Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bízhatok e kapcsolatunkban,...

Bízhatok e kapcsolatunkban, ha gyermekeinkkel kapcsolatos nézeteltéréseink miatt költöztem el páromtól?

Figyelt kérdés

Két teljesen különböző környezetből egyesítettük családunkat, kamasz korú gyermekeinkkel.

Párom, mint apa, teljesen más értékrend alapján gondolkodik és mivel rossz házasságból jött (több mint 20 évet éltek együtt), összeköltözésünkkor kezdtek jelentkezni a bizalmi hiányosságok.

Sajnos 2 év alatt nőttek benne a feszültségek, kérésem ellenére mindent egyedül akart rendbe hozni, ezért úgy láttam jobbnak, ha költözünk.

Most új közös életet szeretne velem, rengeteget beszélünk arról, amire nem figyeltünk eléggé, de nem szeretném, ha "gólyának" nézne minket.

2012. márc. 4. 08:56
 1/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, mekkorák azok a nézeteltérések. Bár nem hiszem, hogy apróságok miatt elköltöztél volna tőle. Azt pedig mindenképp meg kellene értenie, hogy téged nem büntethet, vagy gyanúsítgathat a volt párja hibái miatt.
2012. márc. 4. 09:35
 2/7 A kérdező kommentje:

A pároméknál nem voltak olyan "élettelik"a napok, nyugalom, béke... gyermekeim kissé szétszórtabb, figyelmetlenebbek. Sajna az Ő gyermekei azt vették észre, hogy akkor fordít rájuk figyelmet, ha panaszkodnak, így ezt ki is használták. Párom ezért gyermekeimet és részben engem is hibáztatott.

Más téren egyetértés volt közöttünk.

2012. márc. 4. 09:47
 3/7 A kérdező kommentje:
Sajnos eleinte nem is vette észre, hogy úgy viselkedik, mint korábbi házasságában...
2012. márc. 4. 09:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha ő kezdeményezte az újbóli összeköltözést, akkor lehet, hogy átgondolta a külön töltött idő alatt, hogy jobb volt együtt, mint külön. Ezt tényleg részletesen át kellene rágnotok, és mindenképp kérdezd meg a gyerekeidet, ő pedig az övéit, hogy ők is szeretnék-e. Akkor van értelme újra próbálkozni, ha mindenki ezt szeretné, és hajlandó alkalmazkodni is. Mert két embernek is alkalmazkodnia kell egymáshoz, hát még ha gyerekek is vannak. Ha vissza is mentek hozzá, mindenképp mondd meg neki, hogy csak egyszer próbálkozol, nem akarsz a gyerekeidből vándormadarat csinálni.
2012. márc. 4. 10:03
 5/7 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy a kamaszokkal akkor sem egyszerű, ha édestestvérek, ott is lehetnek háborúk, ahol korábban sosem voltak. Ezt is vegyétek figyelembe, ez hál istennek múló állapot. :)
2012. márc. 4. 10:05
 6/7 A kérdező kommentje:

Ő már akkor el kezdte "tervezni", mikor közöltem, hogy 3 nap múlva megyünk. A hiányomtól ugyanúgy szenved, mint én az ővétől, csak nyugodtabb, mert nem idegeskedik azon, hogy mit nem tettek meg gyermekeim.

Tudja jól, hogy nem egyedül vagyok, legifjabb gyermekemnek is még kb. 3 évig mellettem a helye és nem vagyunk "gólyák". Meg akarjuk velük is beszélni, de csak akkor, ha biztos megoldást találunk.

2012. márc. 4. 10:10
 7/7 anonim ***** válasza:
Biztosat csak akkor tudtok, ha ismeritek a gyerekek véleményét. Ha mindenkinek megfelel, megpróbálnám a helyedben. De csak egyszer.
2012. márc. 4. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!