Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy új családi betegség?!

Egy új családi betegség?!

Figyelt kérdés

Röviden: a taknyos öccs/húg dirigál a családban, ez valami új népbetegség?!

Gyakran találkozom olyan kérdezőkkel, akiknek valamilyen formában a testvérükkel van konfliktusuk, mégpedig azáltal, hogy "az öcsém/húgom azt csinál amit akar, a szülők nem akarják, vagy nem tudják fogni/nevelni, kezelni a testvérek közötti nézeteltérést."

2012. febr. 16. 19:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nem kell minden ideírt kamasz-panaszt szó szerint elhinni.

Tudod, mi a legrégebbi "családi betegség"? Ez: a testvérek minden tagja (öcsi, húg, báty, nővér, kicsi, középső, tökmindegy) azt hiszi, hogy a MÁSIK tesó dirigál, és a MÁSIK tesó a kedvenc. Aztán itt megírja egy panaszos kérdésben. Akik meg bekajálják, azok elképednek rajta. Ennyi.

27 vagyok, anno tesómmal mindketten azt gondoltuk, a másik a kedvenc, a másik azt csinál amit akar. Férjem és a bátyja is így voltak vele.

2012. febr. 17. 12:35
 12/17 anonim ***** válasza:
Mondjuk arra azért kíváncsi lennék, hogy melyik hajléktalanszállón van internet :)
2012. febr. 17. 12:38
 13/17 anonim ***** válasza:
Én vagyok aki irta hogy hajléktalanszállón van. Ez amolyan fizetős(havi 6000FT) amit a segélyből tudok rendezni,de már ezt se kapom sokáig,munka még mindig nincs. Itt van pár darab sz.gép amit este 10ig lehet használni. lehet róla önéletrajzokat küldeni meg stb...
2012. febr. 17. 12:50
 14/17 anonim ***** válasza:
Aha, értem, köszi a választ. Remélem, mihamarabb egyenesbe jön az életed! És köszi mégegyszer.
2012. febr. 17. 12:51
 15/17 anonim ***** válasza:
én is ebben bízom,köszi.
2012. febr. 17. 12:56
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem új, régen is ez volt.

Van, amikor a kicsi, van, amikor a nagy gyerek nő a szülők fejére.

Ez a szülők hibája, nem kell ütni-vágni a gyereket, de tudnia kell, hogy a szülő a főnök.

2012. febr. 17. 17:25
 17/17 anonim ***** válasza:

én is háromgyerekes családból vagyok. Legidősebb... középső (húg) nőtt mindenki fejére, szolgának nézte az egész családot, apámat pénztárcának. szüleim hagyták, mert idegileg gyenge (el van kényesztetve, ő szőke a családban egyedül és mindenki szerint gyönyörű kislány volt, most már nem az csak ideggyengézik ezért ispátolják)

LEgkisebb tesommal magunkra maradtunk. Egymás támaszai vagyunk és ott hagytuk a családot.

Szüleim hugomnak hisznek és megadnak mindent (ház, csoi...), mert egyben akarták tartani a családot, úgyhogy engem és tesomat megaláztak és soha nem voltunk jók és soha semmit nem érdemeltünk meg.

Ennek ellenére én lediplomáztam és mióta nem élünk otthon öcsém a jegyei javulnak! A legjobb, hogy már egyáltalán nem félek, hogy rosszul sikerül jövőre az érettségije! ( igaz, hogy párom olyan neki mintha az apja lenne! és az ő családja nem kezel le minket és nem kapjuk meg hogy minket ő tart el és nélküle senkik lennénk! mert az én szüleimtől ezt kapjuk!3-an élünk, öcsémnél csak 7 évvel vagyunk idősebbek párommal)...

Nagyon kevés családnál látom azt hogy a szülök képesek helyén kezelni a dolgokat! Szerencsére vannak olyan barátaim akiknek a szülei képesek erre! Nagyon sok jó dolgot láttok és értékelni tudom a legkisebb szándékukat is, mert tudom, hogy az én szüleim mit tennének...

Jó lenne tudni,hogy a jövőben sokkal több felelősség teljes szülő lenne. Akik értenek a gyerekhez!

2012. ápr. 3. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!