Mit tegyek, hogy a párom egyformán lássa gyermekeinket?
Bármit tehetsz, mert sosem fogja egyenrangúként kezelni őket.
Ahogy írod a nagylánya még mindig a "kislánya", az ő szeme fénye akit soha senki nem bánthat nem szólhat neki, mindig neki fog hinni, mindig őérte fog kiállni, akkor is ha a párod bottal fog járni meghajlott öreg bácsikaként és a lánya már 60 éves is elmúlik...
Ez a túlzott féltés, túlzott szeretet, részlehajlás nem idegen a szülők többségétől. A sajátját mindenki jobban szereti.
Az a baj, hogy a lánya a gyermekeim ellen fordította, valószínűleg azért, mert ellenem nem sikerült. Eleinte engem elfogadott, de ma már velem szemben sem tartóztatja magát(kerül és alig köszön).
Persze idősek már, de még pár évig együtt fogunk élni gyermekeinkkel és nem akarok csatateret, ha hazajövök a munkámból szeretetre, vidámságra, nyugalomra vágyom.
Azt hiszem, kissé naiv vagyok...
Túl szépen indult, mert az első 1 évben sajátjaként szerette gyermekeimet. Valószínűleg ez is hozzájárult a mostani helyzet kialakulásához. :(
Te tudod egyformán látni őket, sajátodként szeretni a (fél)készen kapott kiskamaszt?
Csak azt várhatod el másoktól, amit magadtól is.
(ugye,azért van külön kuckója mindegyiknek? ahol nyalogathatják a sebeiket, amit a válásokból szereztek?)
Én még így is szeretem, elfogadom, vágyom arra, hogy megváltozik viszonyunk. Tettem is érte korábban: együtt vásároltunk, főztünk, érdeklődtem felőle, biztosítottam szeretetünkről.
Manapság a helyzethez idomulva teszek: nem zavarom köreit, nem erőltetem rá társaságomat, de néha jelzem felé (megkérdezem vacsorázik e) nyitottságomat.
Gyermekeimmel mindig megbeszélem a konfliktusokat, igyekszem elfogulatlan lenni, és éreztetni velük, mennyire fontosak és szeretem mindegyikőjüket (még a párom gyermekét is).
Ha ez így van, jó, és akkor lehet, hogy most egy mélypont van, és kijöttök a hullámvölgyből. Akkor: türelem! csendes háttérként eviselni a válás révén szerzett sértettségükből és életkorukból eredő bántásaikat
- türelem: a kamaszokhoz úgyis abból kell a legtöbb:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!