Ha az ígért 16000 új férőhelybe benne vannak a családi napközik is, amik pénzbe kerülnek meg, akkor hova fog kerülni a sok 2 éves és néhány fiatalabb gyerek, ha lejár a 2 év gyed/gyes?
Ja, értem, az más tészta. Hát nálunk ilyen fel sem merül. Érdekes felfogású önkormányzat lehet azért, hogy nem biztosít elég helyet a gyerekeknek... Nem tartanak attól, hogy aki csak teheti, elköltözik és nem lesz adófizető polgár, aki eltartsa az önkormányzatot???
Nálunk van elég hely az oviban is, itt sokan mégse dolgoznak, munka is lenne, aztán mégse... De oviba jár a gyerek. Olyan is van, hogy szerez munkahely igazolást, mintha dolgozna és viszi bölcsibe a gyereket... No, mindegy, megvan a véleményem. Szóval én nem látom a mi környezetünk alapján, hogy baj lenne ez a döntés...
Mi gyálon lakunk,nálunk is kevés 3 évest vesznek fel, amúgy is 5 évtől kötelező felvenni óviba a gyerekeket és én sem tudom,h mi lesz majd,ha a gyerekemnek óviba kell mennie. A nagyik dolgoznak, más rokon nincs. majd a fizetéemet költjük bébiszitterre és akkor ha a családunk szét is barmolódik, legalább a gazdaság megy majd... :((
sok országban nincs 3 év gyes,de kicsit más ott az életszínvonal és a munkahelyek száma is!
Ezt aranyosan megírtad...legalább a gazdaság megy
Hát, a bébicsősznek nem elég az én fizetésem sajnos, többet kér.
Közben kiderült ám, hogy más országokban is lehetnek otthon 3 évet az anyák és ahol meg nem, ott nem ennyi a gyed,gyes mint amennyi nálunk,hanem a többszöröse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!