Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » "Aki tiltva nevel, hazudni...

"Aki tiltva nevel, hazudni tanít. " Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
2012. febr. 18. 22:02
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
57%
Lehet, hogy igaz lesz, de sok minden múlik a gyereken is.
2012. febr. 18. 22:04
 2/26 anonim ***** válasza:
92%
Nem tudom.Szerintem tiltani is kell.A túlzott liberalizmus a gyereknevelésben ártalmasabb,mint a tiltás.A gyereket tanítani kell,és vannak dolgok,amit vagy csak tiltva lehet megtanítani,vagy sehogy.Mindenki eldöntheti.
2012. febr. 18. 22:06
 3/26 anonim ***** válasza:
75%

Tiltás nélkül hogyan lehet nevelni egy gyereket? Meg kell tanulnia a saját érdekében,hogy mit szabad és mit nem!

A tiltás és a hazugságra nevelés nem azonos dolog. Még csak összefüggést sem látok a kettő között!

Milyen hazugságra tanítanám a gyereket,ha megtiltom neki,hogy gyufát gyújtogasson a lakásban. Vagy egy emeleti lakásban megtiltom,hogy felmásszon egy székre,kinyissa az ablakot,és kiüljön az ablakba!

Még lehetne sorolni a gyerek érdekébeni tiltásokat. De egyik sem nevel hazugságra.

2012. febr. 18. 22:14
 4/26 anonim ***** válasza:
80%
A tiltást elég durva szónak tartom, inkább azt mondom hogy ezt nem szabad csinálni ezért meg azért, ugyanazt érem el vele de mégse tiltásnak hívom. Amúgy én sem értem hogy mi összefüggés van a tiltás és a hazudás között.
2012. febr. 18. 22:18
 5/26 anonim ***** válasza:
85%

Engem tiltva neveltek (mondjuk elég durván mindentől eltiltottak), és bizony úgy tudok hazudni, mint a vízfolyás. Szemrebbenés nélkül. Jelzem nem vagyok rá büszke.

Manapság persze már nem hazudok, mert felnőttem, és nincs rá szükségem, de én pontosan a gyerekkorom miatt próbálom másképp nevelni a fiaimat, és nekik sem hazudok soha.

2012. febr. 18. 22:18
 6/26 anonim ***** válasza:
60%

Hogy mi a kettő közt az összefüggés?

Az én koromban még jártak a gyerekek könyvtárba. Én elég sokszor voltam...

Karácsony előtt sokszor elmentem ajándékot nézni, persze sosem tudtam venni semmit, helyette pasizni mentem.

Igazolást loptam egy rendelőből, és lógtam a suliból.

Hazudtam szalagavató előtt táncpróbát, hogy máshova mehessek.

És még sorolhatnám... Hazudtam mindenről, csak hogy ne tiltson megint el valamitől...

2012. febr. 18. 22:23
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Nah, most az utolsó kommentből megértettem hogy hogy függhet össze a tiltás a hazudással. Ezáltal kicsit egyetértek ezzel a mondással, mert persze vannak úgymond jó tiltások ahogy előttem írták hogy nem gyújtogatunk gyufát stb....de vannak rosszak, mikor tényleg mindentől eltiltják a gyereket érvként felhozva, hogy féltik meg a többi és ilyenkor bizony hazudozik a gyerek mert amíg nem tapasztalunk meg valamit magunkon , hogy jó vagy rossz, addig úgyse engedelmeskedünk a tiltásnak.
2012. febr. 18. 22:25
 8/26 anonim ***** válasza:
89%
Rám igaz,már ha úgy értelmezzük,hogy engem midnig mindentől tiltottak,ezért hazudni kényszerültem,illetve sok mindentől megóvom magam azáltal, hogy nem mondok igazat a szüleimnek.Ez miatt nem érzem magam hibásnak.
2012. febr. 18. 22:26
 9/26 anonim ***** válasza:
91%

Így van.

Legtöbbször ha a gyerek hazudik, a szülői nevelésben rejlik a hiba.

Ritkán hazudtam a szüleimnek, mert én tipikusan az a gyerek voltam, aki mindig mindenkinek engedelmeskedett és bólogatott. De amikor hazudtam annak az volt az oka, hogy tudtam ha elmondom az igazat vagy megtiltják vagy cirkusz lett. Így hazudtam, nem tudták, nem fájt.

Persze tudom, ez nem volt helyes, de legalább tudom mit NE kövesek el a gyerekemnél

2012. febr. 18. 22:36
 10/26 anonim ***** válasza:
84%

Hát, nálam bejött :)

Persze voltak dolgok, amiket magamtól is tudtam, hogy nem szabad, nem is csináltam, de amiről úgy gondoltam igazságtalanul van megtiltva azt megcsináltam utána egyszerűen eltitkoltam, vagy letagadtam.

2012. febr. 18. 22:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!