Nem furcsallod hogy vannak olyan házassagok ahol külön kassza van meg enyém tied?
A külön kassza inkább ott jellemző (meg ott van értelme), ahol sokat keresnek a felek. Akkor viszont miért ne lehetne mindkét félnek külön "zsebpénze"?
Mi például megkapjuk a fizunkat a saját számlánkra, onnan egy részt átutalunk a közös számlára. Ebből fedezzük a számlákat, a gyerekek cuccait, a bevásárlást...de a fizu másik része megmarad magunknak. Ilyen szempontból tehát külön kasszán vagyunk és működik.
Nyilván ahol egyik hónapról a másikra él az ember, nem sok értelme van.
Én szeretek rendelkezni a saját pénzemmel, és biztonsággal tölt el a tudat, hogy nem függök anyagilag semmitől. Mint írtam, a kiadásokat (albérlet, rezsi, gyerekek, nyaralás) a közös alapból fizetjük, de jó érzés, hogy ezen kívül mindenkinek megvan a saját kis pénze, amiből gazdálkodhat és senkinek sem kell elszámolni vele. Ha valamit meg akarok venni, akkor egyszerűen megveszem, mert tudom, hogy nem mástól veszem el a pénzt rá. Ettől még nem hiszem, hogy kevésbé élnénk úgy, mint a házasok. Nem a pénzről szól a házasság.
2. voltam
Hát de...
Hallottam egy olyat, ahol a nő kérésére úgy oldották meg pl. a téli tüzelő dolgát, hogy mindketten vettek fát. Egyik nap az egyikéből fűtöttek, másik nap a másikéból. Sőt, a hűtőben is külön polc volt fenntartva a férfinak és a nőnek...
Külön durva, hogy közös gyerekük is van, hát nem tudom, nála hogy oldották meg az élelmezést. :)
Eleve ezt nehéz meghatározni objektiven,hogy mit jelent a külön kassza fogalma. Az,amit az leirtak,hogy a család számára szükséges dolgokat közös pénzből fedezik,ami megmarad azt mindneki költi amire szeretné,nálam ez pl teljesen korrekt,közös kasszának tekintem. Ezt még kiegészitenémm azzal,hogyha valamelyikőnknek nincs természetesen ad a másik,nem kérünk zsámon semmit.A nagyobb kiadásokat (hütőgép,mosógép,tv stb) közösen megbeszéljük.
A külön kassza számomra is negativ kicsengésü,de nálam azt jelenti,hogy mondjuk anyuka gyesen van,apuka szarrá keresi magát és kb könyörögni kell,hogy adjon pénzt a gyerek pelenkájára,meg kajára. Persze a férfi nem tudja elképzelni,mivel életében nem csinált egy nagybevásárlást,hogy mennyibe kerül egy család étkeztetése,ezért folyamatosan a nő fejéhez vágja ,hogy szórja a pénzt .(van ilyen a környezetmben)
Kedves Kérdező!
"Én nem akarnék külön kasszát. A házasságban minden közös.en mondjuk nem dolgozom "-így már teljesen világos miért fura neked a külön kassza,miért nem szeretnéd,hisz ha nem dolgozol, gondolom nincs bevételed, úgy persze érdekes lenne a külön kassza!
Mi nem vagyunk még házasok, de gyakorlatilag a pénz és minden más is közös. Első perctől.
Szerintem semmi értelme garasoskodni egy házasságban, nézni ki mennyit fizetett, ma én fizettem a kenyeret, holnap te fizeted a tejet. Szerintem ez gáz. Egyik ismerősömék olyan szinten vannak külön kasszán, hogy ha a csaj kölcsönkér (már a kölcsönkérés is durva számomra)...szóval ha a csaj kölcsönkér, a pasi kamatot számol...
És ha a fizetések között nagy a különbség? A férfi mondjuk kétszeresét keresi a nő fizetésének, vagy fordítva, nem durva, hogy mindenki ugyanannyit rak a közösbe?:-S
Az, hogy mindenkinek maradjon "költőpénze" oké, ilyen dolgokra mint ajándék stb. De minden más közös és ne kelljen már számigálni, ki hány szelet kenyeret evett...
Szerintem az ilyen házasságok a képmutatásról szólnak. Örök hűség szerelem, de a pénzem az én pénzem:-S
Szerencsére a párom is tökéletesen így gondolja.
Még nem élünk együtt, mint mondtam, de ha nincs pénzem bármikor ad 5-6000 ft-ot, vagy többet ha kell, vagy ha van. Ugyanígy én is neki, ha nekem van.
Valószínű, hogy évek múlva 2x-3x akkora fizetésért fog dolgozni mint én, de ez nálunk sose lesz téma. A mi közös jövőnk nem erről szól...
21-L
Nem butaság, nincs vita, mindenkinek van saját pénze. Nyilván kell közös rész is, ahogy itt többen is írták, és persze a gyerek kiadásai is közösek, meg minden, ami a közös életet szolgálja.
De egyáltalán nem baj az, ha a feleknek van saját pénze is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!