Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nekünk kellene segíteni...

Nekünk kellene segíteni édesanyámat?

Figyelt kérdés

Anyukám egyre többször tesz lelkiismeret-furdalást okozó megjegyzéseket.

Rokkantnyugdíjas 95 e ft a nyugdíja, 67 éves.

Én és a párom 2-jára költöztünk albérletbe a pici gyerekeinkkel, mert elüldözött.

Párom egyetemista volt, 5 év alatt 700 e ft folyószámlahitel tartozásunk halmozódott fel, mert nem volt jófizető állása, a pici gyerekeinket pedig el kellett látnunk és az albérletet fizetni (most 1 és 3 évesek)

Amikor a 2. babánk született, akkor veszítette el a párom a munkáját, így hazaköltöztünk hozzá (a fél lakás az én tulajdonom), azzal, hogy az összes rezsit mi fizetjük. Ennek ellenére alig élhettünk, frissen szülten én takarítottam, főztem, ő meg a szemét szövegét folyton mondta, mindenbe belekötött. Semmiben nem segített, gyerekeimre nem vigyázott, semmi, de semmi.

Most, hogy párom jóbban keres-azaz a hiteleinket elkezdtük törleszteni, és így épphogy elég hó végére a pénz, visszaköltöztünk az albérletbe októbertől.

Azóta azt hallom anyutól, hogy ő eladósodik, éhezik, üres a hűtője, miközben a mienk tele (tejjel, alap élelmiszerrel) és hogy a 3 évesnek veszünk biciklit, amikor neki kenyérre sincs pénze.

Teljes lelki terrorba tart.

Most mit kezdjek ezzel? már megfenyegetett, hogy beperel szülőtartásra.

nincs autónk, tartozásunk van, párom 200 e ft-ot keres, én gyedem 100 e ft a családival, hiteltörlesztésünk havi 70 e ft, albérlet 57 e ft.

A gyerekeimet ellátom, megveszem a szükségeseket, de még abba is beleköt, hogy minek 2 télikabát, neki is csak egy van.

Most mit csináljak?

időnkét felhív vagy megjelenik a lakásban és lelki szövegel. Unokázni átjönni sem szokott.

Soha nem kértem meg, hogy vigyázzon akár az egyikre is.

Mit tegyek? Igaza van? Fizetnünk kellene a rezsijét még most is?????

2012. febr. 28. 09:50
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
85%
Dehogy kell fizetni az ő rezsijét, ne hülyéskedj már. Nem olyan rossz az ő nyugdíja, nekem a fizetésem nincs ennyi mégis ki jövök belőle. Egyszerűen csak telhetetlen és próbál rátok szállni. Ne add magad. Nem éltek ti nagy lábom, had mondjon azt amit akar. Ne engedd,hogy kihasználjon titeket,sajnos minél idősebb az ember annál rafináltabb.
2012. febr. 28. 09:57
 2/36 A kérdező kommentje:

Sajnálja a gyerekeimtől még a ruhát is, minek nekik 10 body, 2 télikabát, 2 cipő.......

Vett egy babát a kislányomnak Karácsonyra, kisfiam levetkőztette, pucéron van, anyu erre: az én ajándékomat senki nem becsüli?

Van egy telke, melynek a fele az enyém és a fél lakás az enyém apukám öröksége.

Eladni nem hajlandó, mondtam költözzön kisebb lakásba, amit fent tud tartani (60m2 a mostani), hallani sem akar arról, hogy elherdálja.

Kisfiamat azzal hülyíti, amikor nagyritkán idejön, hogy ő fog autót venni a fiamnak.

Havi 1-2x idejön, de akkor is csak az idegeimet borzolja. Illetve csakazért is a fiamat ellenem neveli. Pl. rászólok valamiért, ő meg mondja, hogy ne hallgass anyádra, csináld vagy jól kinevet a fiam szeme láttára.

Nem akarnám elmérgesíteni a helyzetet, de baromi elegem van belőle.

2012. febr. 28. 09:57
 3/36 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki,hogy ha nem tud normálisan viselkedni akkor ne menjen hozzátok, a te gyerekeid nevelésébe ne szóljon bele. Ha megsértődik tudjon rá. És ha nem tud megélni akkor tényleg adja el a házat és költözzön egy kisebbe,neki már elég lenne egy 20 m2 is.
2012. febr. 28. 10:01
 4/36 A kérdező kommentje:

Szombaton volt a kislányom 1 éves szülinapja. Meghívtam, mondtam ne vegyen semmit, csak jöjjön.

Erre szombat délelőtt: nem jön, mert beteg.

Mondom, rendben, gyógyulj meg, vigyázz magadra.

Hétfőn délelőtt hív, hogy tőlem fel is fordulhat, azt sem kérdezem meg, hogy mi újság vele.

Hétfőn reggel orvosnál kezdtünk a gyerekeinkkel, mert fejlődési rendellenessége van a kislányomnak (apróság, de rendszeres kontroll kell), eszembe sem jutott, hogy anyut hívogassam. Ő is tudta, hogy dokinál kezdünk, mégis belém szúrt.

2012. febr. 28. 10:01
 5/36 A kérdező kommentje:
Mi 4-en 47m2-es lakást bérlünk.
2012. febr. 28. 10:02
 6/36 anonim ***** válasza:
79%
Nem kell neked öt eltartani.Ne legyél buta.Ha nem bír magával szólj rá.Akár a gyerek előtt is.Ha nem tetszik neki mehet a lakásból,amiben életek.....
2012. febr. 28. 10:05
 7/36 anonim ***** válasza:
81%
Lehet könnyen beszélek de az ilyen szülő meg sem érdemli,hogy a gyerekei foglalkozzanak vele. Bogaras, folyton a rosszat keresi mindenkiben. Próbáld meg távol tartani őt magatoktól, ha meg baja van, hát istenem, nem körülötte forog a világ, neked már családod van, van kivel foglalkoznod.
2012. febr. 28. 10:05
 8/36 anonim ***** válasza:
86%
anyukad nagyon jo nyugdijat kap, osszeteheti a ket kezet hogy ennyit. nem vagy koteles fizetni a rezsiet plane ahogy hozzaall a dolgokhoz. ket pici gyerekkel johogy nem mar kovetelozik
2012. febr. 28. 10:06
 9/36 A kérdező kommentje:
Már mondtam többször, hogy ne jöjjön, ha így viselkedik, de egy-két hét sértődés után, csak idejön vagy hív. Vonalas telefonja van, én hívni sem tudom, mert én havi 1x töltöm a telefonomat, és azért, hogyha van valami baj, akkor tudjak telefonálni dokiknak.
2012. febr. 28. 10:06
 10/36 A kérdező kommentje:

Tudjátok mi a legszörnyűbb? Hogy most mindenkinek azt mondja, hogy ő felnevelt, taníttatott, én meg egy hálátlan dög vagyok és öregségére ezt kell megérnie.

Taníttatott? A főiskolát munka mellett végeztem el, a tandíjat a fizetésemből fizettem. A fél szobát már akkor kiadta albérletbe, idegenekkel éltem le a fiatalságomat.

most 35 évesek vagyunk a párommal

és tényleg nekem jól esne, ha pl. megyünk orvoshoz a város túlvégére bkv-val, akkor legalább a 3 évest nem kellene magunkkal vinni, mert vigyázna rá. De erre azt mondta, hogy "magadnak szültél kisanyám és nem mindegy, hogy mikor nagymama a nagymama és neki el van törve a gerince-érzi."

2012. febr. 28. 10:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!