Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Összeköltöznél olyan férfival,...

Összeköltöznél olyan férfival, akit nem rakhatsz ki majd akkor sem, ha esetleg nem jön össze az együttélés?

Figyelt kérdés

Konkrétan arról van szó, hogy semmi vagyona sincs, csak a nettó 100 ezer forintos fizetése. Ezenkívül semmi. Szóval nem teheted ki, mert ebből nem tud még egy albérletet sem kifizetni, legalábbis ezen a környéken. Felmerülhet a kérdés, hogy most hol lakik. A veje abból él, hogy van 5 lakása, amiket kiad. Ebből az egyikben lakik, persze ingyen, de ha kiköltözik, akkor az is ki lesz adva fizető vendégnek. Örökölni nem fog semmit. Saját lakása sosem volt. Addig egy albérletben élt, amíg többet keresett. De az a munkahely megszűnt, most meg csak ennyit keres.

Én az a típus vagyok, aki mindig végigveszi az összes lehetőséget, és hát nekem az is eszembe jut, hogy lakva lehet bárkit megismerni, de ha kiderül, hogy együtt lakva már nem jó, akkor sem tudom kirakni. És nem tudok továbblépni, ez már végleges lesz. Tudom nem arra kell gondolni, hogy mi lesz ha nem jön össze, de nem mindenkivel lehet együttélni, és semmi garancia nincs arra, hogy vele lehet. Nekem saját lakásom van.

Mit tennétek?

2012. márc. 9. 11:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyen lelkiismeret furdalásod, később se. A párod egy felnőtt ember, aki így alakította az életét, amiért egyedül ő a felelős. Te nem. Ennyi erővel a világ összes szegényét odafogadhatnád.
2012. márc. 9. 12:11
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
ha szeretem, összeköltöznék vele, ha meg már nem, kiraknám, nem vagyok felelős érte. Mikor albérletben laktam, még 100at sem kerestem, így öten laktunk egy albérletben. Felnőtt ember ne érdekeljen, ha már nem vagytok együtt. Ugye nem anyáskodni akarsz felette ezzel a feleősség-dologgal? Ő is mondta, hogy nem fog elköltözni tőled, vagy csak a te félelmed?
2012. márc. 9. 13:06
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Az exemet sem érdekelte hogy fogok fizetni 120eFt-ból egy két szobás albérletet, amikor elköltözött. Téged se érdekeljen.

De most ne erre koncentrálj. Van egy mondás, amit anyukám szokott nekem mondogatni (hajlamos vagyok én is beparázni dolgoktól jóelőre), hogy

"A hídon csak akkor tudsz átmenni, ha odaértél."

Asszem valahogy így van :) És nagyon igaz!

2012. márc. 9. 13:16
 14/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Már tudom, hol hibáztam. Most is olyanon gondolkodtam, ami még nem történt meg. Amúgy ő nem mondta, hogy nem fog elköltözni, csak én féltem tőle. Alexandra ez a mondás nagyon jó, és ezt megpróbálom alkalmazni is, mert tényleg olyan vagyok, aki azon parázik, ami még be sem következett. Köszönöm. :)
2012. márc. 9. 13:27
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Az első kérdés az, hogy tényleg szerelemből van veled, vagy csak lakás kell neki.. hülye kérdés, de láttam már példát arra hogy egy pasas csak a lahatásra hajtott, eztán meg utána derültek ki a dolgok...

A másik meg valóban nehéz dolog, hiszen eleve nehezen fogsz tudni vele szakítani, ha úgy alakul, és miért ne alakulna úgy... Az ember nem szívesen tesz ki valakit, akit már egyszer befogadott, és akivel szerelmi kapcsolata volt, még akkor is ha nem úgy alakult. Ha egyébként egy jó ember, te se akarsz vele szemét lenni. De azért 100 ezerből lehet találni albérleti szobát, szóval előbb utóbb ki fog menni.

2012. márc. 9. 13:28
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Látom, sokan nyugtatni próbálnak, de én teljesen jogosnak érzem az aggodalmad. Én a helyedben nem költöznék össze, legalábbis most még biztos nem.

A párkapcsolatot soha nem szabad a lakáskérdés megoldásának tekinteni (annak ellenére, hogy sokan csinálják így). Azt vésd az eszedbe (meg a párodéba), hogy ha költözik, az az Ő FELELŐSSÉGE, azaz a helyzete megoldását nem taksálhatja Rád, ha esetleg nem jön össze az együttélés. Igenis megkérheted, hogy költözzön el, ha a dolog nem válik be, és ezt neki is tudomásul kell vennie.

Szerintem a legjobb megoldás jelen helyzetben az lenne, ha még nem költöznétek össze, de párkapcsolatban maradnátok, sok időt töltenétek együtt, és jobban megismernétek egymást. Akkor Te is nagyobb valószínűséggel tudod megítélni, hogy sikeres lesz-e az együttélés.

2012. márc. 9. 14:11
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Még valami: mi lenne, ha Te mennél oda, ahol most lakik (és esetleg valami fele albérleti díjat fizetnétek a vejének), a Te lakásodat pedig kiadnád? Így ha nem sikerül az együttélés, Te kiteszed az albérlőt (azt már csak meg mered tenni :) ) , visszamégy a lakásodba, és a pasi meg ott marad, ahol eddig volt.
2012. márc. 9. 14:14
 18/22 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó. Ez nekem eszembe sem jutott, de kivitelezhető. Kösz. Ezt megbeszélem vele is, meg a vejével is. Neki biztos jól jönne a fél albérleti díj.
2012. márc. 9. 14:16
 19/22 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan kirakhatod, felnőtt ember, megoldja (pláne ha családtagjai is vannak, mert ha veje van,akkor nyilván lánya is). Azt nem értem, hogy 100 ezerből hogy nem tud albérletet kivenni, hol laktok ti, Beverly Hillsen? :D
2012. márc. 11. 05:12
 20/22 A kérdező kommentje:
Nem Beverly Hillsben. Dunántúli megyeszékhelyen, ami egyetemi város, ennek folyományaként egy albérlet 50 ezernél kezdődik. Arra nem sok esély van, hogy idegenekkel osztozzon egy albérleten.
2012. márc. 11. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!