Mit tegyek, hogy el tudjam fogadni ezt az embert? (részletek lentebb)
Anyukám új férjéről van szó, pár hónapnyi ismeretség után összeházasodtak és összecuccoltak. Addig meg tudta játszani a tettre kész, energikus úriembert, de mint kiderült, ennek a huszada nem igaz. Lusta, mint a lapostetű, alig kell dolgoznia, de folyamatosan megjátssza a hattyú halálát, bunkó mint a fekete föld, és el van ájulva magától. Ha itthon van, egész nap a laptopját nyomogatja, mint valami tizenéves hülyegyerek, ha anya rábízza, hogy porszívózzon ki, akkor 5 perc alatt végigszalad a nappalin meg a konyhán oszt' kész...egyszerűen mímeli a munkát.
Én próbálom meglátni a jó oldalát, keresem minden erőmmel, de nem találom! Anya azt mondja, nem akar neki mindenért szólni, mert akkor egész nap állna a bál. Nem tudom, mit csináljak! Folyamatosan azt érzem rajta, hogy megjátssza magát, erőlteti a jó férj szerepét, de láthatóan fogalma nincs arról, hogy mit jelent az.
Elvileg (anyukám állítása szerint) megtesz a kapcsolatukért mindent, ami talán tényleg úgy van, de ezt elrontja azzal, hogy végül mindent felhánytorgat vagy kérkedik a dicső cselekedeteivel. Folyton elmagyarázza utólag, hogy az, amit tett, miért úgy volt a legjobb...
Létezik a fentihez hasonló emberi lény elfogadására valamilyen jól bevált recept? Vagy egyáltalán, mit javasolnátok ebben a helyzetben? Előre is köszi mindenkinek!
L
Akkor beszélgess anyukáddal és mondd el neki, hogy nem te választottad ezt a pasast, hanem ő, neki kell elfogadnia, neked nem kötelező. Szépen, nyugodtan beszélgess vele.
Egyébként sem értem, hogy miért választ egy anya olyan párt, akivel a gyereke nem jön ki...? Ez számomra érthetetlen. Ahogy az is, hogy az idegen mellé áll a gyerekével szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!