Szeretnék anyával beszélni egy igen komoly dologról, de ő nem akar. Mit tegyek?
16 éves vagyok. Lassan egy éve elvesztettem a szüzességem, amit nem bántam meg. Együtt vagyok még a sráccal és tényleg szeretjük egymást( ezzel kapcsoltos fejmosásokat, ha lehet, ne írjatok).
Anya nagyon kedveli a fiút. Ezt ő mondta nekem és örül,hogy ő vele vagyok együtt.
Régebben azt is mondta,hogy reméli meg tudjuk együtt beszélni a szex-el kapcsolatos témát is, mint nővéremmel.
Felhoztam neki még anno a témát, de elterelte a beszélgetést más irányba. Decemberben volt nálunk ügyeletes doki, mert nagyon görcsölt a hasam a menstruáció első napján. Ekkor kérdezte az orvos,hogy szex és ilyesmi volt e már, védekezés és ehhez hasonlók. Akkor őszintén válaszoltam és anya is ott volt. Utána való nap próbáltam vele megint beszélni, de szinte lerázott. Kérdeztem,hogy van e valami baj? A válasz annyi volt,hogy nincs.
Próbáltam erről nővéremmel is beszélni, mert vele is nagyon jó a kapcsolatom, de ő is lerázott. Mondtam nekik,hogy rossz érzés,hogy nem tudom megbeszélni velük ezt, de mégsem érdekli őket...
Miért? Mit tegyek?
Vannak dolgok, amiket nem fogsz tudni megbeszélni vele.
Tudod, én csak arra tudok gondolni, hogy az egyébként nyitott anyukád megbántódott, amiért nem beszélted meg vele ezt a szex dolgot. Lehet, hogy most azt gondolja, ha elég felnőtt voltál a szexhez, akkor a továbbiakban is meg tudod ezt oldani egyedül.
Örülj, hogy nem avatkozik bele... az enyém egy időben le se szállt rólam a témával és hallgathattam a hülyébbnél hülyébb tanácsait. Marha kínos volt.
Párkapcsolatban élsz, evidens hogy csinálod. A legfontosabb: MINDIG védekezzetek! Ilyen idős korban a gumi az ideális, 3-4 év múlva írtanék a helyedben tabit (a nődokim szerint tizenévesen nem szerencsés dolog és igaza lehet, hiszen nőgyógyász szakorvos...). Ha szakad a gumi ne feledkezz meg a vészmegoldásról, a sürgősségi tablettáról! Mivel ez drága, tegyél félre erre pénzt (6-7000 Ft kb.) előre gondolkodva, én első ilyen alkalommal elég kínos helyzetbe kerültem, kérnem kellett anyáéktól... :(
Köszönöm utolsó!
Azért mégis csak jó lenne vele beszélgetni erről kicsit.
Köszönöm amiket írtál, bár ezekkel tisztában vagyok. :)
Gyógyszert még nem is szeretnék szedni, majd a későbbiek folyamán. Gumi tökéletes, megvéd legalább az egyéb betegségektől is.
De nővérem is 15 éves volt mikor...
Vele mégis megtudta beszélni a dolgokat. Velem pedig nem? :(
Meg akkor legalább mondaná azt,hogy hü_lye gyerek..rosszul esik,hogy ilyen fiatalon...
Nem akarok rosszat mondani anyukádra, de egy szülőnek inkább örülnie kellene, hogy beszélni akar vele a gyereke, vele akarja megosztani a leg intimebb dolgait is, tőle szeretne tanácsot kérni!
Igazából nem értem anyukád viselkedését, pláne ha a nővéreddel anno megbeszélték!
Szerintem üljetek le, és egyenesen mondd meg, mit szeretnél, és hogy miről szeretnél beszélni, hogy ne térhessen ki a téma elől! Ha megközelíteni nem tudod a témát, akkor vágj bele egyenesen! Így nem nagyon térhet ki!
Próbálkoztam sokféleképpen.
"Anya beszélhetnénk a szüzességről?"
"Anya beszélni szeretnék veled egy kicsit intimebb témáról."
"anya szeretnék veled beszélni, mert úgy érzem,hogy rám férne pár tanács a szexxel kapcsolatban"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!