Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem furcsallod hogy vannak...

Nem furcsallod hogy vannak olyan házassagok ahol külön kassza van meg enyém tied?

Figyelt kérdés
2012. febr. 4. 13:07
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
5. Pontosan akkor szol a pénzről a haazassag ha külön kassza van. Ha közös minden akkor a pénz nem is téma. És a házasság fogalma takarja a teljes vagyonközösséget is ugyhogy jogilag mindenképp közös. Tehát aki azt hiszi ha bármi történik az az ő pénze marad téved mert válás esetén közösnek számit ami a te bankszámládon van annak a fele a férjedé
2012. febr. 4. 13:56
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
nekem fura. az egyik válaszoló, azt hiszem, a 2. írta, hogy egy rész közös, a másik saját. Ezt még meg is értem, jogos. viszont azt is írta, hogy nem mástól veszi el. Csak a pl. kedvéért, közösen keresnek 200 Ft-ot. Abból 100-at átutalnak a közösre, mindkettőnél marad 50-50. Eddig rendben, ez a "hobbipénz". De ha az egyik elveszti a munkáját, akkor a hobbipénzhez is hozzá kell nyúlni nem? előbb utóbb. Tehát valamilyen szinten ez is közös nem? vagy csak én gondolom így? tehát ha szükség van rá, akkor úgy is elő kell venni. Szerintem ez közös. Vagy nem tudom. nekem ez közös kasszának minősül. mi is hasonlóan vagyunk azzal a különbséggel, hogy mi mindig elvesszük a lóvét, ha kell, de szólunk a másiknak, hogy most erre vettem el. ha szülinapja lesz a páromnak, akkor tudom, hogy kell majd, és megveszem, nem szoktunk ebből problémázni. ez sosem volt gond.
2012. febr. 4. 14:05
 13/31 anonim ***** válasza:
72%

"Nem butaság, nincs vita, mindenkinek van saját pénze."

Hát ahol a házasságban a pénz vitatéma, ott már gáz van. Főleg ha ez csak külön kasszával orvosolható...

2012. febr. 4. 14:06
 14/31 anonim ***** válasza:
94%

Ezt igazából embere válogatja.

Tudod, mindenkinek más jön be, ezt a dolgot nem lehet így beskatulyázni. :)

Nálunk a full közös kassza teljesen normálisan működik.

Minden pénz egy közös számlára érkezik, mindkettőnknek saját kártyája van hozzá.

Minden hónapban leveszem a "pánikpénzt" (egy kisebb összeget amit nem szabad elkölteni mert bármi probléma adódhat), majd a többivel szabadon lehet garázdálkodni.

Természetesen hetekre lebontva adott egy bizonyos összeg a háztartáspénzre, ezt mindig kiszámoljuk.

Majd mielőtt veszetten költekezni kezdenénk, ránézünk az egyenlegre, és annak fényében költjük el a "zsebpénzt".

Ünnepekkor meg van szabva egy költséghatár, de szülinap-névnap stb.alkalmával általában hagyunk bőven keretet a másiknak költekezni.

Ilyen módon sosem kell semmit számonkérni a másikon.

Párszor előfordult hogy a párom nagyon drága ajándékot szánt nekem, ekkor előre bejelentette, hogy ebben a hónapban ő osztaná be a pénzt. Semmi probléma nem volt vele :)

2012. febr. 4. 14:09
 15/31 anonim ***** válasza:
71%

13. válaszoló:

Nem feltétlenül a legjobb időszakokban van ebből vita, de igenis kialakulhat később probléma. Nem baj az, ha ezt megelőzik az emberek.

Én ugyanezt gondolom a házassági vagyonjogi szerződésről amúgy.

2012. febr. 4. 14:16
 16/31 anonim ***** válasza:
76%

Én a házassági szerződésről is azt gondolom, hogy ha valaki alá akarná íratni velem, akkor abból nem lenne házasság.

Részemről ez a bizalmatlanság jele. Nem kell az első perctől megbízni egymásban, de házasság előtt akinek ezen jár az esze annak a részéről nincs feltétel nélküli bizalom. Ez pedig nálam alap.

Milyen jó, hogy a párom is így gondolja...

2012. febr. 4. 15:01
 17/31 anonim ***** válasza:

szerintem jó ha van az embernek saját külön kis pénze is.

anyuéknál közös a kassza, de pár ezer forint van külön apunak és külön anyunak.

ajándékozáskor, meglepetéskor nem kell tagadni, nincs faggatózás... szerintem ez így normális.

a tv-t, hűtőt ettől még megvehetik közösen hogy beosztják, kinek melyik a polca. anyám pl. utálta hogy az összes sörösdobozt ki kellett pakolni mire megtalálta a tejet. :D nem egyszerűbb, ha mindennek meg van a helye?

2012. febr. 4. 15:36
 18/31 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem hülyeség a külön kassza.

2 ismerősöm volt eddig ahol így csináltak. Mindkettő válással végződött nagyrészt az anyagiak miatt.

Most gyeden vagyok, de előtte és úgy tűnik utána is kb 3-4x kerestem a férjem fele annyit. Viszont ő rakott 3 M a házunkab mikor megvettük.

Nekem furán jönne le, hogy na akkor most elszámolunk 2 szem krumplit ill most várom a 3. gyerekünket azokat hogy látnánk el.

Túl szűk látókörű vagyok ehhez.

2012. febr. 4. 15:39
 19/31 anonim ***** válasza:

Én élvezem, ha van külön pénzem. A számlákat, meg kaját együtt vesszük, de jó tudni, hogy marad a számlámon pénz, amit arra költhetek, amire akarok, hisz az enyém. Igaz, a párom nem szól semmit, ha veszek egy drágább cipőt, de nekem jobban esik a sajátomból megvenni, mint a közösből.

Nála is ugyanez van, csak cipő helyett félévente új telefon vagy más kütyü.

2012. febr. 4. 16:02
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Én furcsállom a házasságban külön kassza témát. Ahol külön kassza van, ott az egész a pénzről szól. Főleg akkor kényes az egész, ha az egyik fél keres 80-t a másik 400-at és mindketten ugyanannyit adnak a közösbe...na ez gáz és kellemetlen is.
2012. febr. 4. 16:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!