Hogyan lehetne Édesanyámat "leszoktatni" a mártírkodásról?
Nálam a "nem veszem fel" technika működött. Abba nem hagyta de szignifikánsan csökkent a mártírkodás.Nem lehet hogy a túl sok szappanopera?
Ha más nem akkor te kérdezz házi-praktikákat a pszichológustól, mert azért lehet hogy komolyabb a baj, akkor pedig a "nem érdekel- játék" elég rosszul is elsülhet.
Mintha anyámról beszélnél...
Sajnáltatja magát h dolgoznia kell,és h milyen rossz neki.(6órát dolgozik,míg mások8-at.)
nagyon idegesítő mert mindig csak:neki milyen rossz,neki milyen sz.r az élete,vele senki nem foglalkozik,ő egyedül érzi magát..stbstb..
Szia!
Az én édesanyám is ilyen.
Pl napok óta azért sír, mert hugi vett egy tábla csokit valakinek ajándékba, és berakta a hűtőbe, mert megolvadt. Anyu meg megette. Ezért hugi szólt, hogy ez nem így működik, szerinte az lenne a normális, ha megkérdezné kié a csoki, és ehet-e belőle. Ezen teljesen kiborult, hogy mi sajnálunk tőle mindent.
Ő is lassan 2 éve sajnáltatja magát. Folyton sír, hogy nem szeretjük, de ha beszélgetni akarunk, olyan hülyeségekkel jön, hogy pár percnél tovább én se bírom, pedig nekem nagy türelmem van.
Pl 2 éve az a megrögzödése, hogy ő azért szült 3 gyereket, hogy majd azok eltartsák őt is, ezért 2 éve nem megy el dolgozni, és a háztartást sem látja el. Mellesleg 46 éves.
Ennek az lett a következménye, hogy miután férjhez mentem, elköltöztem, nem bírtam tovább. Öcsém pár hónapja ment ki külföldre dolgozni. Hugi hamarosan jön le hozzánk a barátjával - 100 km-re lakom a szüleimtől-, mert anyu nem fizeti neki tovább a tanulmányait, így átvállaltam ezt, legalább az érettségije meglegyen.
Amikor elköltöztem, pl voltak olyan húzásai, sírva felhívott, hogy apu kórházba került. Én gyorsan szabi, szaladtam haza. Erre apu vígan dolgozik otthon, nem is tudott arról, anyu mit csinált. És mi volt rá a reakció: csak látni akartalak.
Ő is csak sajnáltatni tudja magát. Ha hülyeséget csinál, rögtön azzal a szöveggel jön, hogy de értettek teszem.
Több, mint 2 éve nem tudjuk ebből az állapotból kirángatni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!