Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy el tudjam...

Mit tegyek, hogy el tudjam fogadni ezt az embert? (részletek lentebb)

Figyelt kérdés

Anyukám új férjéről van szó, pár hónapnyi ismeretség után összeházasodtak és összecuccoltak. Addig meg tudta játszani a tettre kész, energikus úriembert, de mint kiderült, ennek a huszada nem igaz. Lusta, mint a lapostetű, alig kell dolgoznia, de folyamatosan megjátssza a hattyú halálát, bunkó mint a fekete föld, és el van ájulva magától. Ha itthon van, egész nap a laptopját nyomogatja, mint valami tizenéves hülyegyerek, ha anya rábízza, hogy porszívózzon ki, akkor 5 perc alatt végigszalad a nappalin meg a konyhán oszt' kész...egyszerűen mímeli a munkát.

Én próbálom meglátni a jó oldalát, keresem minden erőmmel, de nem találom! Anya azt mondja, nem akar neki mindenért szólni, mert akkor egész nap állna a bál. Nem tudom, mit csináljak! Folyamatosan azt érzem rajta, hogy megjátssza magát, erőlteti a jó férj szerepét, de láthatóan fogalma nincs arról, hogy mit jelent az.

Elvileg (anyukám állítása szerint) megtesz a kapcsolatukért mindent, ami talán tényleg úgy van, de ezt elrontja azzal, hogy végül mindent felhánytorgat vagy kérkedik a dicső cselekedeteivel. Folyton elmagyarázza utólag, hogy az, amit tett, miért úgy volt a legjobb...

Létezik a fentihez hasonló emberi lény elfogadására valamilyen jól bevált recept? Vagy egyáltalán, mit javasolnátok ebben a helyzetben? Előre is köszi mindenkinek!

L

2012. febr. 5. 13:11
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha anyukád szereti akkor az elég, neked nem kell elfogadnod, elég csak tolerálnod!
2012. febr. 5. 13:23
 2/9 bánomisén ***** válasza:
Azt kénytelen vagy elfogadni, hogy olyan, amilyen. Kedvelni viszont nem kötelező. Amíg téged békén hagy, addig kínlódjon vele az anyukád, ő választotta magának. Szerintem már ő is rájött, hogy mellényúlt, csak még nem vallja be magának.
2012. febr. 5. 13:23
 3/9 A kérdező kommentje:
Igazatok van teljes mértékben! Az a baj viszont, hogy az ellenérzés nagyon ki tud ülni az arcomra vele kapcsolatban, képtelen vagyok leplezni az érzéseimet, pedig többnyire könnyen kontrollálom őket.
2012. febr. 5. 13:34
 4/9 bánomisén ***** válasza:
Nem baj az, ha látja rajtad, hogy nem kedveled. Nem kell neki megfelelned, elég, ha nem zavarjátok egymás köreit.
2012. febr. 5. 13:35
 5/9 A kérdező kommentje:
Nekem naná, hogy elég lenne! De ha anya látja rajtam, hogy nem szívlelem az ürgét, akkor én vagyok az összeférhetetlen meg a gyűlölködő, engem tesz helyre, hogy fogadjam már el. Olyankor az senkit nem érdekel, hogy a fickó egy tahó.
2012. febr. 5. 13:44
 6/9 anonim ***** válasza:
18%
Te milyen alapon ítélkezel felnőtt emberekről? Tanulj rendesen, segíts anyukádnak mindenben, amiben tudsz és válj jobb emberré, ha olyan nagyon tudod a frankót. Ha lehetne válogatni, én tuti nem mennék olyanhoz, akinek ilyen nagyszájú tini kölke van. Becsülhetnéd azért, hogy ő viszont ezt bevállalta.
2012. febr. 5. 13:46
 7/9 bánomisén ***** válasza:
47%

Akkor beszélgess anyukáddal és mondd el neki, hogy nem te választottad ezt a pasast, hanem ő, neki kell elfogadnia, neked nem kötelező. Szépen, nyugodtan beszélgess vele.

Egyébként sem értem, hogy miért választ egy anya olyan párt, akivel a gyereke nem jön ki...? Ez számomra érthetetlen. Ahogy az is, hogy az idegen mellé áll a gyerekével szemben.

2012. febr. 5. 13:46
 8/9 A kérdező kommentje:
6/7 - mit vállalt be? Azt, hogy anyukám nyakán élősködjön és bunkó módon viselkedjen vele meg a gyerekével? Ehhez tényleg k**va sok ész kell...
2012. febr. 5. 13:56
 9/9 A kérdező kommentje:
7. hozzászóló: azt fogom tenni, köszi a válaszaidat!
2012. febr. 5. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!