Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vegyem rá a feleségem,...

Hogy vegyem rá a feleségem, hogy elengedje a gyereket? Anyukák, ti elengednétek a saját gyereketek?

Figyelt kérdés

Kaptam egy jó álláslehetőséget Amerikában. 9 hónap. A baj az, hogy a lányom már nagyon várja a nyarat, olyankor mindig együtt töltünk két hetet, csinálunk csajos meg pasis dolgokat is. A volt feleségem azt mondta, hogy Amerikába nem akarja kiengedni velem erre a két hétre :-(

Eddig semmi bajunk nem volt egymással ilyen téren, ha neki volt programja mentem a gyerekért, ha nekem lett szabad délutánom mehettem érte suliba.

Komolyan érdekel, hogy mi oka van, hogy nem engedi? Egy életre szóló élmény lenne a lányomnak is. Ő azt mondja, hogy "messze van" veszélyes" meg hogy ha fontos a lányom, "jöjjek én haza". De miért fosszam meg egy ilyen lehetőségtől?

15 éves

2012. febr. 21. 13:09
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

pláne, ha valaki vigyáz rá, nincs joga nem elengedni! ez nem fair! mekkora lehetőség már a gyereknek is!

és láthatáshoz meg jogod van, sőt ennyi idős gyerek saját maga dönthet arról melyik szülőnél lakik.ez lehet egy jó érv, ha kiköltözne a saját akaratából akkor el kellene fogadnia (de akkor neked kéne biztosítanod a láthatást)

15évesen egyedül utazni is elég nagy, fel kell tenni a repülőre, elég biztonságos helyszín, baj nem érheti, te meg kinn kimész elé és ennnyi

30N

2012. febr. 21. 18:16
 22/26 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező. Beszélj addig a feleséged fejével, amíg el nem engedi, hidd el megéri. Nekem egész életemben az volt a vágyam, hogy kijussak Amerikába és több, mint egy éve sikerült is. Teljesen egyedül jöttem ki, mindenki féltett, első repülésem volt, igaz én idősebb vagyok, de minden le volt előre fixálva. Vittem meghívólevelet, amiben le volt írva hova megyek, kihez, elérhetőség, a barátom várt a repülőtéren. Nem is beszéltem jól angolul, átszálláskor mutattam a biztonságiaknak, hogy hova szeretnék menni és elkísértek a megfelelő helyre, ha meg nem egyedül menne, nem is kérdés mi lenne a legjobb. Felejthetetlen élmény lenne a lányodnak, Amerikába nem sokan jutnak ki, messze van, más kontinens, de mégis sokszínű kulturálisan. Ha az én anyum sem engedett volna el engem Amerikába egész életemben haragudtam volna rá emiatt. Hajrá, beszéljétek meg.
2012. febr. 21. 20:40
 23/26 anonim ***** válasza:

Én úgy vélem, hogy már nem olyan kicsi a lányod. szerintem ő is megpróbálhatna beszélni az édesanyjával. azért egy 15 éves kamasz lánynak már igenis lehet beleszólása és igenis elmondhatná ő is az érveket, hogy miért szeretbe kimenni hozzád. Hát próbáljátok meg mindketten. ha kell menjetek együtt a volt feleségedhez, hívd meg egy teára, és hármasban beszéljetek át midnent.

én is úgy vélem, hogy a repülőjegyet te fizetnéd, igaz? így ez a probléma kilőve.

kísérője lenne a lányodnak, ráadásul nem is egy távoli rokon lenne, hanem a tesód, akik imádják egymást. ez a probléma is kilőve.

nagyon úgy néz ki a dolog, hogy minden körülmény adott ahhoz, hogy kiutazhasson a lányod. Sajnos ha hajthatatlan a volt feleséged akkor nem tudok másra gondolni,minthogy tudatosan keresztbe tesz. Tudja jól, hogy ez egy életre szóló élmény lesz neki, ezt az emléket kizárólag veled fogja összekötni a lányodat, te fogsz róla eszébe jutni stb.

2012. febr. 22. 09:42
 24/26 anonim ***** válasza:
23-as vagyok. arról nem is beszélve, hogy gondolom meglett ítélve neked láthatás. nyilván nem szünetel erre a 9 hónapra, így akárhogy is vesszük,de ha elősegíted a körülményeket (tehát minden adott a láthatáshoz) akkor a láthatáshoz igen is jogod van. Tehát nagyon úgy érzem, hogy kikell, hogy engedje a lányodat hozzád. Fogja fel úőgy, hogy te most nem szívességet kérsz, te most nem plusz heteket kérsz a láthatáson felül, hanem szimplán élni szeretnél azzal a 2 hetes láthatással.
2012. febr. 22. 09:45
 25/26 anonim ***** válasza:

Én odaállnék a gyermekem anyja elé (ha férfi lennék) és megmondanám Neki, hogy ezt mondja is el Ő maga a lányának, hogy Apád kivinne, de én nem engedem!

Vagy, ha megteheted akkor vidd perre a dolgot. Én tuti kiharcolnám, hogy kijuthasson!

2012. febr. 22. 21:08
 26/26 anonim ***** válasza:
Ne engedje el de akkor hallgassa élete végéig hogy "túl veszélyes" dumával megfosztotta egy életre szóló élménytől.
2012. máj. 28. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!