Ameddig a gyerek nem éhezik, addig szabad a szülőknek alkoholra, dohányra költeni napi szintem több ezer forintot?
Akkor válaszolok bár nagyon szégyenlem. Igen volt, hogy bántott apám fizikailag is, amikor kiskorú voltam akkor is.( de ne ezen akadjunk fent most már mindegy, akkor azt hittem, hogy az én hibám volt, így nem léphettem a hatóságok felé) Mióta betöltöttem a nagykorúságot a szülinapomon rángatott meg és hozzámvágott egy tányért nem olyan rég.
Besenyő Pista bácsi válasza:
Nem! Ugye te is tudod, hogy miért?
Nem, nem értem, hisz a többiek azt mondják, hogy lehet ezt így folytatni. Kérlek mondd el, hogyan látod!
az anyagiakra vonatkozóan. anyám 60ezret keres. apám amikor munkanélküli volt, akkor szólt hozzám, amikor pénz kellett neki cigire (nem adtam). Van a számlán pénz, amit nagymamám szánt rám, annak a nagyrészét elköltötték, ami van abból tudnak még költeni (számlákra és cigire is).
A háztartást teljes mértékben én viszem. ezt még ők sem kérdőjelezik meg.
Ha elmúltál 18,akkor menj el és éld a saját életed.
Az én apám alkoholista volt, és nem nagyon volt semmink. Mikor nagykorú lettem és az érettségim is meglett, egyszerüen önállósodtam. Nehéz volt? Piszok nehéz... megbántam? Nem. Hibáztatom a szüleimet bármiért is? Már nem, sőt! Azt mondom ennek így kellett lennie. Miért? Mert megtanított küzdeni és büszke vagyok rá, hogy magamtól ennyi mindent elértem. Ha körbenézek azokon a gyerekkori ismerőseimen, barátaimon, akik sokmindent megkaptak otthonról megdöbbenve látom, hogy szülői segítség nélkül még ma sincsenek sehol. Ilyenkor jövök rá hogy minden nehézség ellenére én jártam jobban! :)
Szóval neked is sok sikert! :)
A 17:00-ás voltam... 34N
Aki 18 elmúlt, nem "gyerek". Mondjuk addig se nagyon van beleszólása, max ha csak segélyből és CSP-ból élnek.
Te már felnőtt vagy. Ha nem jó otthon, költözz el. Ha zavar, hogy spórolni kell a fűtésen, menj el dolgozni és fizesd a gázszámlát/fát.
27-es! Ezt írtad:
"Te már felnőtt vagy. Ha nem jó otthon, költözz el. Ha zavar, hogy spórolni kell a fűtésen, menj el dolgozni és fizesd a gázszámlát/fát."
A szülők meg igyák/cigizzék el az összes pénzüket, a gyerek meg fizesse a rezsit.
Egyébként honnan veszed, hogy nem dolgozik a kérdező?Ha nem is dolgozik, gondolom tanul.
Én az ilyen szülők torkán nyomnám le a piás üveget, meg az égő parazsat. Gyönyörűek!Vízzel, fűtéssel spórolnak csakhogy bagóra meg piára teljen...
26-os!
Miért,ha 1 nappal elmúlt 18, akkor már a szülőnek nem kell segítenie?
Ha valaki gyereket vállal, akkor azért vállaljon,hogy elindítja az életbe, és segíti, hogy önálló ember legyen.Felelősséget vállal érte.
Igen, a gyerekéért, s nem a piás üvegért!
Milyen szülő az, aki a gyerekét kitenné, mert elmúlt 18? Vagy örüljön, hogy enni kap?
Én csodálkozok némelyik hozzászólón. Ti nektek van gyereketek? (26. és 27. válaszolóra gondolok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!