Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a francot csináljunk a...

Mi a francot csináljunk a párom szüleivel? Hogy segítsünk nekik?

Figyelt kérdés

A helyzet az,hogy a párom szülei borzasztó anyagi körülmények között élnek.Mindketten munkanélküliek és soha nincs pénzük.A házukban lassan 2 éve kikapcsolták a villanyt,nincs tűzrevalójuk,ingyenkonyhára járnak ételért.

A párom és én a szüleimmel élünk egy házban.Mi mindketten dolgozunk és nem azt mondom,hogy gazdagok vagyunk,de azért az alap életfeltételeket meg tudjuk teremteni.Ehhez az is hozzájárul,hogy a szüleim nagyon sokat segítenek,pedig ők sem milliomosok.

Nagyon sokszor volt már,hogy a párom szülei tőlünk kértek kölcsön pénzt,amit aztán elfelejtettek visszaadni stb.Emiatt a párom a lelkemre kötötte,hogy soha többé ne adjak az anyjának pénzt és ha őtőle kér az anyja,ő sem ad neki.Ma reggel felhívott anyósom,hogy nagyon nagy bajban vannak,mert valamiért pár napig nem dolgozik az ingyenkonyha és szó szerint nincs mit enniük.Megkért,hogy ha tudok,akkor adjak nekik egy kevés élelmiszert,hogy valamit tudjon főzni,amig nem mehet az ingyenkonyhára.

Nagyon megsajnáltam őket,pedig tudom,hogy kizárólag a saját hibájuk,hogy idáig süllyedtek,mert régebben sok pénzük volt,több alkalommal is nagyobb összeget örököltek,de mivel dolgozni nem szeretnek,a pénzt gyorsan felélték,utána meg egyre lejjebb csúsztak a lejtőn.Mindezek ellenére nem tudtam azt mondani,hogy nem adok semmit,főleg a párom öccse miatt,aki 14 éves és még a szülőkkel él.

Nekünk van itthon bőven élelmiszer,de pl a mélyhűtő teljes tartalma a szüleimé,azaz ők vették,ami benne van.Emiatt nem akartam a tudtuk nélkül kivenni semmit.Szóltam anyukámnak,hogy mi a helyzet,ő pedig kivett pár csomag húst,hogy adjam oda anyósoméknak,de figyelmeztetett,hogy apám ne tudja meg a dolgot!Apám épp nem volt itthon,ezért szóltam anyósomnak,hogy küldje el a párom öccsét a húsért.El is jött,oda is adtam neki.

Most viszont borzasztó lelkiismeret furdalásom van,hogy úgymond megloptam apámat,anyósomék miatt.Valahol megbántam,hogy adtam nekik,de tudom,hogy ha most hívna fel,úgyanígy cselekednék,mert sajnálom őket.

Teljesen tanácstalan vagyok,hogy mit kéne csinálni velük!Ismerem őket,tudom,hogy soha nem fognak megváltozni és ha hirtelen lenne is pénzük valahonnan,nem tudnák megbecsülni és rövid úton ismét ide lyukadnának ki.Viszont ezt sem lehet hosszó távon csinálni,hogy állandóan apám háta mögött adok nekik ezt-azt,mert ebből előbb utóbb baj lesz nálunk is!Viszont,amikor felhív,hogy nincs mit enniük,nem tudok olyan szívtelen lenni,hogy ne adjak nekik valamit!Mit kéne tennünk ebben a helyzetben?

2012. márc. 3. 11:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
84%

Megírta a kérdező, hogy próbáltak és szereztek is munkát, de vagy nem mentek el jelentkezni sem, vagy nem volt képes anyós tisztességgel dolgozni. Amíg így kisegítitek őket, nincsenek rákényszerülve, hogy változtassanak. Lehet, hogy kegyetlenül hangzik, de felnőtt emberek és csak maguknak köszönhetik.

Az nagyon jó, hogy az öcsit segítitek, de nem pénzzel.

Én esetleg még egyszer próbálnék valami munkát és ha azzal a lehetőséggel sem élnek, onnantól levenném róluk a kezem végleg.

2012. márc. 3. 13:28
 12/12 lizzi77 ***** válasza:
Én ultimátum adnék nekik: legalább az egyiküknek legyen munkahelye, akkor támogatjátok őket. Ha nem hajlandóak mér erre sem, akkor csak a srácot támogassátok.
2012. márc. 3. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!