Szeretnék anyával beszélni egy igen komoly dologról, de ő nem akar. Mit tegyek?
16 éves vagyok. Lassan egy éve elvesztettem a szüzességem, amit nem bántam meg. Együtt vagyok még a sráccal és tényleg szeretjük egymást( ezzel kapcsoltos fejmosásokat, ha lehet, ne írjatok).
Anya nagyon kedveli a fiút. Ezt ő mondta nekem és örül,hogy ő vele vagyok együtt.
Régebben azt is mondta,hogy reméli meg tudjuk együtt beszélni a szex-el kapcsolatos témát is, mint nővéremmel.
Felhoztam neki még anno a témát, de elterelte a beszélgetést más irányba. Decemberben volt nálunk ügyeletes doki, mert nagyon görcsölt a hasam a menstruáció első napján. Ekkor kérdezte az orvos,hogy szex és ilyesmi volt e már, védekezés és ehhez hasonlók. Akkor őszintén válaszoltam és anya is ott volt. Utána való nap próbáltam vele megint beszélni, de szinte lerázott. Kérdeztem,hogy van e valami baj? A válasz annyi volt,hogy nincs.
Próbáltam erről nővéremmel is beszélni, mert vele is nagyon jó a kapcsolatom, de ő is lerázott. Mondtam nekik,hogy rossz érzés,hogy nem tudom megbeszélni velük ezt, de mégsem érdekli őket...
Miért? Mit tegyek?
Jogos. Konkrét rákérdezés még nem volt.
De az meg olyan durva.. Főzés közben egyszerűen feldobom,hogy mi van? =/
hát mondjuk azért ne ebéd közben vagy miközben iszik dobt fel a kérdést :D hanem monjduk amikor tv-t néz, vagy takarit...
drasztikus helyzetekben drasztikus módszerekhez kell folyamodni....
De ezt így mondtad már neki, hogy "anya, lassan itt az ideje, hogy elmenjek a nőgyógyászhoz, de jó lenne egy kis lelki támogatás előtte, meg tanács, hova menjek, segítenél?
Erre csak nem mondja, hogy nem.
Ha mégis, akkor mondd meg neki, hogy kár, akkor megkérdezed a a legjobb barátnőd anyukáját.. Vagy akit meg tudsz.
Rossz lehet, megbántódott, hogy úgy tudta meg ahogy -hidd el, ő arra nem emlékszik, hogy te megpróbáltál erről beszélni vele, úgyhogy ő teljesen másképp éli ezt meg- és most inkább homokba dugja a fejét. Lehető legrosszabb megoldás mindkettőtöknek.
Egyébként más területen minden rendben köztetek, jó a viszony az ügyeletes orvosos incidens óta?
Én a bánatos életben nem beszélnék ilyenről az anyámmal, de persze az jó, hogy te szeretnél beszélni anyukáddal.
Én inkább úgy kezdeném, hogy Anya, képzeld a barátom...
Rögtön a közepébe vágni felvezetésként SOSEM jó taktika és a központi témát lelőni sem az. Mindig kerülőúton kell a lényegre térni, mert akkor nem tűnik fel neki, hogy esetleg kínosan érintené a dolog vagy hogy nem akar róla beszélni. Ez teljes mértékben alapszabály. Akárkivel akarsz valami neked fontos dologról beszélni, ami a másiknak nem fontos/kínos/kellemetlen/unalmas/érdektelen stb.
19/l
"Miért?"
Több oka lehet. Az nem valószínű, hogy nem érdekli. Szex, politika, vallás, pénz. Ez a négy téma bárkiből teljesen illogikus viselkedést válthat ki. Például azt is, hogy nem akar beszélni róla a 16 éves lányával. Lehet, hogy nem tudja feldolgozni, ami történt, és nem érzi magát nyeregben, hogy a gyerekével felnőtt-felnőtt módon elbeszélgessen olyan dologról, amiről csak a szülő-gyerek beszélgetés lett volna a fejében.
Az is lehet, hogy ettől függetlenül történt vele valami, amitő instabilnak érzi magát, és nem szeretne kényes témáról beszélgetni.
"Mit tegyek?"
Vagy próbáld megnyerni, vagy várj türelemmel, vagy fogadd el, hogy nem anyukád lesz az, akivel ezt a témát meg tudod beszélni. A leírtak alapján nem dönthető el, hogy melyik a legjobb stratégia. Te viszont ismered, és belülről látod a helyzetet. LEhet, hogy teljesen más témáról kéne elbeszélgetnetek. Például arról, hogy vele mi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!