Nekünk kellene segíteni édesanyámat?
Anyukám egyre többször tesz lelkiismeret-furdalást okozó megjegyzéseket.
Rokkantnyugdíjas 95 e ft a nyugdíja, 67 éves.
Én és a párom 2-jára költöztünk albérletbe a pici gyerekeinkkel, mert elüldözött.
Párom egyetemista volt, 5 év alatt 700 e ft folyószámlahitel tartozásunk halmozódott fel, mert nem volt jófizető állása, a pici gyerekeinket pedig el kellett látnunk és az albérletet fizetni (most 1 és 3 évesek)
Amikor a 2. babánk született, akkor veszítette el a párom a munkáját, így hazaköltöztünk hozzá (a fél lakás az én tulajdonom), azzal, hogy az összes rezsit mi fizetjük. Ennek ellenére alig élhettünk, frissen szülten én takarítottam, főztem, ő meg a szemét szövegét folyton mondta, mindenbe belekötött. Semmiben nem segített, gyerekeimre nem vigyázott, semmi, de semmi.
Most, hogy párom jóbban keres-azaz a hiteleinket elkezdtük törleszteni, és így épphogy elég hó végére a pénz, visszaköltöztünk az albérletbe októbertől.
Azóta azt hallom anyutól, hogy ő eladósodik, éhezik, üres a hűtője, miközben a mienk tele (tejjel, alap élelmiszerrel) és hogy a 3 évesnek veszünk biciklit, amikor neki kenyérre sincs pénze.
Teljes lelki terrorba tart.
Most mit kezdjek ezzel? már megfenyegetett, hogy beperel szülőtartásra.
nincs autónk, tartozásunk van, párom 200 e ft-ot keres, én gyedem 100 e ft a családival, hiteltörlesztésünk havi 70 e ft, albérlet 57 e ft.
A gyerekeimet ellátom, megveszem a szükségeseket, de még abba is beleköt, hogy minek 2 télikabát, neki is csak egy van.
Most mit csináljak?
időnkét felhív vagy megjelenik a lakásban és lelki szövegel. Unokázni átjönni sem szokott.
Soha nem kértem meg, hogy vigyázzon akár az egyikre is.
Mit tegyek? Igaza van? Fizetnünk kellene a rezsijét még most is?????
Sajnálja a gyerekeimtől még a ruhát is, minek nekik 10 body, 2 télikabát, 2 cipő.......
Vett egy babát a kislányomnak Karácsonyra, kisfiam levetkőztette, pucéron van, anyu erre: az én ajándékomat senki nem becsüli?
Van egy telke, melynek a fele az enyém és a fél lakás az enyém apukám öröksége.
Eladni nem hajlandó, mondtam költözzön kisebb lakásba, amit fent tud tartani (60m2 a mostani), hallani sem akar arról, hogy elherdálja.
Kisfiamat azzal hülyíti, amikor nagyritkán idejön, hogy ő fog autót venni a fiamnak.
Havi 1-2x idejön, de akkor is csak az idegeimet borzolja. Illetve csakazért is a fiamat ellenem neveli. Pl. rászólok valamiért, ő meg mondja, hogy ne hallgass anyádra, csináld vagy jól kinevet a fiam szeme láttára.
Nem akarnám elmérgesíteni a helyzetet, de baromi elegem van belőle.
Szombaton volt a kislányom 1 éves szülinapja. Meghívtam, mondtam ne vegyen semmit, csak jöjjön.
Erre szombat délelőtt: nem jön, mert beteg.
Mondom, rendben, gyógyulj meg, vigyázz magadra.
Hétfőn délelőtt hív, hogy tőlem fel is fordulhat, azt sem kérdezem meg, hogy mi újság vele.
Hétfőn reggel orvosnál kezdtünk a gyerekeinkkel, mert fejlődési rendellenessége van a kislányomnak (apróság, de rendszeres kontroll kell), eszembe sem jutott, hogy anyut hívogassam. Ő is tudta, hogy dokinál kezdünk, mégis belém szúrt.
Tudjátok mi a legszörnyűbb? Hogy most mindenkinek azt mondja, hogy ő felnevelt, taníttatott, én meg egy hálátlan dög vagyok és öregségére ezt kell megérnie.
Taníttatott? A főiskolát munka mellett végeztem el, a tandíjat a fizetésemből fizettem. A fél szobát már akkor kiadta albérletbe, idegenekkel éltem le a fiatalságomat.
most 35 évesek vagyunk a párommal
és tényleg nekem jól esne, ha pl. megyünk orvoshoz a város túlvégére bkv-val, akkor legalább a 3 évest nem kellene magunkkal vinni, mert vigyázna rá. De erre azt mondta, hogy "magadnak szültél kisanyám és nem mindegy, hogy mikor nagymama a nagymama és neki el van törve a gerince-érzi."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!