Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » "Aki tiltva nevel, hazudni...

"Aki tiltva nevel, hazudni tanít. " Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
2012. febr. 18. 22:02
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
71%

Ja és természetesen tökéletesen tudok hazudni. Akár könyvből olvasnám.

Persze nem szoktam hazudozni, kamaszkoromban még hazudtam, de azóta egyszer sem.

Durva dolgokat sosem csináltam, szóval nem loptam, sosem kábítószereztem és ilyesmi.

2012. febr. 18. 22:37
 12/26 anonim ***** válasza:
67%

Tiltós szülők, én is, mint aki könyvből olvassa. A legszorultabb helyzetben is, bármilyen hirtelenséggel, bármiről.

Pontosan tudtam, miért jár jutalom és miért tiltás, és annak megfelelően sakkoztam mindig. Tudtam, ha nem hazudok, akkor cirkusz lesz, megtiltja stb. SŐT! Ha csak esély volt rá, hogy megtiltaná, már meg sem kérdeztem, mert pontosan tudtam, hogy akkor tudni fogja mit akarok és úgy is keresztbe tesz.

2012. febr. 18. 22:46
 13/26 anonim ***** válasza:
75%
Én is így vagyok a szorult helyzetekkel :D Akármiből kivágom magam :D
2012. febr. 18. 22:47
 14/26 anonim ***** válasza:
67%
Én felnőttem, de a szüleimnek a mai napig hazudok. Másnak nem.
2012. febr. 18. 22:56
 15/26 anonim ***** válasza:
75%
Én nekik sem hazudok már. Ha akarnék tudnék hazudni, de nem akarok, felnőttem, nincs rá szükségem.
2012. febr. 18. 22:59
 16/26 anonim ***** válasza:
57%
Nekem a véleményükre és a siránkozásukra nincs szükségem. Legegyszerűbb és leggyorsabb módja a mai napig ez. Engem nem zavar úgy igazából maguknak köszönhetik. Ha csak a véleménye felét magukban tartanák, akkor esetleg tényleg tudnák is mi van velem, meg milyen vagyok de nem teszik.
2012. febr. 18. 23:06
 17/26 anonim ***** válasza:
67%

Sajnos én is hasonló helyzetben nevelkedtem..

Nagyon maradi szülők közt nőttem fel, állandó tiltások között.

Eredménye:

Gyermekkoromban nagyon gyakran nem az őszinte utat választottam.

A szüleimnek rengeteget valótlant mondtam, állandóan a kiskapukat kerestem a súlyos tiltások alól.

Természetesen itt is érvényesül, hogy a tiltott gyümölcs a legédesebb, ezt magamon is tapasztaltam, jó néhányszor.

Ami talán a legnagyobb negatívum, hogy a szüleim folyamatos tévhitben éltek a hollétemet illetően, gyakran teljesen mást hittek mint, ahol valójában voltam.(Ha bajba kerültem volna, ez óriási probléma.)

Ami talán meglepő, hogy ennek a neveltetésnek hihetetlen nagy személyiségformáló ereje van, ha gond van "szorul a hurok a nyakamon" simán kipattan a fejemből egy orbitális hazugság ami kivág a sz*rból. Arra nem is gondol az ember, hogy őszintén elmondja a történteket, tehát szemrebbenés nélkül, szinte észrevétlenül hazudik,megtanul hazudni!

2012. febr. 18. 23:08
 18/26 anonim ***** válasza:
46%
Én is elég sok tiltás között nőttem föl,ennek köszönhetően kb.8 éves korom óta vízfolyásszerűen hazudtam egészen 18-19 éves koromig,amikor végre rendeződött a kapcsolatom anyukámmal.Nyilván ha egyes helyzetekben nem lett volna muszáj(pl.testi fenyítés ellen,amiből kaptam eleget),akkor nem tettem volna.Azóta nem hazudozok,végre őszinte lehetek vele.Általában ez az eredménye ha egy szülő élet és halál urának képzeli magát a gyermeke felett.Ez a gyerektől egy védekezés.De ez legalább például szolgálhat az embernek,hogy ő milyen hibákat ne kövessen el,ha egyszer lesz gyereke.25/N
2012. febr. 19. 01:06
 19/26 anonim ***** válasza:
igaz...
2012. febr. 19. 07:49
 20/26 anonim ***** válasza:

Szerintem magára a tiltásra szükség van,de ha mindent tiltanak értelem nélkül,kamaszkorában is az embernek mindenre kategórikus "nem" ,"szó sem lehet róla,mit képzelsz te magadról" ,akkor igaz lehet az állitás.

Ha kalitkában tartanak valakit,az már nem normális és tényleg hazudni tanít.

2012. febr. 19. 07:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!