Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nekünk kellene segíteni...

Nekünk kellene segíteni édesanyámat?

Figyelt kérdés

Anyukám egyre többször tesz lelkiismeret-furdalást okozó megjegyzéseket.

Rokkantnyugdíjas 95 e ft a nyugdíja, 67 éves.

Én és a párom 2-jára költöztünk albérletbe a pici gyerekeinkkel, mert elüldözött.

Párom egyetemista volt, 5 év alatt 700 e ft folyószámlahitel tartozásunk halmozódott fel, mert nem volt jófizető állása, a pici gyerekeinket pedig el kellett látnunk és az albérletet fizetni (most 1 és 3 évesek)

Amikor a 2. babánk született, akkor veszítette el a párom a munkáját, így hazaköltöztünk hozzá (a fél lakás az én tulajdonom), azzal, hogy az összes rezsit mi fizetjük. Ennek ellenére alig élhettünk, frissen szülten én takarítottam, főztem, ő meg a szemét szövegét folyton mondta, mindenbe belekötött. Semmiben nem segített, gyerekeimre nem vigyázott, semmi, de semmi.

Most, hogy párom jóbban keres-azaz a hiteleinket elkezdtük törleszteni, és így épphogy elég hó végére a pénz, visszaköltöztünk az albérletbe októbertől.

Azóta azt hallom anyutól, hogy ő eladósodik, éhezik, üres a hűtője, miközben a mienk tele (tejjel, alap élelmiszerrel) és hogy a 3 évesnek veszünk biciklit, amikor neki kenyérre sincs pénze.

Teljes lelki terrorba tart.

Most mit kezdjek ezzel? már megfenyegetett, hogy beperel szülőtartásra.

nincs autónk, tartozásunk van, párom 200 e ft-ot keres, én gyedem 100 e ft a családival, hiteltörlesztésünk havi 70 e ft, albérlet 57 e ft.

A gyerekeimet ellátom, megveszem a szükségeseket, de még abba is beleköt, hogy minek 2 télikabát, neki is csak egy van.

Most mit csináljak?

időnkét felhív vagy megjelenik a lakásban és lelki szövegel. Unokázni átjönni sem szokott.

Soha nem kértem meg, hogy vigyázzon akár az egyikre is.

Mit tegyek? Igaza van? Fizetnünk kellene a rezsijét még most is?????

2012. febr. 28. 09:50
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Az otp bank most adott neki folyószámla hitelkeretet, direkt számlára kéri a pénzét hónapok óta.

190 e ft-ot. Elkezdte felhasználni. Azt mondta, hogy majd az örökösei kifizetik vagy az örökségből levonjuk.

Ő nem fog éhezni, és már az első hónapban (múlthó) felvett 20 e ft-ot az ő bevallása szerint.

2012. febr. 28. 10:15
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy kell nektek fizetni az ő költségeit!! Már ne haragudjon, de a 95 ezer ft-os nyugdíj (oké nem sok, de a többi nyugdíjhoz képest) nagyon is jó összeg!

Ha nekem ennyi idő után bajom lenne anyukámmal, akkor biztos hogy szóvá tenném neki, vagy legalábbis megkérném hogy kettesbe üljünk le normálisan, kulturáltan beszélgetni és mondja el mi baja. Egyébként meg 95 ezer ft-ból el lehet menni (legalábbis itt pesten) idősek otthonába. Havi 80-85 ezer ft-ért: szállás, igen bőséges és változatos étkezés napi 3x, minden nap gyümölcs, édesség, felvágott, finom kaják, gyógyszereket kiváltják (kivéve ami nagyon nagyon drága és speckó), állandó orvosi felügyelet, pedikűr, manikűr, fodrász stb.

Bármikor ki lehet onnan hozni mamit és bármikor meg lehet látogatni, mamika is tud látogatóba menni.

Ezt azért tudom, mert párom nagymamája ment egy ilyenbe december végén. A társaság nagyon jót tett neki, minden héten több program is van, bál, jönnek a gyerekek előadni nekik, stb. Ő azért költözött oda be önszántából, mert a papa meghalt és a házba minden rá emlékeztette és már nem bírta tovább. Szóval, ez is egy lehetőség.

A másik meg hogy tényleg egyedül neki nem kell 60 nm2, elég egy garzon lakás, egy kis szoba-konyha. Ha meg nem akar elköltözni, akkor meg tessék, lehet perkálni a számlákat. Mi jelenleg párommal a nagymami házában lakunk, vigyázunk rá, hogy ne törjenek be, stb, de így is alig bírjuk kinyögni. :S

Szerintem mindenképp beszélgess el anyukáddal, hidd el, jót fog tenni, sokmindennek egy jó beszélgetés a titka!

