Hogy vegyem rá a feleségem, hogy elengedje a gyereket? Anyukák, ti elengednétek a saját gyereketek?
Kaptam egy jó álláslehetőséget Amerikában. 9 hónap. A baj az, hogy a lányom már nagyon várja a nyarat, olyankor mindig együtt töltünk két hetet, csinálunk csajos meg pasis dolgokat is. A volt feleségem azt mondta, hogy Amerikába nem akarja kiengedni velem erre a két hétre :-(
Eddig semmi bajunk nem volt egymással ilyen téren, ha neki volt programja mentem a gyerekért, ha nekem lett szabad délutánom mehettem érte suliba.
Komolyan érdekel, hogy mi oka van, hogy nem engedi? Egy életre szóló élmény lenne a lányomnak is. Ő azt mondja, hogy "messze van" veszélyes" meg hogy ha fontos a lányom, "jöjjek én haza". De miért fosszam meg egy ilyen lehetőségtől?
15 éves
pláne, ha valaki vigyáz rá, nincs joga nem elengedni! ez nem fair! mekkora lehetőség már a gyereknek is!
és láthatáshoz meg jogod van, sőt ennyi idős gyerek saját maga dönthet arról melyik szülőnél lakik.ez lehet egy jó érv, ha kiköltözne a saját akaratából akkor el kellene fogadnia (de akkor neked kéne biztosítanod a láthatást)
15évesen egyedül utazni is elég nagy, fel kell tenni a repülőre, elég biztonságos helyszín, baj nem érheti, te meg kinn kimész elé és ennnyi
30N
Én úgy vélem, hogy már nem olyan kicsi a lányod. szerintem ő is megpróbálhatna beszélni az édesanyjával. azért egy 15 éves kamasz lánynak már igenis lehet beleszólása és igenis elmondhatná ő is az érveket, hogy miért szeretbe kimenni hozzád. Hát próbáljátok meg mindketten. ha kell menjetek együtt a volt feleségedhez, hívd meg egy teára, és hármasban beszéljetek át midnent.
én is úgy vélem, hogy a repülőjegyet te fizetnéd, igaz? így ez a probléma kilőve.
kísérője lenne a lányodnak, ráadásul nem is egy távoli rokon lenne, hanem a tesód, akik imádják egymást. ez a probléma is kilőve.
nagyon úgy néz ki a dolog, hogy minden körülmény adott ahhoz, hogy kiutazhasson a lányod. Sajnos ha hajthatatlan a volt feleséged akkor nem tudok másra gondolni,minthogy tudatosan keresztbe tesz. Tudja jól, hogy ez egy életre szóló élmény lesz neki, ezt az emléket kizárólag veled fogja összekötni a lányodat, te fogsz róla eszébe jutni stb.
Én odaállnék a gyermekem anyja elé (ha férfi lennék) és megmondanám Neki, hogy ezt mondja is el Ő maga a lányának, hogy Apád kivinne, de én nem engedem!
Vagy, ha megteheted akkor vidd perre a dolgot. Én tuti kiharcolnám, hogy kijuthasson!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!