Te mit szólsz ahhoz, ha egy nálad fiatalabb, adott esetben egy gyerek akar olyanban tanácsot adni, amihez nem is ért?
Meghallgatni és elfogadni egy tanácsot, az nem ugyanaz.
meghallgatom tehát, bizonyára át is gondolom, és eldöntöm, hogy megfogadom-e. Nálam idősebbek tanácsát sem fogadom el kapásból azért, mert idősebb, és mondván tudja... Nem, ez butaság.
Egy 10 éves gyerek beszélt nekem olyan bölcs dolgokat egyszer... Ilyeneket lezárni nevetséges volna. Igaz ő nem párkapcsolat témában, de fontos filozofálandó témában...
Szex témában idegesítene, de ott nincs szükségem tanácsra.Másban nem zavar, én hiszem azt, hogy mindenkit érdemes meghallgatni, mert akár értelmesebb is lehet, mint sok önmagát csak a kora miatt eszesnek tartó idióta.
A másik pedig, hogy sokkal kevesebb okuk van rosszindulatú irigy válaszokat adni. Párkapcsolati témában például én nem nagyon veszem számba (általában!) a 30 feletti egyedülálló nők véleményét, mert sokszor becsmérlő, és süt belőle a bunkóság, csak mert az én életkorom 2-essel kezdődik.
Ha a tanács hasznos, nem mindegy, hogy honnan jön?
Van a youtube-on egy video, amiben egy pici lány egy játékboltban kiakad, hogy miért kell a lányoknak hercegnőket venni, a fiúknak meg szuperhősöket, amikor a lányok is szerethetik a szuperhősöket, a fiúk meg a rózsaszínt. (Ha beírod, hogy "riley on marketing", kiadja.)
De igen, egyébként itt látszik, hogy előítéletes gyerek nincs, csak a szülei teszik azzá. Eszébe nem jutna egy gyereknek, hogy a rózsaszíntől valaki b-zi lesz, csak a szülei olyan buták, hogy ezt hiszik.
Hát ilyen is megesik.
Én úgy vagyok vele hogy meghallgatom és valamit csak le tudok szűrni abból amit mond. Még a leg bolondabb embernek is van igaza néha, attól mert fiatal valaki mondja érthet a dologhoz. Bár az az igazi ha több helyről szerzi az ember az információt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!