Hiába kapok meg mindent, egyszerűen nem érzem jól magam ebben a családban, legszívesebben elköltöznék. Tudnék változtatni ezen?
Kiskoromban sem kaptam sok szeretetet, rengeteget veszekedtek velem. Mindent megkapok amit csak kérek, most pl kapok majd tv-t, nemrég kaptam telefont.. Ezek után 1-2 napig minden oké, "szeretem" is őket. Aztán ez elmúlik, és jön a szokásos érzés. Vagyis ez ilyen semmilyen érzés, talán közöny.
És tök szemétnek érzem magam, amiért mindent megkapok, mégis legszívesebben elhúznék innen. Igazából csak a helyhez kötődök )... Mert amúgy mennék koleszba, csak szeretem ezt a házat, annyi emlék fűz ide (na meg az állataim miatt sem költözhetek sehova...).
Szerintetek mit tegyek? Meg lehet változtatni ezt valahogy? Vagy normális, amit érzek? Szerintem kicsit sem, lelkiismeret-furdalásom van :(
17/L
Nem nagyon törődnek velem. Anya megkérdezi, hogy mi volt a suliban, mesélek neki kb 5 percet és ennyi.
Őket sem érdeklik az én érzéseim, miért kéne nekem törődni az övékkel?
Utolsó válaszoló: nem látod, hogy a kérdező lány?!?!
Mindegy...
Szerintem normális amit érzel. Az is, hogy el akarsz menni, és az is, hogy lelkiismeret-furdalásod van.
Te nem vagy hibás. Ahogy elolvastam az első mondatot (kiskoromban sem kaptam sok szeretetet), már mindent értettem... A "mindent megkapok" az semmi. Inkább azt mondanám, hogy semmit sem kapsz meg. A tv és a telefon az semmi. Egy gyereknek a szeretet a minden. Persze mindenki vágyik mindenféle kütyükre és menő cuccokra, de a szeretet a legfontosabb, bár tudom, hogy ez klisé.
Ha te úgy érzed, hogy nem szerettek eléggé, akkor természetes, hogy így érzel.
Az tény, hogy a boldog családban felnőtt gyerekek sikeresebbek és boldogabb felnőttek lesznek, mint akik nem olyan körülmények között nőttek fel.
És akik árvák, vagy családról családra voltak kénytelenek élni, vagy a szüleik elváltak stb. azok között van a legtöbb drogos és bűnöző, mert másba menekülnek.
Jó persze te messze nem vagy ilyen szinten, csak arra akarok kilyukadni, hogy természetes, ha a szeretethiány miatt így érzel...
Viszont nem tudsz mit csinálni, mert ők a szüleid és valószínűleg még jó pár évig ők fognak eltartani, hacsak nem akarsz munkába állni, de nehéz lenne ilyen fiatalon megélni...
Próbáld meg keresni a szüleid társaságát, tölts velük több időt, vagy beszélgess velük többet, hátha akkor kialakul egy szorosabb kapcsolat.
Elnéztem, sorry, degáz :/
Akkor van egy másik ötletem. Ölelgesd meg a szüleidet, hogy legalább ők ne legyenek olyan szeretethiányosak mint te.
"csak először is nem a gyereknek kellene törődést mutatnia, mivel nem ő vállalta magát hanem őt vállalták..."
Szóval te szerinted a szeretet az egy verseny... Érdekes felfogás. Hát szeressen már ha már felvállalt, aztán majd ha szeret meggondolom hogy én is szeressem-e... Érdekesen gondolkodik néhány ember, én nem is csodálom hogy a mai fiatalság ilyen amilyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!