Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Engednéd a párodnak, hogy...

Engednéd a párodnak, hogy kutyát tartson? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Szóval a szüleimnél van 2 kutya, ebből az egyik az enyém. Mikor összeköltöztünk a párommal, akartam magammal hozni, de láthatóan szenvedett a társa nélkül (fiú és lány kutya), viszont albérletben vagyunk, és a tulaj nem engedte meg a 2 kutyát. Így maradt az a verzió, hogy anyuéknál marad mindkét kutya, de anyagilag hozzájárulok a költségekhez és amilyen gyakran tudok hazamegyek sétáltatni őket. (2 házzal arrébb lakunk tőlük).

Nagyon szerettem volna kiscicát, párom kevésbé, de végül is hoztunk egyet.

Felmerült a gyerek téma (én kifejezettem korainak tartom 4-5 éven belül nem szeretnék), hogy ő szeretne egy kislányt. Mondtam, hogy napoljuk el a kérdést...

Tegnap azzal állított haza, hogy szeretne hazahozni egy kiskutyát. (Nem menhelyről, hanem fajtatiszta staffordot)

Mondtam neki, hogy ez szerintem nem jó ötlet....

Szerintetek?

Egyrészt így is már van macskánk, meg nekem otthon kutyám. Ha mondjuk 3-5 év múlva lenne gyerek, mit csinálnánk a kutyával? Arra nem kérhetem meg a szüleimet hogy az én kutyámat is sétáltassa, plusz tesómét aki ugye szintén ott van, ezen kívül segítsen be a baba körül, plusz a párom kutyáját is sétáltassa.

Párom szülei nem élnek, testvéreivel nem tartja

a kapcsolatot. Csak az én családomra számíthatunk.

2012. márc. 13. 07:56
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%
Albérletbe kutya?Ha nem kertesház,akkor sztem felesleges, még a macskát sem viselném el.
2012. márc. 13. 09:15
 12/25 anonim ***** válasza:

A párod válllaná,h reggel és este levigye a kutyát és le is mozgassa,tanitsa? Mert ez a fajta igényli és nem elég neki annyi,h mentek egy házkört. Napközben egyszer a babával együtt Te is le tudnád vinni,ha egy jól nevelt,szocializált kutya lesz(ez csak rajtatok múlik). Én nagyon szeretem ezt a fajtát,de ha nincs rá sok időtök és a párod nem ér rá sokat foglalkozni vele,akkor egy nyugisabb fajtát/keveréket válasszatok. Remélem a cica maradni fog akkor is mikor baba lesz. Amig a kórházban leszel akkor a szüleidhez is át lehet vinni arra a 4 napra. A lényeg,h csak akkor vállaljátok be ha élete végéig veletek marad és baba mellett is ugyan úgy fogjátok szeretni.

Nekünk több kutyánk van(velünk élnek a lakásban) hamarosan megszületik a babánk is,de semmi nem fog változni(csak a gyerekszoba lesz tabu nekik),hiszen jól neveltük őket,igy most nincs miért aggódnunk.

2012. márc. 13. 09:16
 13/25 A kérdező kommentje:

Reggeltől estig dolgozik, fogalmam sincs, hogyan gondolta.

A szüleim azt mondták már a macskára is, ha bármi történne ami miatt tőlünk el kéne mennie, ők nem fogadnák be, mert a 2 kutya megbolondulna.

Egy harmadik kutyát ők sem vállaknának be, amit meg is értek.

A macska természetesen megmarad, talán mire baba lesz, addigra lesz saját lakásunk...

2012. márc. 13. 09:29
 14/25 anonim ***** válasza:
74%

Egyébként a terhesség alatt és a kisbabának pont a macska okozhat problémát.

Mindent csak akarni kell, nekünk egy bullmasztiffunk van és a férjem beleegyezett, én nagyon szerettem volna. Ha lesz gyerekünk, majd együtt toljuk a babakocsit a kutyával, egy jól nevelt kutyának esze ágában sincs rángatni a pórázt. Persze amíg kölyök, addig más, de nevelni kell, ennyi a titka. A reggeli korán kelésről annyit, hogy az én bullmacim hétvégén képes 9-10 óráig is aludni, na meg hát ha a párod reggel elmegy dolgozni, leviheti ő is egy eü sétára.

Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell. A párod is gondolja át, hogy ez most egy hirtelen ötlet volt nála, vagy komolyan gondolja a kutyázást, mert egy felelős döntést kell hoznotok és szerintem neked is kompromisszumot kéne kötnöd a pároddal.

2012. márc. 13. 09:45
 15/25 A kérdező kommentje:

A párom utál korán kelni, indulás előtt 15 perccel ébred, aztán gyorsan öltözik és megy dolgozni.

Esténként amikor fáradt, csak eszik és fürdik és már megy aludni. Ez addig oké, míg nincs kutya.

Nem vagyok egy falkavezér típus (mint a kutyámnál kiderült), ezért a nevelés dolgot neki kellene csinálni, hogy hatásos legyen.

Régen volt staffordja, mikor az exe szüleinél laktak családi házban.

2012. márc. 13. 09:52
 16/25 anonim ***** válasza:

Beszéld le vele, hogy reggel és este övé a kutya! A férjemmel is így egyeztünk meg, vagyis pontosabban úgy, hogy én vállaltam be a sétákat, ő max. akkor segít be, ha kedve van hozzá, ami így télen annyit jelent, hogy 99%-ban én viszem le. Tedd te is ezt! Ha kutyát akar, legyen az ő felelőssége és gondozza ő.

Ennek ellenére egy staffi erős kezet kíván, neked is nevelned kéne, mert abból is baj lehet, ha téged maga alá helyez el a kutya a sorrendben.

2012. márc. 13. 10:01
 17/25 anonim ***** válasza:

Arról amúgy ne is álmodj, hogy erővel fogsz megfékezni bármilyen kutyát. Ha a kutya elránt, akkor már rég elszúrtatok valamit.

Egyébként rengeteg kisgyerekes családnak van kutyája, és nyugi, nem kell szuperhősnek lenni, hogy megsétáltass egy középtermetű kutyát meg egy gyereket egyszerre...

2012. márc. 13. 10:40
 18/25 anonim ***** válasza:
20%

Szia!

Szerintem nem kellene az a kutya..

A Stafford akárki akármit mond nem egy gyerekbarát állat(persze le lehet pontozni hogy nevelés kérdése ... de ezeknél a típusú kutyáknál jóval nagyobb esély van egy balesetre a gyermekkel mint más fajátáknál)Arról nem is beszélve hogy albérletbe kutyát tartani főleg ha már van egy macskátok is ,elég nagy felelőtlenség.

Egy kiskutya (hibáján kívül) amíg megtanulja hogy mit szabad és mit nem elég sok mindent szétrághat, kárt tehet a berendezésben, elvesztitek a kaukciót emiatt.

Ráadásul szerintem állatkínzás bezárni szegényt a lakásba egyedül egy fél napra mikor senki sincs otthon és a dolgát se tudja elvégezni. ( vidéken legalább szaladgál a kertben amíg nincsenek otthon :-))

2012. márc. 13. 10:45
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Off : Egy jólnevelt Stafford pont,hogy nem fog bántani egy gyerket se! Ja bocs tévedtem;tényleg fog ! Mégpedig agyonpuszilgatja bamba nagy fejével néha megböki, és ennyi...

Volt és van is staffunk és a gyerek a seggétől a szájáig nyúzhatja akkor se csinál semmi rosszat!

Kérdező :Egész nyugodtan lehet gyerek melett stafford vagy bármilyen más kutya,ha meg van nevelve!Mert olvasva az írásod te pont hogy ezen vagy kibukva nem pedig azon hogy ki gondozza többet.

2012. márc. 13. 10:57
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
kérdező te csak keresed a kifogásokat arra, hogy ne vigyen oda a párod kutyát
2012. márc. 13. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!