Ha a férjetek azt akarná lennétek háztartásbelik? Szivesen vállalnátok?
Nálatok,igen,de nem mindenhol.Minden ember különböző,különbözően nevelték és különböző tapasztalatai vannak.Attól még teljesen jól működhet egy házasság,ahol nem minden közös.A lényeg,hogy mindkét fél ugyanúgy gondolkodjon,és megértsék ebben is egymást.
Amúgy nálunk nincs teljesen közös kassza,megvan,ki mit fizet(rezsi,hitel,kaja)ami meg marad,az mindenkinek a sajátja.Van közös számlánk is,arra gyűjtünk.
21:09-es vagyok.Mi közösen osztjuk be,megbeszéljük,de mindenkinek van saját pénze is.
Amúgy meg ezzel a minden közössel nem teljesen értek egyet,de ez nem ide tartozik.
lehet, elgondolkodnék rajta, rendes fizetésért (EZT VÁLÁS UTÁN IS FIZETNI KELL, HA NETÁN A FELEK ELVÁLNAK)
...akkor ha
1. már kiteljesedtem teljesen, elértem, amit akartam, pl megtanultam álmaim szakmáját és ki is próbáltam
2. legalább 2 gyerekünk van, úgy van értelme
3. de akkor is kellene egy segítő, bejárónő (nem takarítani, azt én szeretek), vagy a gyerekek bölcsibe mennének NÉHA, mert
4. ha megtehetném hogy otthon legyek, akkor híres író vagy festő szeretnék lenni, nem csak háztartási személyzet.
5. és persze szerződésbe írnánk a fizetésemet. ez egy fizu, ami munkáért cserébe jár, hogy tiszta a lakás, foglalkozok a gyerekekkel, stb. de az nem azt jelenti, hogy én elköltöm a fizetésemet bébiételre meg vacsorára.
6. és még így is zavarna egy kicsit, hogy én vagyok az ő alkalmazottja... de egy jó kapcsolatban ezt meg lehet beszélni. csak nehogy odáig jussunk, hogy nem rak elém egy vajas kenyeret vagy nem hoz csokit, mert "az az én dolgom"..... nehéz ügy.
a wellnessben meg halálra unnám magam.
inkább önkénteskednék valahol ha megtehetem. annak legalább van értelme, wellnessbe ülni nem sok, napi szinten meg nem egészséges.
nem lenne szívem kizárólag magamra meg "wellness"re költeni azt a pénzt, amit a szerelmem (!) kemény munkával ér el. Inkább dolgoznék én is, mellé tenném az én részem is, hogy TÉNYLEG KÖZÖS legyen minden.
MErt ahogy nálatok megy, úgy nézem, a pénz közös, de a kikapcsolódás és a küzdelem nem.. Milyen házasság már az ilyen? Te lógatod a lábad, a férjed meg gürcöl?
miért kaptam 0%ot, legalább indokoljátok meg :-)
3hsz-szel előbb (a hosszú)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!