Egy új családi betegség?!
Röviden: a taknyos öccs/húg dirigál a családban, ez valami új népbetegség?!
Gyakran találkozom olyan kérdezőkkel, akiknek valamilyen formában a testvérükkel van konfliktusuk, mégpedig azáltal, hogy "az öcsém/húgom azt csinál amit akar, a szülők nem akarják, vagy nem tudják fogni/nevelni, kezelni a testvérek közötti nézeteltérést."
Nem kell minden ideírt kamasz-panaszt szó szerint elhinni.
Tudod, mi a legrégebbi "családi betegség"? Ez: a testvérek minden tagja (öcsi, húg, báty, nővér, kicsi, középső, tökmindegy) azt hiszi, hogy a MÁSIK tesó dirigál, és a MÁSIK tesó a kedvenc. Aztán itt megírja egy panaszos kérdésben. Akik meg bekajálják, azok elképednek rajta. Ennyi.
27 vagyok, anno tesómmal mindketten azt gondoltuk, a másik a kedvenc, a másik azt csinál amit akar. Férjem és a bátyja is így voltak vele.
Nem új, régen is ez volt.
Van, amikor a kicsi, van, amikor a nagy gyerek nő a szülők fejére.
Ez a szülők hibája, nem kell ütni-vágni a gyereket, de tudnia kell, hogy a szülő a főnök.
én is háromgyerekes családból vagyok. Legidősebb... középső (húg) nőtt mindenki fejére, szolgának nézte az egész családot, apámat pénztárcának. szüleim hagyták, mert idegileg gyenge (el van kényesztetve, ő szőke a családban egyedül és mindenki szerint gyönyörű kislány volt, most már nem az csak ideggyengézik ezért ispátolják)
LEgkisebb tesommal magunkra maradtunk. Egymás támaszai vagyunk és ott hagytuk a családot.
Szüleim hugomnak hisznek és megadnak mindent (ház, csoi...), mert egyben akarták tartani a családot, úgyhogy engem és tesomat megaláztak és soha nem voltunk jók és soha semmit nem érdemeltünk meg.
Ennek ellenére én lediplomáztam és mióta nem élünk otthon öcsém a jegyei javulnak! A legjobb, hogy már egyáltalán nem félek, hogy rosszul sikerül jövőre az érettségije! ( igaz, hogy párom olyan neki mintha az apja lenne! és az ő családja nem kezel le minket és nem kapjuk meg hogy minket ő tart el és nélküle senkik lennénk! mert az én szüleimtől ezt kapjuk!3-an élünk, öcsémnél csak 7 évvel vagyunk idősebbek párommal)...
Nagyon kevés családnál látom azt hogy a szülök képesek helyén kezelni a dolgokat! Szerencsére vannak olyan barátaim akiknek a szülei képesek erre! Nagyon sok jó dolgot láttok és értékelni tudom a legkisebb szándékukat is, mert tudom, hogy az én szüleim mit tennének...
Jó lenne tudni,hogy a jövőben sokkal több felelősség teljes szülő lenne. Akik értenek a gyerekhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!