Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem furcsallod hogy vannak...

Nem furcsallod hogy vannak olyan házassagok ahol külön kassza van meg enyém tied?

Figyelt kérdés
2012. febr. 4. 13:07
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
70%
Nem. Bármi történhet, pl. egy válás esetén jó, ha van saját kereted, és nem kell attól tartani, kisemmiznek-e. Meg, a párok egyik/mindkét felének van v.mi hobbija, szórakozása, amire szeret költeni, és nem szívesen tenné ezt közös pénzből. Ezért elkülönít rá.
2012. febr. 4. 13:19
 2/31 anonim ***** válasza:
81%

A külön kassza inkább ott jellemző (meg ott van értelme), ahol sokat keresnek a felek. Akkor viszont miért ne lehetne mindkét félnek külön "zsebpénze"?

Mi például megkapjuk a fizunkat a saját számlánkra, onnan egy részt átutalunk a közös számlára. Ebből fedezzük a számlákat, a gyerekek cuccait, a bevásárlást...de a fizu másik része megmarad magunknak. Ilyen szempontból tehát külön kasszán vagyunk és működik.

Nyilván ahol egyik hónapról a másikra él az ember, nem sok értelme van.

2012. febr. 4. 13:20
 3/31 anonim ***** válasza:
74%
Egyetértek az első válaszolóval. Plusz problémát jelenthet az is, ha mondjuk ajándékot akarsz venni a párodnak. Szüleimnél pl szintén közös kassza van, és mikor anyukám megy apum szülinapjára venni ajándékot, apukám mindjárt számon kéri, hogy mire költött annyi pénzt. Hazudni meg mit tud ilyenkor? Semmit. Sokkal jobb a külön kassza, nem kell senkinek sem megmagyaráznod, hogy mit mire költöttél.
2012. febr. 4. 13:22
 4/31 A kérdező kommentje:
Én nem akarnék külön kasszát. A házasságban minden közös.en mondjuk nem dolgozom de én osztom be az egész pénzt. Mikor épp van keresetem az is közös.nem kérünk egymáson számon semmit. Milyen fura lenne már. Mindenki arra költ amire akar és tök jó az egész.meglepődöm hogy mások nem ugy élnek házasként mint a házasok.
2012. febr. 4. 13:25
 5/31 anonim ***** válasza:
79%

Én szeretek rendelkezni a saját pénzemmel, és biztonsággal tölt el a tudat, hogy nem függök anyagilag semmitől. Mint írtam, a kiadásokat (albérlet, rezsi, gyerekek, nyaralás) a közös alapból fizetjük, de jó érzés, hogy ezen kívül mindenkinek megvan a saját kis pénze, amiből gazdálkodhat és senkinek sem kell elszámolni vele. Ha valamit meg akarok venni, akkor egyszerűen megveszem, mert tudom, hogy nem mástól veszem el a pénzt rá. Ettől még nem hiszem, hogy kevésbé élnénk úgy, mint a házasok. Nem a pénzről szól a házasság.

2. voltam

2012. febr. 4. 13:36
 6/31 anonim ***** válasza:
96%

Hát de...

Hallottam egy olyat, ahol a nő kérésére úgy oldották meg pl. a téli tüzelő dolgát, hogy mindketten vettek fát. Egyik nap az egyikéből fűtöttek, másik nap a másikéból. Sőt, a hűtőben is külön polc volt fenntartva a férfinak és a nőnek...

Külön durva, hogy közös gyerekük is van, hát nem tudom, nála hogy oldották meg az élelmezést. :)

2012. febr. 4. 13:40
 7/31 anonim ***** válasza:
96%

Eleve ezt nehéz meghatározni objektiven,hogy mit jelent a külön kassza fogalma. Az,amit az leirtak,hogy a család számára szükséges dolgokat közös pénzből fedezik,ami megmarad azt mindneki költi amire szeretné,nálam ez pl teljesen korrekt,közös kasszának tekintem. Ezt még kiegészitenémm azzal,hogyha valamelyikőnknek nincs természetesen ad a másik,nem kérünk zsámon semmit.A nagyobb kiadásokat (hütőgép,mosógép,tv stb) közösen megbeszéljük.

A külön kassza számomra is negativ kicsengésü,de nálam azt jelenti,hogy mondjuk anyuka gyesen van,apuka szarrá keresi magát és kb könyörögni kell,hogy adjon pénzt a gyerek pelenkájára,meg kajára. Persze a férfi nem tudja elképzelni,mivel életében nem csinált egy nagybevásárlást,hogy mennyibe kerül egy család étkeztetése,ezért folyamatosan a nő fejéhez vágja ,hogy szórja a pénzt .(van ilyen a környezetmben)

2012. febr. 4. 13:40
 8/31 anonim ***** válasza:
78%

Kedves Kérdező!

"Én nem akarnék külön kasszát. A házasságban minden közös.en mondjuk nem dolgozom "-így már teljesen világos miért fura neked a külön kassza,miért nem szeretnéd,hisz ha nem dolgozol, gondolom nincs bevételed, úgy persze érdekes lenne a külön kassza!

2012. febr. 4. 13:42
 9/31 anonim ***** válasza:
68%

Mi nem vagyunk még házasok, de gyakorlatilag a pénz és minden más is közös. Első perctől.

Szerintem semmi értelme garasoskodni egy házasságban, nézni ki mennyit fizetett, ma én fizettem a kenyeret, holnap te fizeted a tejet. Szerintem ez gáz. Egyik ismerősömék olyan szinten vannak külön kasszán, hogy ha a csaj kölcsönkér (már a kölcsönkérés is durva számomra)...szóval ha a csaj kölcsönkér, a pasi kamatot számol...

És ha a fizetések között nagy a különbség? A férfi mondjuk kétszeresét keresi a nő fizetésének, vagy fordítva, nem durva, hogy mindenki ugyanannyit rak a közösbe?:-S

Az, hogy mindenkinek maradjon "költőpénze" oké, ilyen dolgokra mint ajándék stb. De minden más közös és ne kelljen már számigálni, ki hány szelet kenyeret evett...

Szerintem az ilyen házasságok a képmutatásról szólnak. Örök hűség szerelem, de a pénzem az én pénzem:-S

Szerencsére a párom is tökéletesen így gondolja.

Még nem élünk együtt, mint mondtam, de ha nincs pénzem bármikor ad 5-6000 ft-ot, vagy többet ha kell, vagy ha van. Ugyanígy én is neki, ha nekem van.

Valószínű, hogy évek múlva 2x-3x akkora fizetésért fog dolgozni mint én, de ez nálunk sose lesz téma. A mi közös jövőnk nem erről szól...

21-L

2012. febr. 4. 13:48
 10/31 anonim ***** válasza:
77%

Nem butaság, nincs vita, mindenkinek van saját pénze. Nyilván kell közös rész is, ahogy itt többen is írták, és persze a gyerek kiadásai is közösek, meg minden, ami a közös életet szolgálja.

De egyáltalán nem baj az, ha a feleknek van saját pénze is.

2012. febr. 4. 13:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!