Hogy lehet túllépni a bizonytalanságon?
Tett valamit, ami miatt bizonytalan vagy? Igazából ezt a bizonytalanságot a párodnak kell eloszlatni azzal, hogy érezteti veled, hogy szeret, s nem kell neki más.
Nem tudom, hogy ez így van-e nálatok? Vagy azért félsz ennyire, mert nem mutatja ki az érzelmeit?
Szerintem súlyos önbizalomhiányban szenvedsz. Én ezt látom a soraid mögött, javíts ki, ha tévednék:
- nem vagyok szerethető (sokáig)
- Talál nálam jobbat
- el fog hagyni
Önmagadat erősítsd meg. Te saját magadban nem bízol! Míg önmagadban nem tudsz bízni, hogy bízhatnál olyanban, akit csak pár éve ismersz?
Ha bekövetkeznek, bekövetkeznek, de nem mindegy, hogy hogyan élsz addig: minden nap ettől akarsz rettegni? Mit mond erre a párod? Elmondod neki ezeket a félelmeidet?
A párválasztás tulajdonképpen lutri. Soha nem tudhatod mit hogy a jövő, közös-e, vagy sem.
De ha minden napodat elfoglalja a jövőtől való rettegés, akkor mikor élvezed a jelent?
Lehet, hogy még az is a baj, hogy egy párkapcsolatban nem csak magamra vagyok utalva, hanem benne van egy másik ember is. Mert semmitől sem félek olyan esetben, ahol csak én döntök, vagy csak tőlem függ a siker, vagy a sikertelenség. (Munka, tanulás, ilyenek.) De itt nem csak rajtam múlik, és ettől kissé beijedtem.
Páromnak nem mondtam el a félelmeimet, mert nem hiszem, hogy tudna velük mit kezdeni.
"De ha minden napodat elfoglalja a jövőtől való rettegés, akkor mikor élvezed a jelent?"
Ez is olyan fura, attól sosem féltem, hogy esetleg kirúgnak, pedig benne van ez is a pakliban, vagy hogy egy vizsga nem sikerül elsőre, majd sikerül másodikra. De a kapcsolatomban teljesen be vagyok görcsölve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!