíg nincs baba, addig dolgozom én is).
Én nem érzem magam megfelelőnek arra, hogy egy ilyen kutyát megneveljek, hiszen a saját kutyámat nem tudtam megfelelően nevelni. (ami annyit jelent, hogy póráz nélkül nem tud sétálni)
Mivel még mindig egy érző lényről beszélünk, aki nem csupán pár hétig él, anyagi és érzelmi dolgokra van szüksége, szerintem joggal keresem a kifogásokat.
Nem úgy működik, hogy próba cseresznye alapon hazahozunk egy kutyát, és ha nem úgy megy minden, ahogy kéne, kitesszük az utcára.
A stafford éppenhogy imádja a gyerekeket!!!
Ezt tapasztalatból írom.
Ennek ellenére úgy vélem, nektek nem való kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!