Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám többször is kimondja,...

Anyukám többször is kimondja, hogy legszívesebben meghalna, utálja az életét. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Apukámmal többször is veszekednek(mindennap). Általában anyu akad ki minden kis hülyeségen, de van, hogy apukám miatt kezdődik a vita.Anyukám, ha apu nincs otthon rosszakat mond róla, én mindig rászólok, de apukám sose beszél csúnyán anyukámról. Anyu sokszor mondja nekem, hogy apura mért nem szólok rá. Van, hogy veszekedés után, vagy miattam, testvéreimtől akad ki,és ekkor kijelenti, hogy utálja az életét, és legszívesebben meghalna. Nem merem egyedül hagyni pl: a konyhában, mert félek megöli magát. Ezt én már nem bírom, és nem tudom mit tegyek. Nem szeretném ha elválnának, nem bírnék egyikőjük nélkül sem,mert nemrég halt meg a nagyon imádott kutyánk, a macskánk elszökött, nagypapám rákos(de már gyógyul), és ha még válás is lenne idegbajt kapnék. Segítsetek!!!
2011. nov. 20. 20:59
 1/5 anonim ***** válasza:
76%

Először is ne félj! Amelyik kutya ugat, az nem harap. Anyukád nem fogja megölni magát. Az én szüleim is kb. úgy vannak, mint a tieid, már több mint tíz éve. Pedig mi könyörögtünk is nekik, hogy váljanak el, mert megkeserítették a gyerekkorunkat, borzasztó nap mint nap arra hazamenni, hogy megint üvöltöznek. Mondjuk most már nem üvöltöznek, inkább hétszámra sem szólnak egymáshoz.

Ha úgy látod, hogy válnának, akkor viszont ne legyél önző, ne tartsd őket erőszakkal együtt. Ha nekik nem jó úgy, akkor mindkettejüknek tönkremegy az élete ezzel. Hidd el, neked is jobb, ha külön vannak és békesség van, még ha ez abszurdnak tűnik is.

2011. nov. 20. 21:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is sokszor mondom, hogy meghalnék, mégsem teszem meg.
2011. nov. 20. 21:10
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Na igen, ilyenkor rosszul vagyok a szülőktől, akik nem veszik észre, hogy az otthoni körülmények mennyire befolyásolják a gyereket is.

Hát nézd drága, igazából te túl sokat nem tudsz tenni. Esetleg ha egy nap otthon vagytok mindannyian, akkor ültesd le anyukádékat és mond meg nekik, hogy neked nagyon rossz ez, hogy állandóan veszekedni látod őket, és hogy neked mind a ketten fontosak. Egy normális szülőt az efféle "elbeszélgetések" komolyabb gondolkodásra indítanak, és végre észre veszi, hogy a gyereke is megsínyli a dolgot.

Nálunk volt rá példa, hogy bátyám és én kiöntöttük a lelkünket közösen anyuéknak. Utána alaposan magukba néztek mind a ketten, és próbáltak javítani.

Mondd el, hogy neked ez nem jó.

2011. nov. 20. 21:10
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Van egy pont, ahol már pszichológus, esetleg pszichiáter segítsége kell, esetleg egy párterapeutáé. Anyud nincs jó passzban, szerintem bőven elérte azt a szinte, hogy külső segítséget kérjen. Felhozhatod neki, igaz tuti le fog cseszni, mert ne nézd "betegnek", de én csak odaadnám neki egy szaki számát, ha elgondolkodik, akkor fel fogja hívni.

Szörnyű lehet így élni, de próbálj meg hatni rá, öleld meg, tudasd vele hogy szereted, és hogy fontos a számodra. Lehet, ha apud is megölelné a nagy rivallás közben, annyira meglepődne, hogy elfelejtené miért is kiabált.

2011. nov. 20. 21:23
 5/5 semmi válasza:
Nálunk is ugyanez a helyzet...szerintem is inkább bírd ki a válást..végülis majd lesz "apás" "anyás" hétvége és meglátogathatod őket (bárkihez is kellene menned) naponta,.. az anyukádnak segítségre van szüksége..de te nem vagy orvos szóval ha ő nem kér segítséget szakembertől szólj családtagnak, barátoknak
2011. dec. 30. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!