A szüleim nem értik miért akarok koleszba menni. Ez miért nem elfogadható érv?
Jövőre mennék egyetem mellett.
20 éves leszek, valamilyen szinten önállósodni szeretnék, élni az életemet, stb. Igaz, én még nem keresek,nekik egy kis plusz kiadás, ha otthonról járnék, az napi 2,5 óra utazás lenne összesen.
De rövidtávon célom pénzügyileg önállónak lenni, erre egyetemen 2-3 éven belül lesz lehetőség, és onnantól a saját életemet élni.
Miért olyan nehéz megérteni ezt?
Mit mondjak, hogy jobban megértsenek?
19f
Az szép és jó, hogy a saját lábadra akarnál állni, az erre nem az a megoldás, hogy a szüleidnek még többet kelljen kiadni rád. Elöször oldd meg azt, hogy a különbséget ki tudd fizetni saját magad. AZ egyetemen a 2-3 évet elöször csináld végig és utána jöhet szóba, hogy önállósodj.
A napi 2,5 óra nem annyira sok, föként hogy ennek csak a fele a reggeli meg esti utazás. Egy nagyobb városban is kell ennyit naponta utazni.
Bérlet lenne ugyanúgy, Pesten belüli utazgatás, ha koliba megyek, akkor is kell valszeg.
A kolidíj ELTE-n ha jól értesültem 8k havonta.
Nem vészes, de nem csak ezek a kiadások vannak sajnos ilyenkor pluszban
Helyi bérlet kell, viszont távolsági nem. Azt tehát így megspórolod.
Egyébként az egyetemtől kaphatsz különböző támogatásokat, az akár fedezheti is a megélhetésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!