Ha a férj külföldön dolgozik és nagyon jól keres, engednétek hogy a feleség idehaza a létminimumért dolgozzon,2-3 műszakban, hidegben, nehéz fizikai munkát?
ma 14:39
én kint dolgozom és 1300 eurot kapok készhez ami kb a mostani árfolyammal 370 ezer ft.a kajámat állják és kaptam egy kisebb szobát tusolóval.semmit nem kell költenem és mindent félre tudok rakni,cigit veszek ennyi.a barátnőmnek mondtam hogy tanuljon csak és ne menjen el havi 50 ezerért dolgozni minden féle seg.gfejnek akik kihasználják hugyért,szarért,inkább elküldöm neki azt a havi 50 ezret és még így is marad.ha a feleségem lenne,akkor is ezt csinálnám.nem engedném hogy a szépségét feláldozza egy koszos mocskos gyárba rabszolgaként.a nagy f.aszt!!lehet lepontozni.
Ez teljesen reális is. Csak 1300 € + szállás + kaja, az több, mint 400000 és ebből 50 - et leadni tényleg rendben van.
Számomra egyértelmű, hogy itt kb. arról lehet szó, hogy a férj robotol a húsiparban 900 € - ért, mínusz levonások és ebből miért nem küld haza 400-500 - at. Azért nem, mert nincs annyi.
ma 14:18
az a te hibád hogy 750 eurot adsz a kezébe..ha csak küldenél havi 250-et vagy 300-at akkor nem tudna 800-at elkölteni.ez a te hibád.nem azt mondom hogy mindet oda adni az asszonynak vagy barátnőnek,de azért okosan oda lehet neki 200-300 eurot havonta adni és én inkább oda is adom mint hogy elmenjen egy mocskos féreg kiszipolyozónak dolgozni robotként egy gyárban és cserébe otthon vár a szépségével és a kedvességével.lehet lepontozni
Ebben a vonatkozásban jó volna mindenkinek elfelejteni azt a szót, hogy "engedni". Nincs és ne is legyen soha olyan, hogy egyik felnőtt ember MEGENGEDhet ezt vagy azt az ugyancsak fedln őtt másikának. Ehhez egyikőjüknek sincs "hatalma" (ne is legyen).
Írták itt néhányan: "én megengedném, inkább, minthogy eltartsam a feleségem otthon". Már bocsánat: azt a feleséget, aki otthon DOLGOZIK (a háztartását vezeti és gyereket nevel) nem TARTJA EL a férje. Legfeljebb arról van szó, hogy a feleség nagyon komoly munkáját pénzzel nem honorálja sem ő, sem a társadalom - de az eredményeit mindkettő élvezi. (A férjet otthon minden készen várja; az anya új tagot/tagokat nevel a társadalomnak, az egész közösségnek).
Próbálna az a férfi, akinek nincs élete párja (vagy nem dolgozik otthon), fizetős munkaerőt szerződtetni a háztartási teendőkre: meglátná, mennyibe kerülne az elvégzett munka hetente vagy havonta! Ezt az összeget a feleség a saját munkájával váltja ki, magyarán: megtakarítja a családjának. Eltartásról tehát ne beszéljünk: nem munka nélkül részesül a feleség a férj jövedelméből.
hát akkor a véleményem nagyon fájhatott valakinek, az elevenére tapintottam.:) mindegy.
a környezetemből is ismerek példát: férj: jól kereső szállítmányozási cég élén áll, feleség: bankban takarít. A férj mindig is mondta,hogy hagyja ott a munkát, mert hát ez milyen dolog,hogy gazdagék eljárnak takarítani. De a nő nem tette. Unatkozott volna és egyébként sem így nevelték. Aztán 4év múlva a férj az utcára került és az asszonyka takarításából éltek vagy egy évig. Akkor bezzeg jól jött...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!