Hogy vegyem rá a feleségem, hogy elengedje a gyereket? Anyukák, ti elengednétek a saját gyereketek?
Kaptam egy jó álláslehetőséget Amerikában. 9 hónap. A baj az, hogy a lányom már nagyon várja a nyarat, olyankor mindig együtt töltünk két hetet, csinálunk csajos meg pasis dolgokat is. A volt feleségem azt mondta, hogy Amerikába nem akarja kiengedni velem erre a két hétre :-(
Eddig semmi bajunk nem volt egymással ilyen téren, ha neki volt programja mentem a gyerekért, ha nekem lett szabad délutánom mehettem érte suliba.
Komolyan érdekel, hogy mi oka van, hogy nem engedi? Egy életre szóló élmény lenne a lányomnak is. Ő azt mondja, hogy "messze van" veszélyes" meg hogy ha fontos a lányom, "jöjjek én haza". De miért fosszam meg egy ilyen lehetőségtől?
15 éves
Szia, én érintettként írok. Mi is elváltunk és a volt férjem el szokta vinni, ugyan csak 150 kilométerre és autóval. Én azért vagyok mindig görcsben, mert borzasztóan vezet, nem köti be magát, több balesete volt már... tehát az úttól féltem, nem feltétlenül az ott tartózkodástól. Azért váltunk el, mert megbízhatatlan volt többek között. Emiatt félek elengedni, de próbálom jó belátásra bírni, hogy üljenek vonatra. Viszont arra sajnos lusta a volt férjem a gyerekem meg kicsi, hogy egyedül utazzon az édesapjához. ha nincs ilyen ok, ugyanis repülővel menne, akkor valószínűleg nem tőled tart, hanem az úttól. Próbáld meg megtudni, hogy mitől tart. Beszélgessetek és mondd el neki, ha a repüléstől, hosszú úttól, hogy sokkal kevesebb esély van arra, hogy baleset éri, mint a közúton, Erre vannak statisztikai adatok. Ha nem ettől fél, akkor ezt ne is említsd neki. Mondd el, hogy ez remek lehetőség, lehetséges, hogy a jövőjét is jelenti, ha többször megy hozzád (nyelvtanulás-szinten tartás). Fejlesztené a gyermeketek kommunikációját, problémamegoldó-képességét, nyílna előtte a világ, ki tudja.
Ha végképp nem megy, szólj, én szívesen küldöm a két nagyobb lányom :-)))
Azért furcsa, mert a férjemnek is hasonló korú lánya volt. Az exfeleségről tudnék cifra történeteket mesélni, nem egy stabil személyiség, kifejezetten konflikuskereső, engem meg zsigerből utál.
Viszont amikor felvetődött, hogy a férjemmel külföldre költöznénk és a lányának felajánlotta, hogy ha akar jöhet akár látogatóba, akár be is iratja az ottani iskolába, akkor az exfeleség rábólintott, mondván ez a gyereknek is érdeke.
Végül a lány döntött úgy, hogy az iskolát és a barátait nem akarja otthagyni és azért nem.
De az anyjának tényleg csak annyi kikötése volt, hogy reptéren várjunk rá és kéri a kinti telefonszámát a lánynak, a kinti címet, illetve Skype-on beszéljenek minden nap.
Pedig minden másban tényleg elég gáz szokott lenni.
No és mit fogsz mondani, ha a lányod azt fogja tőled kérdezni, hogy miért nem mehet ki hozzád?
Akkor így is, úgy is meg kell mondanod az igazat, hogy az anyja nem engedi. Akkor még inkább ki fog a bili borulni. Úgyhogy mondd el neki, hogy te ezt szeretnéd, de az anyukája szerint ez rossz ötlet. Innentől moshatod a kezeidet, te mindent megtettél, ha nem mehet, addigra a lányod is lenyugodhat.
Én elengedném, nyilván aggódnék érte, de az természetes, de attól még nem fosztanám meg ilyen élménytől!
A volt nejed egyszerűen irigyli, hogy a lányod eljuthat ilyen helyekre. Egyébként szerintem nem kell a beleegyezése, a lányod elég nagy ahhoz, hogy eldöntse, szeretne-e az apjával lenni, a láthatáshoz meg jogod van. Ha jogi útra vinnéd ezt a dolgot, akkor fix, hogy neked adnának igazat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!