Nem furcsallod hogy vannak olyan házassagok ahol külön kassza van meg enyém tied?
"Nem butaság, nincs vita, mindenkinek van saját pénze."
Hát ahol a házasságban a pénz vitatéma, ott már gáz van. Főleg ha ez csak külön kasszával orvosolható...
Ezt igazából embere válogatja.
Tudod, mindenkinek más jön be, ezt a dolgot nem lehet így beskatulyázni. :)
Nálunk a full közös kassza teljesen normálisan működik.
Minden pénz egy közös számlára érkezik, mindkettőnknek saját kártyája van hozzá.
Minden hónapban leveszem a "pánikpénzt" (egy kisebb összeget amit nem szabad elkölteni mert bármi probléma adódhat), majd a többivel szabadon lehet garázdálkodni.
Természetesen hetekre lebontva adott egy bizonyos összeg a háztartáspénzre, ezt mindig kiszámoljuk.
Majd mielőtt veszetten költekezni kezdenénk, ránézünk az egyenlegre, és annak fényében költjük el a "zsebpénzt".
Ünnepekkor meg van szabva egy költséghatár, de szülinap-névnap stb.alkalmával általában hagyunk bőven keretet a másiknak költekezni.
Ilyen módon sosem kell semmit számonkérni a másikon.
Párszor előfordult hogy a párom nagyon drága ajándékot szánt nekem, ekkor előre bejelentette, hogy ebben a hónapban ő osztaná be a pénzt. Semmi probléma nem volt vele :)
13. válaszoló:
Nem feltétlenül a legjobb időszakokban van ebből vita, de igenis kialakulhat később probléma. Nem baj az, ha ezt megelőzik az emberek.
Én ugyanezt gondolom a házassági vagyonjogi szerződésről amúgy.
Én a házassági szerződésről is azt gondolom, hogy ha valaki alá akarná íratni velem, akkor abból nem lenne házasság.
Részemről ez a bizalmatlanság jele. Nem kell az első perctől megbízni egymásban, de házasság előtt akinek ezen jár az esze annak a részéről nincs feltétel nélküli bizalom. Ez pedig nálam alap.
Milyen jó, hogy a párom is így gondolja...
szerintem jó ha van az embernek saját külön kis pénze is.
anyuéknál közös a kassza, de pár ezer forint van külön apunak és külön anyunak.
ajándékozáskor, meglepetéskor nem kell tagadni, nincs faggatózás... szerintem ez így normális.
a tv-t, hűtőt ettől még megvehetik közösen hogy beosztják, kinek melyik a polca. anyám pl. utálta hogy az összes sörösdobozt ki kellett pakolni mire megtalálta a tejet. :D nem egyszerűbb, ha mindennek meg van a helye?
Szerintem hülyeség a külön kassza.
2 ismerősöm volt eddig ahol így csináltak. Mindkettő válással végződött nagyrészt az anyagiak miatt.
Most gyeden vagyok, de előtte és úgy tűnik utána is kb 3-4x kerestem a férjem fele annyit. Viszont ő rakott 3 M a házunkab mikor megvettük.
Nekem furán jönne le, hogy na akkor most elszámolunk 2 szem krumplit ill most várom a 3. gyerekünket azokat hogy látnánk el.
Túl szűk látókörű vagyok ehhez.
Én élvezem, ha van külön pénzem. A számlákat, meg kaját együtt vesszük, de jó tudni, hogy marad a számlámon pénz, amit arra költhetek, amire akarok, hisz az enyém. Igaz, a párom nem szól semmit, ha veszek egy drágább cipőt, de nekem jobban esik a sajátomból megvenni, mint a közösből.
Nála is ugyanez van, csak cipő helyett félévente új telefon vagy más kütyü.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!