Bízhatok e kapcsolatunkban, ha gyermekeinkkel kapcsolatos nézeteltéréseink miatt költöztem el páromtól?
Két teljesen különböző környezetből egyesítettük családunkat, kamasz korú gyermekeinkkel.
Párom, mint apa, teljesen más értékrend alapján gondolkodik és mivel rossz házasságból jött (több mint 20 évet éltek együtt), összeköltözésünkkor kezdtek jelentkezni a bizalmi hiányosságok.
Sajnos 2 év alatt nőttek benne a feszültségek, kérésem ellenére mindent egyedül akart rendbe hozni, ezért úgy láttam jobbnak, ha költözünk.
Most új közös életet szeretne velem, rengeteget beszélünk arról, amire nem figyeltünk eléggé, de nem szeretném, ha "gólyának" nézne minket.
A pároméknál nem voltak olyan "élettelik"a napok, nyugalom, béke... gyermekeim kissé szétszórtabb, figyelmetlenebbek. Sajna az Ő gyermekei azt vették észre, hogy akkor fordít rájuk figyelmet, ha panaszkodnak, így ezt ki is használták. Párom ezért gyermekeimet és részben engem is hibáztatott.
Más téren egyetértés volt közöttünk.
Ő már akkor el kezdte "tervezni", mikor közöltem, hogy 3 nap múlva megyünk. A hiányomtól ugyanúgy szenved, mint én az ővétől, csak nyugodtabb, mert nem idegeskedik azon, hogy mit nem tettek meg gyermekeim.
Tudja jól, hogy nem egyedül vagyok, legifjabb gyermekemnek is még kb. 3 évig mellettem a helye és nem vagyunk "gólyák". Meg akarjuk velük is beszélni, de csak akkor, ha biztos megoldást találunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!