Létezik hálátlan gyerek?
Szerintem ha egy gyerek szeretetben nő fel és kap egy normális értékrendet akkor fontosak lesznek számára a szülei. (ha erre gondolsz)
Van egy barátom akire folyton ráfogják, hogy hálátlan a szülei felé, mert szóba se áll velük. Kívülről nézve ők a tökéletes család, orvos szülők, 3 diplomás gyerek és a nagy összetartó család illúziója. Valójában mindenkinek kuss a neve, mert apuka uralkodik a családon és rendszeresen használ lelki és fizikai erőszakot a családján. A barátomnak gyakorlatilag pokol volt a gyerekkora.
Létezik.
Nem mindenki egyforma!
Ismerek egy csajt két bátyja volt, de a csaj örökölte az egész házat plusz az apja befektetéseit, már túl van a 80. szexuális kapcsolatán, az 5. öngyilkossági kísérletén és most van rehabon.
A hála alatt nem azt értem, hogy valami kézzel fogható dologgal viszonoznia kellene, amit kapott, hanem csak azt, hogy szeretettel, tisztelettel gondol rájuk, viselkedik velük.
"szüleim mindig segítettek, amit elvártak azok teljesen reális elvárások voltak, sulival kapcsolatban leginkább. Ennek ellenére nem szeretem őket"
De ez az, hogy hiába adnak meg mindent, ha csak tettekkel szeretnek, és nem érzelemmel. Persze van, aki azt mondja, hogy az érzelmek tettekben nyilvánulnak meg, de kötelességtudatból is megtehet mindent egy szülő, amit feladatának érez, de ha mögötte nincsenek érzelmek, akkor az talán átérződik a gyerek számára. Ezért az eszével hálás lesz (tudja, hogy mindent megkapott, és ezt értékeli is), de a szívével nem lesz az, inkább csak közönyt érez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!