2012. febr. 28. 10:17
 13/36 anonim ***** válasza:
61%
Előző vagyok: Viszont ha hiteltartozása van és megmurdél, akkor a tartozásait nektek kell kifizetni. Pontosabban az egyenesági leszármazottnak :S Hiszen az öröklésnél nem csak jogokat kapsz, hanem kötelezettségeket is!
2012. febr. 28. 10:18
 14/36 A kérdező kommentje:

Na de ezt mondta, hogy a tartozást is örököljük. Őt nem érdekli.

Öregek otthonáról soha nem akart hallani, ő maga mondta, hogy milyen szemét az olyan gyerek, aki bedugja a szüleit idősebb korára. Ezt már 10 éve mondta.

A lakásunkat én újítottam fel, új konyhabútor, parketta minden szobába, tapétázás. Egy szép lakást hagytam neki ott.

Elhoztam az általam vásárolt összes ingóságot, amit ugyancsak én vásároltam az évtizednyi munkámból.

Ez sem tetszett neki, hogy még konyhaasztala sem maradt, mert elhoztuk. Dehát nekünk is kell és nem volt kidobnivaló 20 e ft-unk, hogy pluszba vegyünk, mert őneki még az sincs.

Tök gáz. Nem?????

2012. febr. 28. 10:24
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

Hát érdekes anyukád van.

Nekem az a véleményem jelen esetben az idősek otthonáról hogy nem kéne kenyéren és vizen élnie, hiszen mindent megkapna: kaja, gyógyszer, meleg szoba, társaság, számlákat nem kell fizetni. Minden hónapba egy fix összeg és nincs vita a házon meg a fenntartáson meg stb... ez nem azt jelenti hgoy ti oda bedugjátok, mert fölösleges mamika, hanem azért hogy neki jobb legyen, mert mindent megkapna. Attól ugyanúgy közlekedhet ahogy eddig is.

De mindenesetre üljtek le beszélgetni, kíváncsi vagyok hogy mi baja van, biztos elmondaná!

2012. febr. 28. 10:33
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy kell fizetned neki bármit is...
2012. febr. 28. 10:35
 17/36 A kérdező kommentje:

számtalanszor beszéltünk, az a baja, hogy nem ő az első nekem.

és hogy nem ezért nevelt fel, többet várt tőlem. mind anyagilag, mind mindenféle segítségben.

Dehát nekem két pici gyerekem van, hogy segíthetnék neki? örülök, hogy 0 segítséggel reggeltől estig a gyerekeimet, háztartás és minden hozzánk tartozót elintézek.

Azóta van baja, amióta gyerekeim születtek.

Előtte nem volt, mert otthon laktam, és mint írtam a lakásra sem kellett költenie.

2012. febr. 28. 10:47
 18/36 A kérdező kommentje:

5 buszmegállónyira költöztünk. márcsak, hogy ne legyen messze, ezért is.

De én nem akarok a gyerekekkel felmenni hozzá, mert nem takarít igazán, a kutyája büdös, nem gondozza, és alap dolgokat sem tesz meg, hogy biztonságos legyen a lakása. Én meg nem szeretném, ha a gyerekeket baj érné.

pl. terítőt nem szedi le az asztalról a szobában, se az üvegeket. Tanítsam meg az 1 évesnek, hogy ne rántsa le. Konnektorokat sem dugja be......

Szóval nem akarok a gyerekekkel átmenni, bár nem is hívott.

1 busszal itt van, de ő nem akar idejönni, csak amikor a sérelmei már olyanok, hogy nem tudja magában tartani. Akkor idejön egy órára, elmondja, majd elmegy.

2012. febr. 28. 10:50
 19/36 anonim ***** válasza:
74%

Az igaz, hogy tartozást is örököltök, de csak az örökség erejéig kell helytállni érte. Ergo, legrosszabb esetben az örökséggel 0-n lesztek, mínuszba nem tudtok kerülni.

Szóval, beszéljen csak, amit akar, ne hidd el a fenyegetőzését, ilyen értelemben nem fogod kifizetni a tartozását. Legfeljebb, ha a vagyona nem haladja meg a tartozását, akkor nem kaptok semmit.

2012. febr. 28. 11:26
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

Mivel idősebb rendes hitelt nem fog kapni. Ezen ne görcsölj. Max félmilliót tud összecsipegetni. Egyszer kérdezd meg tőle hogy pontosan mit is akar? Együttélni nem tudott veletek. Ti hagytátok a lakást, ami félig a tiéd.

Ja és megjegyezném neki, hogy van olyan is, hogy közös vagyon megszüntetése. Akkor a bíróság elárverezi, a kapott összeget pedig megfelezi kettőtök között.

2012. febr. 28. 11:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!