Anyáékkal beszélni szeretnék a szexről. Hogy kezdjem?
Amúgy meg szerintem a szex annyira a párkapcsolat része, hogy nélküle évekig nem lehet "ellenni", az már barátság és nem párkapcsolat. Pláne, hogy felnőttek vagytok (vagy lesztek nemsokára)
utolsó voltam
Szerintem minden hozzászólás segítő valamilyen szinten.
18 évesen lehetnél annyira felnőtt, hogy odamenj és megkérdezd a szüleidet erről a dologról. Tudom nem könnyű, tőlem is először 19 évesen, majd két év párkapcsolattal a hátam mögött kérdezte anyukám, hogy van-e kérdésem. Nem volt. Egyszerűen erről nem tudok velük beszélni, agyon szorongják a témát, úgy semmi értelme.
Ha így neveltek valószínű, amint felhozod a témát vagy elkezdenek sopánkodni, vagy zavarban lesznek, vagy el akarnak majd tíltani, nem hiszem, hogy ezt velük nyíltan meg lehetne beszélni.
DE ha mégis felhozod a témát, akkor azt alkalmas időpontban tegyed, ha anyukád lazább neki tedd fel a kérdést, ha apukád akkor neki.
Én nem látom annak értelmét, hogy hazudjanak neked, de ha ilyen a felfogásuk, akkor majd talán eltitkolják és nem lesznek őszinték.
A szexualitás az egyik legtermészetesebb dolog kellene legyen, amiről beszélünk a gyermekünkkel és mégis sok szülő elbénázza a lehetőséget, aztán csodálkozik ha a gyerekéről semmit nem tud.
Én MINDENT a páromtól tudok, minden téren ő volt az aki bevezetett a dolgokba, szerencsém, hogy az ő karjaiba estem és nem valaki máséba aki csúnyán átverhetett volna, mert nagyon naiv voltam.
A szüleidet egy kellemes du. kérdezném meg, és elmondanám, hogy van egy barátom és szeretnék velük a szexről beszélni, ha nem kínos nekik...aztán elmondanám mi az én álláspontom, hadd halljam az övéket is.
22-L
Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de én nagyon tisztellek az elhatározásotok miatt, és remélem, sikerül úgy alakítanotok a dolgokat, ahogy szeretnétek (bár én nem vagyok vallásos)!
Hogy a kérdésedre válaszoljak, ne ülj le velük direkt erről beszélgetni, mert az valóban kínos. De ha van olyan helyzet, amikor kettesben maradsz valamelyikükkel, valami mindennapos tevékenység közben, óvatosan tereld a témára a beszélgetést. Én például hétvégén szoktam édesanyámnak főzni segíteni, és ilyenkor mindenféle szóba kerül, többek között ez a téma is.A lényeg, hogy ne érezzék úgy, hogy sarokba szorítod őket a kérdéseiddel. Csak lazán, és figyeld meg, hogy ők is azok lesznek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!