Laknátok gyerekekkel a belvárosban? (részletek lent).
Nem tudom, mit tegyek. Bp. belvárosában lakunk (V. kerület), kétszobás lakásban, szép helyen. A probléma az, hogy nemsokára már négyen leszünk a lakásban, a hely pedig nem nagy (50-60 négyzetméter).
Nagyon szeretek itt lakni, itt a munkahelyem is. Szerintetek elköltözzünk valami külvárosi házba a gyerekek miatt? Nem tudom, hogy döntsek.
En is nagyvarosban elek, a gyereket nem a hely teszi boldogga, de teged igen. En megfulladnek olyan kicsi lakasban.
Ket kerdesre valaszolj magadnak:
1. Te boldogabb lennel egy tagasabb helyen?
2. Annyira boldog, hogy megerje az utazgatas? (ovi, isi, munkahely)
60 nm-es lakásban nőttünk fel, és jé, nem haltunk bele. Szóval a gyerek azt fogadja el, ami van.
Most pang a lakáspiac. Ha meghirdeted a lakást, évek alatt fog csak elkelni, áron alul.
Hát én olyan szívesen mennék már ebből a dzsumbujból. Egy kertes ház az álmom, virágok, némi saját termesztésű zöldség, gyümölcs.
Csend, nyugi, friss levegő, tágabb tér.
Ha tudsz és van rá esély menj, nem fogod megbánni.
Az viszont igaz, hogy utazni kell majd, előbb kell felkelni. Na meg ennek is fel kell mérni a hátrányát pl. télen a hólapátolás. Amit most a közös képviselő intéz azt ott egy kertesnél magadnak kell, de nekem még így is megérné.
De nekem ez csak álom marad. Sosem fogok annyit keresni a lakásom meg nem ér annyit.
37 nm, másfél szoba, ketten vagyunk rá anyámmal. Jó mi?
A konyhában egymást tapossuk, semminek nincs helye megőrülök az egésztől.
A szobám olyan, mint egy folyosó. Hosszú és szűk. Kb. 180 cm széles. Egyik oldalt szekrények másik oldalt ágy. Nem is kell mérleg, elég ha leguggolok a kettő közé pl. takarításnál. Ha beragadok tudom, hogy híztam:))
A belvárosban is lehet nagyobb lakást találni. Esetleg a mostani házban bővítési lehetőséget keresni (galériaépítés, szomszéd ház padlásterének beépítése, stb...).
Az nem jó?
szerintem, tapasztalatból kiindulva ezek a legfontosabb szempontok:
1. tizenéves kortól iszonyú fontos a privát szféra, még ha csak egy kis kuckó is. (pl ha egy szobán 2 ablak van, le lehet választani gipszkartonnal, két kis kuckóvá). ilyenkor jönnek az első szerelmek, naplóírás, szégenlősség, magányra vágyás - és nagyon fontos hogy ezek az igények ki legyenek elégítve, ha van rá lehetőség
2. távolság - klassz dolog pl Tökölön lakni egy kertes házban - de amint a gyerek nagyobb, és egyedül mászkálna, pláne amikor bulizós korba ér, és nincs éjszaka közlekedés, az nagyon rossz. mindenképp legyen valami főbb központ mellett,mégha nem is Bp. Pl Budakeszire jár éjszakai busz, meg 20perc alatt benn vagy a Moszkván -ilyenekre gondolok.
kisgyereknek mindegy, nem akar egyedül lenni, játszani szeret, jó ha van testvér és közös szoba, kísérgetni kell amúgy is iskolába stb...de a kamaszkorra is gondolni kell, 10-11éves kortól már változnak az igények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!